TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Vai KIA Sorento hibrīds spēj aizstāt dīzeli? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.aprīlis 2021 6:52

KIA automašīnu elektrifikācija virzās uz priekšu milzu soļiem. Tagad arī KIA Sorento, šis milzu "skapis" ar 7 sēdvietām prot braukt ar elektrību.

Ar 265 zirgspēku summāro jaudu lādējamais hibrīds ir jaudīgākais un arī dārgākais jaunā modeļa Kia Sorento variants. Salonā elektrificētais Kia Sorento izskatās uz mata tāpat kā greznais dīzelis, jo komplektācija ir tā pati, vispilnākā jeb TX. Ieskatoties rūpīgāk, viduskonsolē tomēr atrodas jauns taustiņš. Tas atbild par hibrīda braukšanas režīmiem - elektrisko, automātisko un hibrīda.
Ar elektrību vien Kia Sorento var nobraukt gandrīz 50 kilometrus. Neslikti, turklāt baterija tukšojas gausi, jo, tāpat kā īstos elektroauto, aprīkota ar dzesēšanas sistēmu. Tā sauktais termālais menedžments optimizē baterijas darbību un pagarina sniedzamību.Kad 13,8 kWh baterija ir gandrīz tukša, no trim braukšanas režīmiem pieejams paliek tikai hibrīds. Atšķirībā no citiem šāda kalibra plug in hibrīdiem, degvielas patēriņš kāpj visai lēni. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
anoagask 12.aprīlis 2021 9:02
10 1 Atbildēt

idiotiskākais auto, kādu var iedomāties

kreisera ātrums pa šoseju kādi 150kmh, pie tam 4. robā griežot motoru redlainā un baudot 4podu benzīna gaudošanu - mazmotora jaudas lielākam ātrumam nepietiek, bet elektrība beigusies. Alpu kāpumos vispār varēs kopā ar fūrēm stumties.

Paildzinātam bezceļam arī nederīgs risinājums, jo benzīna ZS nepietiek kārtīgu dubļu vai sniega stumšanai.

Droši vien ASV ir šī modeļa pamattirgus, tur būs normāls v6 dzinējs + elektrība, ar ko stumties pa pilsētu.

Tehniskais risinājums anāls - aizmugures ass elektropiedziņa ļautu atbrīvoties no kardāna un sadalenes.

Patēriņam droši varēja piemelot komatu pa kreisi, 6l uz šosejas tas tērē ripojot lejā pa kalnu, lai nobarotu visas elektriskās ekstras un kondicionieri.

Principā modelis tikai lai apietu ES klimata normas un kaut kādu vidējo patēriņu modeļu rindā.

Pilsētas krosovers ar bezjēdzīgi sarežģītu 4x4 sistēmu

Antons 12.aprīlis 2021 9:13
4 1 Atbildēt

"Redz, kāpēc cilvēki pērk džipus - bedres." Pirms 20 gadiem tie džipi nevienam nebija vajadzīgi. Ceļi kļūst labāki, bet vieglo a/m arvien mazāk. Visas runas par bedrēm vai sedpozīciju ir blēņas. Mode un tikai mode.

anoagask 12.aprīlis 2021 9:52
2 1 Atbildēt

lielāki riteņi ar augstāku riepu palīdz pret bedrēm - ērtāka iekāpšana arī pluss.

pārredzamība - tikai kamēr tev ir vienīgais SUV, un apkārt vieglie. Tiklīdz daudzi brauc ar SUV, pārskatāmība ir tāda pati

imzz 12.aprīlis 2021 10:26
1 1 Atbildēt

Pirms 20 gadiem cilvēkiem bija mazāk naudas. Un tie, kuri sagrabināja priekš SUV, nopirka lietotus Mitsu pajērus. Diezgan daudz to pajēru bija tajā laikā uz ielām ;)

Torks 12.aprīlis 2021 18:01
3 0 Atbildēt

Oo jā, padžero bija bomždžips.

Pec tam to nomainija pirmās paaudzes volvo cx90, nedaudz vēlāk pirmās paaudzes bmw x5, audi q7, meršus tik ļoti nepirka, jo cenas bija augstākas, plus lētie lūza ik pēc 500km un remonti bija dārgi, tad vel pirmās paaudzes vw tuaregi un pāris rx lexusi, lauķu bomži savukārt izvēlējās grand cherokee un tamlīdzīgus mēslus. Šobrīd situācija līdzīga, vienīgi auto paaudzes sāk nomainīties x5 un q7, merši un tuaregi jau piejami pa +-10k, labie eksemplāri protams joprojām maksā 20+ k, bet tos pērk retais. Manuprāt aptuveni 60-70% gadījumu, ja redzams aptuveni 12+ gadus vecs tā sauktais premium tipa auto, tad akaidrs, ka auto īpašniekam nav naudas, tad ir vērts uzmest aci riepām un arī tajos 60-70% gadījumu tur būs ķīnas mēsli, ok jauni ķīnieši braukājot pa pilsētu vel ir ok, pie lielākiem ātrumiem labāk meklēt ko citu, ja nevari atļauties, tad zini ka tev nepueciešams auto ar mazākām riepām utt.,

anoagask 12.aprīlis 2021 12:00
0 0 Atbildēt

un 350 Nm griezes moments - t.i. lielais džips ar parastu divlitru dīzeli

imzz 12.aprīlis 2021 13:59
2 0 Atbildēt

Interesanti, vai mūsu autoplačos parādīsies mazlietoti hibrīdi no Vācijas. Lieta tā, ka galvenā sieviete, kura nosaka zaļo politiku attiecībā uz transporta līdzekļiem ES, Julia Poliscanova, senior director for vehicles and e-mobility at European NGO, nākusi pie secinājuma, ka hibrīdi nemaz zaļi nav, netiek bieži lādēti, bet pārvietojas galvenokārt kurinot iekšdedzes dzinējus.

Patlaban izstrādā vides noteikumus auto, kuri stāsies spēkā 2025.gadā, un piesardzīgs patērētājs var tāpēc izvairīties pirkt hibrīdu jau tagad.

www.reuters.com/article/us-au...-idUSKBN2BZ0C2

Krotow 12.aprīlis 2021 18:27
1 1 Atbildēt

Par hibrīdu īsto "zaļumu" bija zināms vai vismaz nojaušams jau drīz pēc tam kad tie parādījās dzīvē. Taču nomainīt visu pasaules autoparku uz elektrisko vai ūdeņraža tehniski nav iespējams. Uzreiz aizliegt izmantot iekšdedzes dzinējus pavisam arī nevar jo vai iedomāties kāda jautrība sāktos. Tāpēc uz ceļa ir hibrīdi un TV ekrānā - Jūlija.

650 13.aprīlis 2021 1:42
1 0 Atbildēt

Kas ta tass?? Sanāk, ka U-gatves Gibdrīdonkuls mūs bij šitik nekaunīg Maldinājis?

Kā tā, kapc "nevar" aizliegt? Katram iekšdezinātājam izpūtējā gpssu, atļaut pārvietoties 50km rādiusā ap/māju.Ne tālāk.Sods 5k.Passkatīsimies.Bet ta šķūni joprojām varēs caurbraukt ar tukšu trubu un bez jebkādas euro/normas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti