"Honda" uzvar "Chevrolet" un "Ford" pikapus kravas kastes grīdas izturības salīdzinājumā (+ video) 2

 

Honda Ridgeline Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 15.jūnijs 2016 11:00

"Honda" atkārtojusi "Chevrolet" eksperimentu, kurā amerikāņu kompānija pārbaudīja pikapa "Silverado" un tā konkurenta "Ford F-150" kravas kastes izturību ar ķieģeļu palīdzību.

Pirms dažām dienām "Chevrolet" nāca klajā ar video, kurā salīdzināta "Chevrolet Silverado" un "Ford F-150" pikapu kravas kastes grīdas izturība. Lai noteiktu uzvarētāju, abu automašīnu kravas kastēs no 1,5 m augstuma tika izbērta ķieģeļu krava ar kopējo masu 347 kg. Pēc tam, kad ķieģeļus izvāca, izrādījās, ka "Silverado" metāla grīda bija tikai nedaudz bojāta, gūstot dažus nenozīmīgus iespiedumus, kamēr "Ford F-150" alumīnija pamats bija cietis daudz nopietnāk.

Materiāla izturība tika salīdzināta arī izmantojot metāla instrumentu kastes, ko ik reizi pikapu kravas kastē meta tā, lai asais kastes stūris atsistos pret grīdu. Vienā gadījumā instrumentu kaste bija tukša (svēra 12,3 kg), otrā – nokomplektēta ar instrumentiem (svēra 13,6 kg). Arī šajā eksperimentā rezultāts bija līdzīgs – „Silverado” pārbaudījumu izturēja godam, bet „F-150” grīdā atklājās plaisas un atklāti caurumi.

"Honda" gāja vēl solīti tālāk un uz sava pikapa "Ridgeline" plastikāta kompozītmateriālu kravas kastes grīdas izbēra betona klučus vairāk nekā 400 kg svarā. Acīmredzot "Honda" zināja ko dara – pēc kravas kastes iztīrīšanas bojājumu tikpat kā nebija, kas apliecina japāņu ražojuma augsto kvalitāti. Piebildīsim, ka eksperimentus ar instrumentu kastēm „Honda” neveica un „uzvarētājs” pircējam jānosaka pašam – noskatoties video un izlemjot, kam var vairāk uzticēties.

Chevrolet Silverado un Ford F-150

 
Visi komentāri
 
John 15.jūnijs 2016 21:58
0 0 Atbildēt

Smieklīgs salīdzinājums no Honda puses! Šāds absorbējošs slānis ir gan Ford, gan Chevy, bet šis tests bija vērsts uz brutālu konstrukcijas stiprību!

P.S. pēc fizikas likumiem, nav būtiski, cik reizinatajos ir sadalīts svars, galvenais ir pirmo trieciena absorbēšanas spējas! !

Maybe 16.jūnijs 2016 6:31
0 0 Atbildēt

lielāka daļa ar fiziku draudzējas nu tā - ne visai...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti