Drošība uz ceļa: velobraucēji būs ļoti daudz (+ VIDEO) 70

 
iAuto | 25.maijs 2020 8:20

Iestājoties siltākam laikam un mazinoties Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, arvien vairāk rīdzinieku sāk apsvērt, vai ir vērts izmantot sabiedrisko transportu. Galu galā var taču arī pārvietoties ar divriteņu transportlīdzekli un šajā gadījumā nav nepieciešams valkāt sejas maskas.

Cik gatava šobrīd ir pilsēta velosipēdistu pieplūdumam un kas jāņem vērā gan autovadītājiem gan divriteņu transportlīdzekļu vadītājiem?

 
70 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 25.maijs 2020 9:01
13 1 Atbildēt

Kāpēc cilvēki domā, ka braucot ar Veleosipēdu nav jāievēro CSN un elementāras pieklājības normas!? Vajag cienīt vienam otru un tad varēs braukt droši bez bēdu.

iJuris 25.maijs 2020 13:00
12 2 Atbildēt

Ikdienu pavadu uz ielām Rīgā un varu droši teikt, ka lielākā daļa velobraucēju nav gatavi braukt pa koplietošanas ceļiem.

Viņiem iztrūkst izpratnes par CSN, drošību uz ielas un to kā vispār uzvesties kopā ar citiem satiksmes dalībniekiem.

Ļoti daudz redzu braucējus kuri gatavi līst starp apmali un auto, lai nokļūtu tuvāk pie luksafora, kur tās pašas mašīnas viņiem atkal pabrauc garām, spītīga braukšana pa ielu, kad ir vieglāk un daudz drošāk braukt pa ietvi, piemēram ganību dambis.

Luksafori un nogriešanās kultūra arī zem katras kritikas.

Un tikai nevajag teikt, ka auto arī brauc pie sarkanā, 15 gados nēesmu redzējis nevienu auto kurš izsprauktos garām visiem un aizbrauktu pie sarkanā.

Domāju, ka šovasar policija varētu pievērst pastiprinātu uzmanību velo, elektro skūteru un visādu citādu pārvietošanās līdzekļu izmantotājiem. Sods 50 eur būtu pietiekams, lai vairs pie sarkanā nebrauktu, tam visam klāt braukšanas virziena ievērošana, lukturu lietošana tumšajā laikā un kopējā tehniskā stāvokļa pārbaude.

Viens man reiz dikti brēca, ka viņš nebremzē, jo viņam ir fixed gear, es piedāvāju saukt CP, lai risina viņa problēmu, izrādījās velo var arī ar rokām stumt.

Nepārprotat, velo ir labi, tikai man ļoti nepatīk, ka viņu nevēlēšanos dzīvot uzliek man par atbildību.

Nja 26.maijs 2020 9:05
10 0 Atbildēt

Minot pa Rīgu esmu novērojis, ka no malas var ļoti labi noteikt, kurš velosipēdists brauc ikdienā ar auto, un kurš min tikai ar diviem ratiem - otrie reti kad ievēro luksaforus un praktiski nekad neņem vērā potenciālos scenārijus sev priekšā - tikai min un teš tālāk, lamājoties uz visiem, kas atļaujas "patraucēt" viņu lidojumam. Līdzīgi ir ar gājējiem - tie, kas arī vada auto, ir daudz apdomīgāki kaut uz tām pašām gājēju pārbr... pārejām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti