Cik daudz ziemā "melo" elektroauto sniedzamība ? (+VIDEO) 7

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 2.februāris 2023 15:03

Elektromobiļa svarīgākais parametrs, kas ilustrē tā ikdienas pielietojumu ir sniedzamība. Visbiežāk tā it nemaz nesakrīt ar ražotāja solījumiem - taču tas jau nav nekas jauns.

Tieši no šīs pašas ligas cieš arī daudzi iekšdedzes dzinēju auto. Pie nesakritības esam tā pieraduši, ka nemaz to nepamanām, turpretim 10 - 30% sniedzamības samazinājums ziemā elektromobilim ir pat ļoti pamanāms.
Tomēr sniedzamības kritums ziemā visiem elektromobiļiem nav vienāds, un prasmīgi liekot lietā automašīnas funkcijas, sniedzamību var kontrolēt arī pats braucējs. Kad pareizāk lādēt bateriju - no rīta vai vakarā, cik % uzlādes tā zaudē aukstumā vienkārši nedarot neko, un kā pareizi lietot elektromobiļa eko funkcijas, stāsta Skandi Motors elektroauto speciālists Mārtiņš. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 2.februāris 2023 16:24
4 1 Atbildēt

Mārtiņ, no kalna arī nedrīkst braukt, ripināties?

Krišs 3.februāris 2023 10:19
3 0 Atbildēt

Šo visu izlasi un saproti, ka elektroauto vēl joprojām ir liels jēbelis. Dīzelīti tik lej. Ja paliek maz, jebkurš tanks pa ceļam, pilna bāka un aiziet atkal. Ideāli!

ZZZZ 2.februāris 2023 15:38
3 1 Atbildēt

Mārtiņš varētu paskaidrot, ja režīms rekuperācija izslēgts, kāpēc nedrīkstētu vilkt? Jo šādā gadījumā auto ripinās bez jebkādas pretestības. Un situācijā, ja paliek tajā pilnīgākajā rezerve/rupucis, režīmā tas auto tak ir ,,ieslēgts,, pozīcijā. Un neizprotu kāpēc šādā gadījumā nedrīkstētu aizvilkt vienalga kur, ja vajag?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti