Vairāk nekā 500 km ar vienu uzlādi – uzzini, ko par jauno Volkswagen ID.4 domā Latvijas eksperti un viedokļu līderi (+ VIDEO) 20

 

Volkswagen elektroauto ID.4 Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import | 21.aprīlis 2021 13:21

Nule kā Latvijā ieradies zīmola Volkswagen pirmais pilnībā elektriskais apvidus automobilis ID.4, kas piedāvā ne tikai pārsteidzoši ietilpīgu interjeru, jaunākos tehnoloģiskos risinājumus, bet arī iespaidīgu nobraukuma distanci – līdz pat 520 km (WLTP ciklā) ar vienu uzlādi. Par godu jaunajam modelim Volkswagen aicināja uz individuāliem ātrajiem randiņiem svaigā gaisā Latvijas auto nozares ekspertus un viedokļu līderus. Divu sēriju video reportāžā Volkswagen aicina iepazīties ar viņu pirmajiem iespaidiem un domām par ID.4.

Visi ātro randiņu dalībnieki pēc pirmā brauciena bija patīkami pārsteigti par ID.4 sniegtajām iespējām. Visvairāk eksperti novērtēja ID.4 jaunākās paaudzes tehnoloģijas, jaudīgo 77kWh bateriju, kas padara garākus ceļojumus ar elektroauto par realitāti, ka arī tā inovatīvo dizainu. Īpašu atzinību izpelnījās paplašinātās realitātes displejs un navigācijas sistēma, kas saplūst ar realitāti – piemēram, navigācijas sistēmas pagrieziena bultas parādās autovadītāja redzes laukā aptuveni 10 metrus priekšā automobilim.

Portāla Delfi.lv auto redaktors Raimonds Zandovskis uzsvēra: “Auto attaisnoja uz sevi liktās cerības, jo salons ir lielāks nekā ID.3. Ir sporta režīms, kas atļauj pārsteigt līdzbraucējus, un projekcijas ekrāns.”

Kursors.lv redaktors Māris Gaugers norādīja: Pirmie iespaidi ir pārsteidzoši labi. Papildinātā realitāte ir kaut kas tāds, ko līdz šim nebiju redzējis un tās izmantošana ir nākotne. Ir jūtams kvalitātes pakāpiens – viss ir labāks un kvalitatīvāks un potenciālajiem pircējiem patiks visas šīs izmaiņas.”

Portāla Uzlādēts.lv dibinātājs un redaktors Kārlis Mendziņš skaidroja: “Lielākais iespaids palika no paplašinātās realitātes displeja. Dzīvē to ieraugot, es sapratu, cik tas ir ērti.”

Volkswagen elektroauto ID.4 Foto: Publicitātes attēls

Portāla Iauto.lv vadītājs Māris Ozoliņš uzsvēra: ID.4 ir lielāks gan izmēros, gan baterijas ietilpībā – 77 kWh. Tas ir iespaidīgi un ļauj nobraukt līdz pat 520 km. Līdz ar to šāds elektroauto jau var būt arī kā vienīgais ģimenes auto.”

Eksperti un viedokļu līderi atzinīgi vērtēja arī automašīnas plašo salonu, kuru ID.4 ieguvis, pateicoties MEB platformai un garai garenbāzei. Papildus tam auto ir aprīkots ar ievērojama izmēra bateriju, bet efektīvās MEB platformas plānojuma dēļ, tā neaizņem vietu salonā, jo ir vienmērīgi izvietota automašīnas apakšā. Viesi arī akcentēja ID.4 jaudu, veiklību un vieglo vadāmību. Kopumā, viedokļu līderi ir vienoti, ka jaunais ID.4 ir uzmanības vērta alternatīva iekšdedzes dzinēju automašīnām.

Portāla Delfi.lv tehnikas ziņu redaktors Kārlis Dambrāns papildināja: “Man patika tas, cik neuzkrītoši vienkāršs ir šis modelis. Tas ir ļoti prātīgs auto – tieši kā Volkswagen ir jābūt.

Tavs Auto TV galvenais redaktors Roberts Jansons skaidroja: “Ja auto salonā nevaldītu tāds klusums un braukšanas režīmus nebūtu jāizvēlas, lietojot šo savdabīgā paskata ātrumkloķi, pat nerastos sajūta, ka brauc ar elektroauto, tu brauc ar normālu mašīnu. Ļoti daudzi cilvēki jau domā par elektro automobiļiem un to iegādi, un šādi auto palīdz šo domu realizēt.”

Fitnesa un veselības trenere Nika Linde norādīja: “Ļoti patika kā kamera reaģē uz kustību,  braucot atpakaļgaitā – pagriežot stūri, kamera seko līdzi. Šī automašīna spēj aizvietot benzīna automašīnu, jo kilometrāža ir pietiekami liela, tostarp arī automašīnas ietilpība.”

Portāla Titanium.lv galvenā redaktore Marina Dianova uzsvēra:  “Ļoti ātri uzņem ātrumu! Un navigācijas atspoguļojums uz vējstikla ir vienkārši wow! Es neko līdzīgu iepriekš nebiju redzējusi!

ID.4 atstāja iespaidu uz ikvienu no individuālo randiņu dalībniekiem. Gan ID.4 dizains, gan veiktspēja, gan inovatīvās tehnoloģijas spēja sevi pierādīt pat tik īsās tikšanās reizēs.

Volkswagen elektroauto ID.4 Foto: Publicitātes attēls

Modele un stiliste Sintija Selicka-Užāne norādīja: “Ļoti maiga un patīkama braukšana, nejūtot lielās Rīgas bedres. Ir sajūtas, ka sēdi mazā mākonītī. Navigācija parāda priekšā, kur braukt, tāpēc nekas pašam nav jādara. Šī ir eko mašīna, kas reizē ir stilīga un komfortabla.”

Ēdienu blogere, influencere un trīs bērnu māmiņa Jana Medova papildināja: “Sajūtas ir krāšņas! Šķiet, ka atrodos nākotnes automašīnā – navigācijas bultiņa acu priekšā, neona gaismas un ļoti pārsteidzoši viegla vadāmība!”

Kā jau ziņots iepriekš, ID.4 klientiem Latvijā ir pieejams kopš marta beigām. Visas automašīnas klientiem Latvijā tiks piegādātas ar jaunāko programmatūras versiju, kas sniegs piekļuvi attālinātajiem atjauninājumiem, kā arī ar pagarinātu piecu gadu kopējo garantiju un astoņu gadu garantiju baterijai, siltumsūkni efektīvākai enerģijas patērēšanai aukstos laikapstākļos un lādēšanas kabeli mājsaimniecību kontaktligzdām. ID.4 bāzes versijas sākumcena būs zem 40 000 eiro ar PVN.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 21.aprīlis 2021 14:21
7 0 Atbildēt

Viedokļu līderi

boliks 21.aprīlis 2021 14:50
4 0 Atbildēt

Laikam domāti tie, kuri pirmais izsakās

felix65 21.aprīlis 2021 20:50
4 0 Atbildēt

Izņēmi vārdus no mutes. Kivičs jau arī laikam viedokļu līderis ar pliku krānu vannā.

eidis 21.aprīlis 2021 22:16
3 0 Atbildēt

Viedokļa dīleri varbūt?

Jumu 21.aprīlis 2021 15:05
14 3 Atbildēt

Man vairāk patiktu parasto mirstīgo viedokļi nevis kaut kādu pašizcepto "līderu" !!!

s 21.aprīlis 2021 17:33
3 3 Atbildēt

Kāda atšķirība? Gan parastajiem mirstīgajiem, gan pašizceptajiem "līderiem" tie viedokļi būs neadekvāti un muļķīgi.

felix65 21.aprīlis 2021 20:52
0 0 Atbildēt

Kāpēc Tu domā ka tie "līderi" ir nemirstīgi? Pasaki acīs ka viņi ir mudaki un aizies pakārties.

s 22.aprīlis 2021 10:36
1 0 Atbildēt

Tev kaut kādi kompleksi?

Kur es teicu, ka kaut kādi līderi ir nemirstīgi?

felix65 22.aprīlis 2021 19:46
0 0 Atbildēt

Sori, laikam pārpratu un bija domāts, ka "līderi" ir neparasti mirstīgie.

Ha-ha 21.aprīlis 2021 21:07
9 0 Atbildēt

Avotiņš vairs nevelk - nu kāda mārrutka pēc "viedokļu līderi"?, nu, kas tas par idiotisku apzīmējumu? - nu ne jau "viedokļu līderiem" tas auto paredzēts - prasi "pircējam parastajam" un nebūs jātulko, ko nozīmē "WOW".

Lai gan, nudien bija jautri pirmoreiz izdzirdēt par "viedokļu līderi" , uzmanību: "Ēdienu blogere, influencere un trīs bērnu māmiņa"

TDIOTS 21.aprīlis 2021 21:20
3 2 Atbildēt

Kādi nu tur 520km ... , bet cena it kā tiešām varētu tos 520km pieveikt

anonimikis 22.aprīlis 2021 9:51
1 1 Atbildēt

Kungs ir braucis? Cik tad iznāca beigās to km?

gunbox 22.aprīlis 2021 16:30
1 0 Atbildēt

...elektroauto dubultais uzcenojums neatbilst nekam, ko viņš var paveikt. Krējums vēl nav nosmelts.

Krotow 22.aprīlis 2021 0:12
0 0 Atbildēt

Jums tur kāds sakarīgs apskatnieks arī ir palicis?

GK1968 22.aprīlis 2021 2:43
1 1 Atbildēt

nu forši jau gan - "nekas pašam nav jādara", "viegla vadāmība"!

Padomāt varētu, ka šis auto pats griež stūri un turklāt navigācijas bultiņu virzienā, uztur tempu, tam piemīt pārlieka pagriežamība, raksturīga klasiskam bmw. Drīzāk jau dāma nenojauš , ka stūres pastiprinātājs vnk ir iestatīts par vieglu, nevis aizmugurējo riteņu sagāzums sir sportisks...

Šīra banotā atrauga 22.aprīlis 2021 7:47
2 5 Atbildēt

Gaidam īauto viedokļa līdera Nīcas bomža msh viedokli.

Ar cieņu,

Teslas īpašnieki

Tusnis 22.aprīlis 2021 17:45
6 0 Atbildēt

Msh izdrāza tavu sievu, vai meitu? Jeb māti? Bļa nu nesaki, ka tevi pašu?

Citādāk nesaprotu, ko tu pļūtī pie katra raksta.

Aivars 22.aprīlis 2021 9:18
2 0 Atbildēt

Njaa.... Reklāmraksts ar "viedokļu līderiem".

Ko gan sliktu var pateikt par auto, ja tev viņu iedod, pasniedz dāvanas, un liek kaut ko papļurkstēt sabiedrībai....

gunbox 22.aprīlis 2021 16:26
1 0 Atbildēt

Šodien nevienu neinteresē ka tava profesija ir baletdejotājs un ikdienā strādā fermā. Atliek tev pateikt dažus vārdus par auto uzbūvi un parādīt, ka esi nokārtojis vadītāja apliecību un esi eksperts un līderis visos jautājumos.

Latvijā ir pieņemts pašpasludināties jautājumos, no kuriem ne vella nejēdz.

Xxx 24.aprīlis 2021 12:31
1 0 Atbildēt

Tas ir tikai raksts kur reāli pierādījumi ka var nobraukt 520 km Timrots jau vienreiz pierādija ka līdz Liepājai ar mazāku bateriju netika kaut displejs rādīja ka aizbrauks ,kārtējā reklāma priekš bagātajiem,jo katrs kas saskārās ar mūsdienu elektroniku un ar tā saistītām lietām apstiprinās ka tā ir teorija,un tikai cipari kuri praksē nekad nebūs tādi,lēts mārketings.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti