Aicinām kravas pārvadātājus būt atbildīgiem un aprīkot spēkratu ar atbilstošām riepām! 19

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 16.maijs 2020 11:52

Valsts policija aicina personas, kuras nodarbojas ar kravas pārvadājumiem, nebūt bezatbildīgas un neekonomēt uz sava transportlīdzekļa riepām. Ir noteikts, ka kravas automobilim, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, aizliegts aprīkot priekšējās ass riteņus ar atjaunotām riepām. Sekas, braucot ar šādi aprīkotu spēkratu, var būt letālas.

Valsts policija praksē ir novērojusi, ka nereti kravas transportlīdzekļu vadītāji vai transportlīdzekļu īpašnieki, ekonomējot uz riepām, izvēlas to aprīkot nevis ar jaunām, bet gan ar atjaunotām vai brauc jau ar neatbilstošu protektoru.  Plīstot kravas automašīnas riepai, sekas var būt daudz smagākas, nekā, ja riepa plīst vieglajam transportlīdzeklim. Nepareizi izvēlētu riepu dēļ bojā var iet cilvēks. Visbiežāk negadījumos, kad kravas automašīnai ir plīsusi riepa, tiek smagi traumēti vai iet bojā cilvēki, kuri tīras nejaušības dēļ ir trāpījušies ceļā konkrētajam kravas transportlīdzeklim.

Diemžēl vakar, 14. maijā, uz autoceļa Inčukalns - Valmiera - Igaunija notika traģisks negadījums, kur dzīvību zaudēja kāds kravas transportlīdzekļa vadītājs. Šī traģiskā negadījuma sekas Valsts policija skaidro izmeklēšanā, taču netiek izslēgts, ka notikušajā vainojama sprāgusi transportlīdzekļa riepa.

Lai nebūtu jācieš apkārtējiem satiksmes dalībniekiem vai pašam autovadītājam, aicinām kravas pārvadātājus ievērot noteiktās prasības – autobusam un kravas automobilim, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, ir aizliegts aprīkot priekšējās ass riteņus ar atjaunotām riepām.

Tāpat ir aizliegts piedalīties satiksmē ar transportlīdzekli, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, un priekšējās stūrējamās ass (asu) riteņi aprīkoti vienlaikus ar riepām, kurām atšķiras izgatavotājs vai preču zīme (nosaukums) vai protektora zīmējums, izņemot dubultriteņu riepas.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 17.maijs 2020 6:41
14 2 Atbildēt

Ceļa remontu vietas tiek apzīmētas ar īpašiem priekšmetiem - ceļa zīmēm. Tās nav tur uzstādītas dekoratīvos kolūkos, bet gan informē par ceļa remontdarbiem un bieži vien arī būtiski nosaka dažādus ierobežojumus - piemēram braukšanas ātrumu. Ievērojot to, var savlaicīgi pamanīt šīs frēzējuma kantes, izvēlēties to šķērsošanai piemērotu drošu ātrumu nekas slikts tām riepām, ja tā rīkojas, nenotiek.

Ņeķerpilām vienmēr ir ņeķerpilu problēmas...

Rexx 16.maijs 2020 15:34
5 2 Atbildēt

Vernon, aizej ,pastrādāt tajā kantorī, kura auto avarēja. Tad pats sapratīsi avārijas iemeslus.

Palaidniex 17.maijs 2020 10:16
4 1 Atbildēt

Un? Ja prāta maz - tad dajebkas pašam kļūs bīstami.

Ja tos priekšmetus - ceļa zīmes - aplūko tikai spoguļos, tad nevar vairs pateikt, kas uz tām noteikts, kā arī tad tās redzēt var būt jau par vēlu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 6

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti