“Eco Baltia vide” investēs 800 000 eiro CNG atkritumu izvešanas automašīnu iegādei 5

 

Scania CNG Foto: Ekrānbilde

Eco Baltia vide | 6.marts 2020 16:17

Veicinot atbildīgu un videi draudzīgu darbību Rīgā un visā Latvijā kopumā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” investēs 790 000 eiro, iegādājoties Latvijā pirmās piecas CNG jeb saspiestās dabasgāzes atkritumu pārvadāšanas automašīnas.

Plānots, ka automašīnas, kas ir videi draudzīgākas un rada mazāk CO2 izmešu, no šā gada vasaras vidus apkalpos SIA “Eco Baltia vide” klientus Rīgas Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā.

SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts: “Gaisa kvalitāte ir viens no ļoti svarīgiem vides aspektiem, ko būtiski ietekmē transporta radītie izmeši. Jau pagājušajā gadā, vadoties pēc meteoroloģiskajiem datiem, Rīgā gaisa piesārņojums dažubrīd bijis krietni virs normas. Tāpēc arī mēs, apzinoties atkritumu apsaimniekošanas transporta ietekmi uz gaisa kvalitāti, esam spēruši nozīmīgu soli un investēsim 790 000 EUR videi draudzīgākā autoparkā pakalpojumu sniegšanai Rīgā, iegādājoties Latvijā pirmās piecas atkritumu pārvadāšanas mašīnas, kas darbojas ar saspiesto gāzi jeb CNG. Ceram, ka varēsim būt pozitīvais piemērs un iedrošinātājs arī citiem uzņēmumiem attīstīt efektīvu transporta un loģistikas sistēmu.”

Pēc “Scania Latvija”, kas veiks pirmo piecu CNG atkritumu savākšanas automašīnu piegādi SIA “Eco Baltia vide”, datiem, ar CNG sistēmu aprīkotām automašīnām, salīdzinot ar dīzeļdegvielu, CO2 apjomu iespējams samazināt pat par 90%. Tas ir viens no ilgtspējīgākajiem un tīrākajiem enerģijas avotiem. Galvenās šādu automašīnu priekšrocības ir negatīvo oglekļa dioksīda jeb CO2 izmešu būtisks samazinājums. Tāpat, taču ne mazāk svarīgs, ir iespējamais izmaksu samazinājums par degvielu un transporta uzturēšanu, kas ļaus uzņēmuma autoparku ilglaicīgā periodā plānot un attīstīt vēl vairāk.

Pirmos videi draudzīgākos transporta līdzekļus, kuri darbosies ar saspiesto dabasgāzi, izmantos klientu apkalpošanai Rīgas Vidzemes priekšpilsētā un Rīgas Ziemeļu rajonā jeb Sarkandaugavā, Mežaparkā, Teikā, Juglā un cituviet. Automašīnu iegādei tika veikts iepirkums, paredzot vairākas būtiskas pozīcijas, tostarp negatīvās ietekmes samazināšanu uz pilsētvidi. Iepirkuma rezultātā līgums par transporta iegādi parakstīts ar uzņēmumu SIA “Scania Latvija”.

SIA “Eco Baltia vide” ir viens no Baltijā lielākā vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmuma “Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmumiem. Tas šobrīd pakalpojumus sniedz Rīgā, Babītes, Mārupes, Salaspils, Tērvetes, Vecumnieku novados un no 1.maija arī Auces novados. Uzņēmums nodrošina saviem klientiem sadzīves nešķiroto, kā arī šķiroto atkritumu izvešanu un apsaimniekošanu, kā arī piedāvā dažādus cita veida vides pakalpojumus, tostarp teritoriju, telpu uzkopšanu, ceļu uzturēšanu, logu tīrīšanu.

Kā ziņots, Rīgā noslēdzies publisks iepirkums atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanai četrās zonās. Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem no 20.maija SIA “Eco Baltia vide” apkalpos klientus Rīgas Vidzemes priekšpilsētas un Rīgas Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā. Līgumu pārslēgšanu ar iedzīvotājiem un uzņēmumiem SIA “Eco Baltia vide” sāks no 10.marta.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
autoparts777 6.marts 2020 22:02
4 1 Atbildēt

Lielākais bonus no CNG mašīnām būtu, ja atkritumu gāze, kas ir pieejama Getliņos no atkritumu trūdēšanas, tiktu pildīta rakstā pieminētajās mašīnās un attiecīgi nauda paliktu LV ekonomikā nevis aizplūstu prom no LV.

msh 7.marts 2020 0:52
3 2 Atbildēt

Sāksim ar to ka tajos grafikos ir par LNG - raksts ir par CNG...

autoparts777 6.marts 2020 21:54
1 5 Atbildēt

"ar CNG sistēmu aprīkotām automašīnām, salīdzinot ar dīzeļdegvielu, CO2 apjomu iespējams samazināt pat par 90%"

www.transportenvironment.org/press/road-te...-air-pollution

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti