Namejs atdzimst uz jaunā Actros virsbūves – “Kurbada” autoparku papildina 100. autovedējs 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Domenikss | 24.oktobris 2019 9:28

Automašīnu transporta un loģistikas uzņēmums SIA “Kurbads un Ko” papildinājis savu autoparku ar simto autovedēju – jaunāko, individuāli aprīkoto Mercedes-Benz Actros vilcēju, kuru tam piegādājis Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss”.

”. Ievērojot uzņēmuma vēsturiskās tradīcijas, arī simto “Kurbads” autovedēja dizainu izstrādājis latviešu mākslinieks Alfrēds Paulausks, savukārt zīmīgā simtā Mercedes-Benz Actros virsbūvi rotā seno zemgaļu virsaitis Namejs.

Spēka simboli pavada biznesu un šoferus

SIA “Kurbads un KO” kopš 1993. gada piedāvā pilnu loģistikas pakalpojumu klāstu un nodrošina vieglo automašīnu transportēšanu Baltijā, NVS, Skandināvijas valstīs un visā Eiropā. Kas zīmīgi – simboli uzņēmumu pavadījuši jau no pirmās dienas, kad uzņēmums ieguva tā nosaukumu “Kurbads”, tādējādi savijoties ar latviešu teiku varoni – ķēves dēlu Kurbadu. Uzņēmuma automašīnas jau kopš pirmsākumiem izcēlušās ar stāstu un īpašu dizainu – dzeltenā ir veiksmes krāsa, bet zilā simbolizē cerību. Arī autoparkā sagaidītais simtais autovedējs, Mercedes-Benz Actros, latviešu teikas pasaulē vedīs ar īpašu dizainu.

“Nameja kā simtā autovedēja simbola izvēle nav nejaušība, jo senais virsaitis latviešu tautas vēsturē ir spēcīga personība, un līdzīgi kā Kurbads Anša Lerha-Puškaiša teikā cīnījās pret tautas ienaidniekiem, kā arī bija cerības un uzvaras simbols. Tagad abu varoņu stāsts turpinās uz autovedēja kabīnes, lai priecētu cilvēkus uz Eiropas lielceļiem,” tā par Nameja izvēli stāsta “Kurbads un KO” vadītājs Andis Pikāns, uzsverot, ka, lai saviem klientiem vienmēr nodrošinātu visaugstāko pakalpojumu kvalitāti, automašīnu pārvadāšanai tiek izmantota tikai vislabākā tehnika. “Kurbads” vadītājs uzsver, ka 25 gadu laikā uzņēmums pārliecinājies, ka Actros vilcēji “Kurbads” autovedēju flotē ir pareizā izvēle uzticamības, degvielas ekonomijas un drošības ziņā, kā arī – ne mazāk svarīgi –  vilcēji saņem pozitīvas atsauksmes no autovadītājiem. 

“”Kurbads” autoparks tiek regulāri paplašināts ar jaunākajiem un modernākajiem vilcējiem, un esam gandarīti, ka zīmīgais simtais autovedējs ir tieši jaunais Actros. Visi Actros uzlabojumi – gan tehnoloģijās, gan dizainā – veikti, domājot par autovadītāju, kuram kabīnē jāpavada daudzas stundas, kā arī par apkārtējo vidi, kurā auto pārvietojas. Rezultāts ir 21. gadsimta kravas auto, kur galvenais ir cilvēks. Esam pārliecināti, ka to tālajā ceļā novērtēs “Kurbads” autovadītāji,” pauž SIA “Domenikss” Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs Aivis Zapereckis, kurš šo auto dēvē par ideālu sabiedroto tālbraucējiem šoferiem un kravu pārvadātājiem.

Dubultā ekipāža, Renārs un Sigita Jakobsoni, jau iemēģinājuši savu jauno spēkratu

“Tā pirmā sajūta, pārkāpjot no iepriekšējā auto, ir tāda, ka tagad pārvietojamies ar kosmosa kuģi – ļoti plašs dažādu elektronisku iespēju klāsts, lieli displeji. Mums ir pazuduši arī spoguļi! Ierasto spoguļu vietā tagad statnēs ir displeji. Sākumā likās, ka būs traki, bet jau esmu paspējis mazliet pierast un šķiet, ka būs pat labāk – ir tikai jāpiešaujas. Izmēģinājuma braucienā pamēģināju arī kruīza opciju, kas kopē priekšā braucošās automašīnas ātrumu un uzvedību. Ir forši!” pirmajos iespaidos dalās Renārs Jakobsons, kurš uzņēmumā strādā jau 15 gadus un gadu gaitā guvis plašu izpratni par dažādu autovedēju tehniskajām iespējām.

Jaunie Actros autovedēji aprīkoti ar multimediju displejiem uzlabotai autovadītāja un automobiļa saziņai, plašu digitālo risinājumu klāstu un dažādām palīdzības sistēmām autovadītājam. Turklāt šis auto ir īpaši ekonomisks – automašīnas jau tā salīdzinoši zemais degvielas patēriņš ir samazināts vēl vairāk, ļaujot ietaupīt līdz 3% uz lielceļiem un līdz pat 5% uz reģionālajiem un lauku ceļiem.

Turklāt autovedēji atbilst visām Eiropas Savienībā noteiktajām ekoloģijas un drošības normām.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 24.oktobris 2019 14:03
3 1 Atbildēt

Kravinieku šoferi par meršiem gan neizsakās pārāk jūsmīgi.

icik nedirs 24.oktobris 2019 19:39
2 3 Atbildēt

tieši MB Actros ir labākais,ne lētākais, tas gan. Degvielas ekonomija, ievērojami labāka kabīne dzīvošanai un mazāk tehnisku problēmu ir pat ļoti jūsmīgi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti