Ssangyong Grand Musso. Mūsdienu pikapam svarīgs ir arī izskats (+VIDEO) 1

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 6.jūnijs 2023 10:09

Latvijas pikapu piedāvājuma jaunākais papildinājums ir korejiešu ražotāja Ssangyong modelis Musso, ko šajās Autoziņās ceļā un vieglā bezceļā izmēģināja Autoriepu Nama direktors un savulaik 4x4 sacensību dalībnieks Oskars Krampāns.

Viņš teic, ka mūsdienu pikapam svarīga ne tikai funkcionalitāte, bet arī izskats, jo tie laiki, kad šādas automašīnas iztika ar stūri un pagrieziena rādītājiem, sen pagājuši.

Diemžēl garām arī tie laiki, kad pikapu izvēle bija pietiekami plaša dažādām gaumēm un budžetiem. Pat lietotu pikapu cenas uzskrējušas “kosmosā”. Šādos apstākļos Ssangyong Musso sākuma cena 36 000 eiro šķiet, mazākais, godīga. Ssangyong dīlera Andre Motors demonstrācijas auto gan ir 10 000 eiro dārgāks, jo pārstāv augstāko komplektāciju Quartz. Ssangyong Musso var būt divas dažādas aizmugurējās piekares - ar spirālatsperēm vai plakanatsperēm, lokšņu atsperēm jeb t.s. “lāgām”.

Otrajā variantā pikapa kravnesība ir par 300 kg lielāka. Ar ierastajām plakanatsperēm Musso celtspēja ir tonna, bet pašmasa var sasniegt 3,2 tonnas. Modeļi ar spirālatsperēm ir vieglāki par 3 tonnām, taču arī celtspēja ir zemāka, 700 - 750 kg. Svaru ietekmē arī tas, ka plakanatsperes pieejamas tikai garākajai pikapa versijai Musso Grand. Tas ir par gandrīz pusmetru garāks nekā Musso parastais. Dubultkabīne ir abiem, atšķiras tikai kravas kastes garums. Musso aprīkots ar 2,2 litru 4 cilindru dīzeļdzinēju. Tam ir 202 ZS jauda. 400 ņūtonmetru griezes moments nepieciešams beczeļos, kā arī sekmīgai piekabju vilkšanai. Treilera pilnā pieļaujamā masa ir 3 tonnas. Atšķirībā no tehniski radniecīgā visurgājēja Ssangyong Rexton, pikapam ir sešu, nevis astoņu pārnesumu automātiskā pārnesumkārba. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Antons 6.jūnijs 2023 10:53
0 1 Atbildēt

"Nezināmā tehniska reputācija" - Šī marka jau gadus 30 ir zināma, par ko ir runa?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti