DAF kravinieki redzēs tālāk un bremzēs ātrāk (+ FOTO) 15

 
iAuto | 30.jūnijs 2020 10:52

DAF uzlabojis savu kravas automobiļu drošību, ieviešot jaunās paaudzes avārijas bremzēšanas sistēmu (AEBS-3) jau bāzes aprīkojumā.

Turpmāk visi XF, CF un LF sērijas automobiļi jau standartā būs aprīkoti ar trešās paaudzes avārijas bremzēšanas sistēmu AEBS-3. Uzlabotā tehnoloģija nodrošina pilnībā autonomu avārijas bremzēšanu, ļaujot izvairītos no sadursmēm pat ar kustīgiem šķēršļiem. Kontroles diapazons paplašinās līdz 80 km/h. Drošības sistēma tiek piedāvāta kombinācijā ar adaptīvo kruīza kontroles sistēmu un sadursmes brīdināšanas sistēmu (FCW).

Jaunā sistēma ieviesta visiem XF, CF un LF sērijas automobiļiem, izņemot dažus celtniecības jomai paredzētos transportlīdzekļus.

Jaunajai AEBS sistēmai DAF Trucks izmanto duālo radaru ar 16 iepriekšējo septiņu antenu vietā, nodrošinot uztveršanu tuvākā un tālākā diapazonā. Noteikšanas diapazons palielinājies līdz 250 metriem (iepriekš - 200 metri), bet tuvplāna skata leņķis ir palielināts no 50 līdz 120 grādiem.

Pēc ražotāja teiktā, lielākā daļa parametru atbilst labākajiem rādītājiem segmentā.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.jūnijs 2020 11:39
6 1 Atbildēt

Lai tā nebūtu, izdari 3 lietas:

1) iemācies braukt

2) iemācies CSN - konkrēti - par distances ievērošanu

3) pildīt CSN. Konkrēti,- turēt auto labā tehniskā stāvoklī ( pārbaudīt bremzes). Jo dīvaini, ka ja vieglā auto bremzēšanas ceļš ir garāks kā 16 tonnīgam kraviniekam, vai ja pilns, tad 39 tonnīgam.

viencexperc 30.jūnijs 2020 12:29
4 0 Atbildēt

Bet normālu mašīnu ņēma? Ar tiem transportieriem tikai mazohisti braukā. Varbūt speciāli tiem sūdiem bremzes sliktas, jo mazohistiem patīk ciešanas.

Palaidniex 1.jūlijs 2020 8:51
3 0 Atbildēt

vernon, kā tad tā - DAF izstrādā sistēmas, kas "aiz muguras braucējam" iedarbina bremzes, nevis pie sistēmas, kas "pa priekšu braucējam" tās atlaiž vai spiež akseleratoru...

p.s.

Par nevelcies un nemaizi braukt citiem - cik tas fūrists dabūja gadus par blenšanu savā MP3 pleijerī, pirms ievilkšanas sastrēguma astē?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti