Valsts policija aicina pievērst uzmanību bērnu drošībai

 

Foto: Ekrānbilde

Valsts Policija | 1.jūnijs 2019 9:41

Tuvojoties vasaras brīvlaikam Valsts policija Vidzemes reģiona pārvalde aicina vecākus pastiprināti pievērst uzmanību bērnu drošībai, kā arī pārrunāt jautājumus par drošu un pareizu rīcību ikdienas situācijās.

Vasarā, kad skolas gaitas beigušās un arī pulciņi vairs nav jāapmeklē, bērni daudz laika pavada ārpus telpām, braucot ar velosipēdiem, skrituļojot, peldoties vai atpūšoties līdz spēku izsīkumam. Vasara nozīmē arī to, ka vairs nav ierobežots brīvais laiks, līdz ar to bieži piemirstas drošības pasākumi, kuru neievērošana veicina bīstamas un pat traumatiskas situācijas.

Piemēram, der atcerēties, ka braucot ar velosipēdu, skūteri u.t.t. ir jāievēro ne tikai sava personiskā drošība, bet arī citu, ar savu rīcību neapdraudot pārējos satiksmes dalībniekus. Uzsākot aktīvu velo sezonu, velosipēdam ir jāveic apkope. Regulāri jāpārbauda bremzes, riepu nodilums.  Ķiveres, elkoņu/ceļu sargiem nav jāglabājas mājās plauktiņā, bet ir jābūt uzvilktiem, lai locītavas būtu sveikas un veselas!

Kājāmgājējiem, pirms pāriet ielu, jāapstājas un jāpārliecinās, paskatoties pa kreisi un pēc tam pa labi. Neder atruna – luksoforā dega zaļā gaisma vai devos pāri ielai pie apzīmētas gājēju pārejas. Jebkuram, piedaloties ceļu satiksmē, ir jāpārliecinās vai ir droši uzsākt vai turpināt uzsākto kustību.

Dodoties prom no savas dzīvesvietas, vienmēr jāinformē vecāki vai likumiskie aizbildņi par savu atrašanos! Būtiski arī tas, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 59.pants paredz, ka bērni līdz 16 gadu vecumam nedrīkst uzturēties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes, bērnu aprūpes iestādes vadītāja vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas klātbūtnes nakts laikā. Par nakts laiku uzskatam laiku no pulksten 22:00 līdz pulksten 06:00.

Ūdens tilpnēs aicinām uzturēties tikai pieaugušo uzraudzībā un svarīgi, lai pelde notiktu piemērotā peldvietā, kas ir atbilstoši iekārtota, kā arī tiek izmantots peldēt prasmei atbilstošs un drošs peldlīdzeklis.

Drošu, mierpilnu un saulainu vasaru vēl Valsts policija!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti