TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Vai KIA Sorento hibrīds spēj aizstāt dīzeli? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.aprīlis 2021 6:52

KIA automašīnu elektrifikācija virzās uz priekšu milzu soļiem. Tagad arī KIA Sorento, šis milzu "skapis" ar 7 sēdvietām prot braukt ar elektrību.

Ar 265 zirgspēku summāro jaudu lādējamais hibrīds ir jaudīgākais un arī dārgākais jaunā modeļa Kia Sorento variants. Salonā elektrificētais Kia Sorento izskatās uz mata tāpat kā greznais dīzelis, jo komplektācija ir tā pati, vispilnākā jeb TX. Ieskatoties rūpīgāk, viduskonsolē tomēr atrodas jauns taustiņš. Tas atbild par hibrīda braukšanas režīmiem - elektrisko, automātisko un hibrīda.
Ar elektrību vien Kia Sorento var nobraukt gandrīz 50 kilometrus. Neslikti, turklāt baterija tukšojas gausi, jo, tāpat kā īstos elektroauto, aprīkota ar dzesēšanas sistēmu. Tā sauktais termālais menedžments optimizē baterijas darbību un pagarina sniedzamību.Kad 13,8 kWh baterija ir gandrīz tukša, no trim braukšanas režīmiem pieejams paliek tikai hibrīds. Atšķirībā no citiem šāda kalibra plug in hibrīdiem, degvielas patēriņš kāpj visai lēni. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anoagask 12.aprīlis 2021 9:02
10 1 Atbildēt

idiotiskākais auto, kādu var iedomāties

kreisera ātrums pa šoseju kādi 150kmh, pie tam 4. robā griežot motoru redlainā un baudot 4podu benzīna gaudošanu - mazmotora jaudas lielākam ātrumam nepietiek, bet elektrība beigusies. Alpu kāpumos vispār varēs kopā ar fūrēm stumties.

Paildzinātam bezceļam arī nederīgs risinājums, jo benzīna ZS nepietiek kārtīgu dubļu vai sniega stumšanai.

Droši vien ASV ir šī modeļa pamattirgus, tur būs normāls v6 dzinējs + elektrība, ar ko stumties pa pilsētu.

Tehniskais risinājums anāls - aizmugures ass elektropiedziņa ļautu atbrīvoties no kardāna un sadalenes.

Patēriņam droši varēja piemelot komatu pa kreisi, 6l uz šosejas tas tērē ripojot lejā pa kalnu, lai nobarotu visas elektriskās ekstras un kondicionieri.

Principā modelis tikai lai apietu ES klimata normas un kaut kādu vidējo patēriņu modeļu rindā.

Pilsētas krosovers ar bezjēdzīgi sarežģītu 4x4 sistēmu

Antons 12.aprīlis 2021 9:13
4 1 Atbildēt

"Redz, kāpēc cilvēki pērk džipus - bedres." Pirms 20 gadiem tie džipi nevienam nebija vajadzīgi. Ceļi kļūst labāki, bet vieglo a/m arvien mazāk. Visas runas par bedrēm vai sedpozīciju ir blēņas. Mode un tikai mode.

Torks 12.aprīlis 2021 18:01
3 0 Atbildēt

Oo jā, padžero bija bomždžips.

Pec tam to nomainija pirmās paaudzes volvo cx90, nedaudz vēlāk pirmās paaudzes bmw x5, audi q7, meršus tik ļoti nepirka, jo cenas bija augstākas, plus lētie lūza ik pēc 500km un remonti bija dārgi, tad vel pirmās paaudzes vw tuaregi un pāris rx lexusi, lauķu bomži savukārt izvēlējās grand cherokee un tamlīdzīgus mēslus. Šobrīd situācija līdzīga, vienīgi auto paaudzes sāk nomainīties x5 un q7, merši un tuaregi jau piejami pa +-10k, labie eksemplāri protams joprojām maksā 20+ k, bet tos pērk retais. Manuprāt aptuveni 60-70% gadījumu, ja redzams aptuveni 12+ gadus vecs tā sauktais premium tipa auto, tad akaidrs, ka auto īpašniekam nav naudas, tad ir vērts uzmest aci riepām un arī tajos 60-70% gadījumu tur būs ķīnas mēsli, ok jauni ķīnieši braukājot pa pilsētu vel ir ok, pie lielākiem ātrumiem labāk meklēt ko citu, ja nevari atļauties, tad zini ka tev nepueciešams auto ar mazākām riepām utt.,

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti