Hyundai izlaidis pasaulē pirmo masveida ūdeņraža kravas auto (+ FOTO) 18

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.oktobris 2020 9:03

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai sāk piedāvāt Xcient – pašu vārdiem sakot, pasaulē pirmo plašam pircēju lokam paredzēto kravas auto ar ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju.

Hyundai Xcient ir gandrīz 9,5 m garš kravas auto, kas aprīkots ar diviem 95 kWh (129 Zs katrs) degvielas šūnu akumulatoriem un septiņām degvielas tvertnēm, kurās var iepildīt 32 kg sašķidrināta ūdeņraža. Šī daudzuma pietiek, lai kravas auto varētu nobraukt līdz 400 km garu distanci, bet uzpildīšana prasīs no 8 līdz 20 minūtēm.

Pirmie septiņi Hyundai Xcient pārdoti uz Šveici, līdz gada beigām Alpu zemei tiks piegādāti 50 automobiļi, bet līdz 2025.gadam - 1600. Uzpildīties tie varēs 100 jaunās ūdeņraža degvielas stacijās, ko Hyundai solījis uzstādīt tuvākajā laikā. Hyundai attīstības plāns paredz, ka jau 2021.gadā tiks saražoti ne mazāk kā 2000 šādas konstrukcijas kravas automobiļi, bet to tirdzniecība tiks izvērsta ne tikai Eiropā, bet arī citos tirgos, ieskaitot Ķīnu un ASV.

Līdz ar šo ūdeņraža kravas auto Hyundai strādā pie līdzīgas konstrukcijas vilcēja, kas paredzēts kravu pārvadāšanai lielākos atstatumos un ar vienu uzpildi spēs nobraukt 1000 km.

Zināms, ka ar ūdeņraža kravas auto izstrādi nodarbojas arī tādi autobūves giganti kā Daimler un Toyota.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 12.oktobris 2020 3:08
5 1 Atbildēt

Muļķības. Ūdeņradi komerciālos apjomos iegūst no dabasgāzes. Un šai procesā metānam atdalītais ogleklis svilpdams aiziet mākoņos CO2 izskatā. Attiecīg uzsskatīt ūdeņraža degvielas šūnas par zaļām un ekoloģiskām šobrīd nav nekāda pamata.

Kanibaals 11.oktobris 2020 13:54
4 4 Atbildēt

Jāgaida kad pirmais uzies gaisā. Pilnīgi nejēdzīgs enerģijas uzglabāšanas veids.

Pļurkt 11.oktobris 2020 18:04
3 1 Atbildēt

Turi bulkas cieši saspiestas lai gāzveida viela netaisītu pļurkt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti