Vairākus gadus maldina velobraucējus un gājējus ar sarkano bruģīti uz ietves, tā nav velojosla (+ VIDEO) 56

 
Māris Ozoliņš, iAuto | 27.oktobris 2020 19:29

Šada maldināšana ne tikai var, bet arī noved pie satiksmes negadījumiem ar velobraucējiem. Diemžēl pagaidām vainīgi ir tikai satiksmes dalībnieki, ne tās organizētāji.

iAuto.lv norāda uz mulsinošo infrastruktūras risinājumu - ietvi Z.Meierovica prospektā, kas no Dubultu stacijas Rīgas virzienā aizstiepjas pelēksarkanā krāsu formātā. Tieši šo sarkano joslu nezinātājs var noturēt par veloceļu, taču tā nav taisnība - tā ir ietve.

Daži punkti no Ceļu satiksmes noteikumiem:

2.18. ietve – ceļa daļa, kas paredzēta gājējiem. Ietve piekļaujas brauktuvei vai ir atdalīta no tās;

12. Bērnu grupas drīkst virzīties tikai diennakts gaišajā laikā pa ietvēm, gājēju ceļiem, gājēju un velosipēdu ceļiem vai kopīgiem gājēju un velosipēdu ceļiem, bet, ja to nav, – pa ceļa labās puses nomali transportlīdzekļu braukšanas virzienā kolonnā ne vairāk par diviem bērniem rindā. Kolonnas priekšā un aizmugurē tās kreisajā pusē jāatrodas pieaugušajiem, kas to pavada, ar sarkaniem karodziņiem.

 
22. Papildu prasības velosipēdu vadītājiem
 
200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts:
 

   200.1. braukt pa brauktuvi vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt šādos gadījumos:

 

      200.1.1. lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu;

 

      200.1.2. lai turpinātu braukt izvēlētajā virzienā apdzīvotās vietās, kur braukšanai vienā virzienā ir ne vairāk par divām joslām, ja malējā labā josla ir iekārtota labajam pagriezienam;

 

      200.1.3. pavadot bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem;

 

   200.2. braukt pa nomali, dodot ceļu gājējiem;

 

   200.3. braukt pa ietvi, ja braukšana pa brauktuvi, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, nav iespējama, ir apgrūtināta vai bīstama. Braucot pa ietvi, velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Velosipēdu vadītāji nekādā veidā nedrīkst apdraudēt vai traucēt gājējus. Gājējiem, pārvietojoties pa ietvi, ir priekš­roka. Braucot pa ietvi vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām, velosipēdu vadītājiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

 

201. Bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, un velosipēdu vadītāji, kas tos pavada, drīkst neievērot šo noteikumu 200. punktā minētās prasības par braukšanu pa velojoslu vai brauktuvi, un tiem atļauts braukt pa ietvi. Bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei.

 

202. Velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Velosipēdu vadītājiem atļauts šķērsot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, kā arī, netraucējot gājējus, – pa gājēju pārejām. Pirms brauktuves šķērsošanas velosipēdu vadītājiem laikus jāsamazina braukšanas ātrums un, ja tas nepieciešams ceļu satiksmes drošībai, jāaptur velosipēds. Šķērsojot brauktuvi pa ietves iedomāto turpinājumu, velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

 

203. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgais gājēju un velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem, kas brauc pa šiem ceļiem, jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Šada maldināšana no satiksmes organizatoriem uz ietves Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā noved pie tā, ka daudzi velobraucēji uzskata, ka viņiem ir priekšroka gan pret gājējiem, gan pret transportlidzekļiem, kuri izbrauc vai iebrauc šķērsielās. Jāatzīmē gan, ka velobraucējiem nebūtu priekšroka arī situācijā, ja šis bruģītia būtu oficiāls velo ceļš, saskaņā ar spēkā esošajiem CSN."

 
Visi komentāri
 
Vvvd 27.oktobris 2020 19:48
1 0 Atbildēt

Kāpēc piesienies tieši Jūrmalai. Aizbrauc uz Maskačku un pa-analizē situāciju tur arí

nu gan 27.oktobris 2020 20:42
3 8 Atbildēt

Pēc likuma bērni ar velo brauc pa ietvi, sarkanu, melnu vai zilu. Pieaugušie - pa brauktuvi. Uzlieciet uz stūres videoreģistratoru un ja kāds ķēms pabrauc garām pārāk tuvu - iesniegums policijai. Godīgi sakot, neredzu iemeslu braukt pa ietvi, pa kuru iet cilvēki.

Tuklāt, braukt pa ietvi kas ir bruģēta ar ķieģelīšiem, ir sevis izkratīšana kā uz veļas dēļa. Brauktuve ir daudz gludāka, pa reizei kāda gramba bet ne jau nepārtraukta kratīšanās.

uupis 27.oktobris 2020 20:55
5 2 Atbildēt

Komentārs ne par ko un bez seguma! Ne tu māki braukt ar auto, ne a velo....

saki? 27.oktobris 2020 21:05
1 0 Atbildēt

Veloceliņi būtībā ir komforta lieta, bet tik dzīvā pilsētā kā Jūrmala vasarā pa veloceļiem vienalga staigātu cilvēki. Likums ļauj mīties pa brauktuvi, ja kāds vadītājs nepiekrīt - velo ir tāds pats transportlīdzeklis kā velo, vismaz pilsētā ārpus maģistrālēm.

Un tu zini, kā ir braukt pa bruģa celiņu, uupi? Vai Vernons ir izēdis tev smadzenes un aizlaidies?

iAuto 27.oktobris 2020 21:57
1 4 Atbildēt

Velosipēdu vadītajiem ir pienākums braukt pa brauktuvi pēc iespējas tuvāk labaja malai, ja nav velojoslas vai veloceļa. Ir gan mistiska atruna par intensitāti (200.3. punkts), kur nav minēts, kā to mērīt.

nuja 27.oktobris 2020 22:39
1 0 Atbildēt

Pēc iespējas tuvāk. Tas nenozīmē ka 30cm no malas, kas ir pārāk tuvu un ir bīstami. Ne jau pa joslas vidu, protams.

imzz 27.oktobris 2020 21:29
0 0 Atbildēt

Veloceliņš pie Skanstes ielas izlikts ar tiem nebraucamajiem ķieģelīšiem visā garumā:

goo.gl/maps/Zqi4m57rDvzQEvDB7

Nav jābrauc ar treka riteni pa ielām, tad nekratīs.

pofig 27.oktobris 2020 21:39
0 0 Atbildēt

Ja blakus ir bruģis un asfalts - izvēlos asfaltu. Lai pa bruģi kratās jampampiņi, kas projektē veloceliņus ne reizi pa tiem nebraukuši.

Un nesakiet ar ko man jābrauc, lai nedzirdētu uz kurieni jums jābrauc)

msh 28.oktobris 2020 18:35
0 0 Atbildēt

Ja tu braucot pa betona bruģi kraties, tad laiks nomainīt sporta velosipēdu pret tādu, kurš piemērots braukšanai pa pilsētu; tādu kam ir normāls sēdeklis, nevis tikai dirsā iebāžama truba. Pēc tam būsi pārsteigts - ja tagad pie esošā risinājuma tūplis sāp pie katra mazākā nelīdzenuma un gribas celties kājās pēc iespējas biežāk - pēc tam tu varēsi atļauties kratīties pa pirmskara bruģi.

Vienīgais sliktais ko atceros no savas velobraukšanas pieredzes pa betona bruģi - man nepatika kaut kāds viens celiņš liepājā, kura krāmējums bija gareniski, nevis pamīšus vai krusteniski, kura rievās riepas gribēja palikt, dēļ kā ērtākais braukšanas veids pa to celiņu bija zigzagā.

klau 28.oktobris 2020 21:57
0 0 Atbildēt

Ja tev sāp tūplis, tad man pat bail domāt, ar ko tu tur nodarbojies....l;aikam jau tiešām truba bez sēdekļa! Ar neērtu sēdekli sāp pakaļa, bet minoties svaru notur lielākoties kājas un ķermeņa muskuļi, ne velti uzņemot ātrumu neviļus gribas piepacelties kājās un arī braucot ar velo, beņķis nekad nav vienīgais atbalsta punkts - tikai omīšvelo (omafiets kā Holandē) uz kura sēž vertikāli un brauc ar gājēja ātrumu.

Protams, ka bruģim vajag resnāku riepu par 23c, 28c jau ir +- komfortabli un 32c ir kā uz spilveniem. Ne visiem velo ir vieta konforta riepām, vai zin, un 95% maršruta var braukt ar 23-25. Ja nebūtu idioti būvējuši veloceliņus no bruģa, mēs par šo tēmu vispār nerunātu.

msh 29.oktobris 2020 1:49
0 0 Atbildēt

Nu redzi, ir divu veidu lietojami velosipēdi - ir ātri velosipēdi, un ir lietošanai pilsētā piemēroti velosipēdi - tev, kā izskatās, nav ne viens, ne otrs - tikai kaut kāda viduvējība, pseidosporta velosipēds. Ātriem velosipēdiem kā reiz ķeblis ir galvenais atbalsta punkts; kāju spēks cenšas attālināt pedāļus no ķebļa - jā, tu saprati, ir runa par gulošajiem; parastiem un velomobīļiem, kuru pluss ir ne tikai nesalīdzināmi labāka aerodinamika, bet arī tas ka stiprs minējs var uzspiest uz pedāļiem ar spēku kas lielāks par paša svaru. Un jā, ir lietošanai pilsētā piemēroti velosipēdi, uz kuriem sēž vertikāli un brauc ar sprintera ātrumu - jā, protams, ir tas velosipēds kādi 5 kmph lēnāks par tavu pseidosporta velosipēdu, zato par bruģi nav jāuztraucas, apkārtni redz, tāpēc pašnāvnieciskus gājienus nav jācenšas izdarīt; var arī nokomplektēt ar labām bremzēm un rumbu, kuru no pēdējā uz pirmo ātrumu var pārslēgt dažās sekundes desmitdaļās - un tavam pseidosporta velosipēdam nav nekā no tā; ko tu ar tādu dari pilsētā, man nav saprotams...

P.N. Kad vēl braucu ar salieķi, tam vasaras riepas bija visplatākās BMXa mizas, 2 collas platas; aizmugurējajā riepā pūtu 6 bārus, priekšējajā laikam 4, nekādi spilveni nebija - bet ar Brooks B66 ķebli tādi mazi negludumi par kuriem tu satraucies bija pilnīgi pie dirsas - ta kādi tur vēl mazie negludumi; tā ķebļa dēļ tika mēreni saliekti divi vaļējie rāmji...

xxcc 29.oktobris 2020 9:13
0 0 Atbildēt

Kautko par velo tu zini, bet dzīvo citā pasaulē. Nu kādi 6 bāri 2" riepā?!?? 3 ir atliku likām (ja tu nesvar 100kg), un brauc kā uz mākoņa nevairoties no grambām, un nemaz nevajag smagu beņķi. Veseli cilvēki uz tramvaja sliedēm piepaceļas uz pedāļiem, nevis sēž kā ķipis un ne mugura sakratās, ne ādas dīvānu vajag.

Tavi uzbraucieni par pseidosporta velo ne uz ko nav balstīti, izņemot vēlmi, lai visi brauktu uz salieķiem? Tu stāsti par planetāro rumbu pilsētā, kam es piekrītu ka pilsētā tā ir labāka izvēle par ārējiem ātrumiem, bet tādu vajag varbūt Cēsīs kur daži pakalni, bet Rīgā?!? Griez savu vienu robu un visur pagūsi.

msh 29.oktobris 2020 12:43
0 0 Atbildēt

Par sešiem bāriem esi diezgan trāpījis, es sveru virs 100 kilo, un tam ričukam 75% no braucēja, un vismaz 75% no velosipēda svara ir uz pakaļas riteni - vēl ir tāda nianse ko sauc par rites pretestību. Tām mizām ko lietoju ziemā, pūtu 4 bārus aizmugurē un divarpus priekšā.

Starpība starp rīgu un cēsīm ir tāda ka cēsīs vajag vairāk robu - trīs robi ir iztikas minimums.

xxcc 29.oktobris 2020 13:03
0 0 Atbildēt

Ar 100kg tev tiešām nav pārāk liela izvēle no velo, vajag +- tūrisma (un ap to) velo kas iztur gan svaru, gan ceļa apstākļus. Ratus ar 600gr+ aplocēm, 36 spieķiem un nekādus radiālos spieķojumus. Tad jau tas arī brauc un kalpo.

Un es arī būtu mazliet cemmīgs uz kādu, kam der 8kg velo, kuram mazliet uzminies un tālāk tas lido pats) Lai tev ripo un ne naglas!

msh 4.novembris 2020 1:22
0 0 Atbildēt

Man vienmēr patikušas šīs filosofijas par vieglajiem velosipēdiem. Viegls velosipēds par smagu ir labāks tikai ar to, ka to vieglāk nest, tas arī viss. Ja 10 kg smags velosipēds iet labāk kā 20 kg smags - tad man atliek vien nomest 10 kg no sava svara un braukšu ar 20 kg velosipēdu kā kāds cits ar 10 kg, tik pa lēto - gan jaudas/svara attiecība, gan kopējā masa abos gadījumos vienāda

msh 28.oktobris 2020 18:24
0 0 Atbildēt

Baigā jau nu kratīšanās...

anonimikis 27.oktobris 2020 23:14
1 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu kur ir maldināšana un kāds no tā risks?

Šeit problēma, ka kāds piemirsis priekš burta kalpiem uzlikt zīmi Gājēju-velosipēdistu ceļš?

iAuto 28.oktobris 2020 9:46
0 0 Atbildēt

Tas, ka velosipēdu vadītāji domā, ka šeit viņiem ir priekšroka un tas rodas konfliktu situācijas nepareizi realizētā infrastruktūrā. Tas notiek, jo tās zonas nav pietiekami platas. Atgādinu, ka velo brauc abos virzinos.

Velosipēdu vadītāji arī brauc drošāk un ātrāk gar gājējiem pa šo idomāto zonu, kā saka, pats vainīgs, ja uztaisīji lieku soli. Tas viss rada stresu un negadījumus.

Būtībā Jūrmalā prioritāte ir autotransports, nav nevienas velo joslas, un realizētie velo ceļi drīzāk ir imitācija par kuras pārbūvi būs vēlreiz jāmaksā.

Kanibaals 28.oktobris 2020 0:14
5 0 Atbildēt

Sarkans, lai asinis neredz.

Jūrmalnieks 28.oktobris 2020 8:33
2 0 Atbildēt

Ar visu ģimeni braucam pa to celiņu un problēmas nekad nav bijušas! Problēmas ir tiem, kas ar galvu nedraudzējas un lido kā idioti!

eidis 28.oktobris 2020 9:23
4 0 Atbildēt

Es teiktu: pārdod tos ģimenes velosipēdus un nopērc pastaigas nūjas. Velo tev nav vajadzīgs.

Velosipēds ir pilnvērtīgs satiksmes līdzeklis, ne dzelzis uz kura nosist laiku.

Velosipēds piem pilsētu centros uzrāda izcilu pārvietošanas ātrumu. Tāpēc aicinājums ar velo nepārvietoties vērtējams kā idiotisks.

Jūrmalnieks 28.oktobris 2020 17:05
0 1 Atbildēt

Transports ir vilciens, nevis velo, velo ir plezīra un sporta inventārs! Tad kad varēsi 3h aizbraukt no Jūrmalas uz Liepāju, tad Velo būs transports, bet kamēr nevari, būs vien jābrauc ar Autobusu vai mašīnu!

eidis 28.oktobris 2020 17:30
3 0 Atbildēt

Pam'ēģini ar auto vai mašīnu šķērsot Rīgas centru 15 minūtes un tad parunāsim kas ir tas plezīrs un kas transports

msh 28.oktobris 2020 18:40
0 0 Atbildēt

Nu un kur tev ir problēma tajās trīs stundās aizbraukt no jūrmalas uz liepāju? 200 kilometri, tātad vajag vidējo ātrumu 66 km stundā - nomaini to savu deviņpadsmitā gadsimta beigu dizaina velosipēdu pret pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu dizaina velosipēdu - velomobīli, un pie attiecīgas konfigurācijas un minējiem jau varēsi sākt domāt par tām trīs stundām... Pasaules rekords pa stundu nobraucamā distancē gulošajiem velosipēdiem patlaban esot 90 kilometri - tas, protams, kaut kam nepraktiskam un nelietojamam, bet sportiski čaļi gatavos nopērkamos trīsriteņu velomobīļos [tie gan nebūt nav lēti...] pa stundu 50-70 kilometrus nomīt spēj...

Jūrmalnieks 29.oktobris 2020 12:50
0 0 Atbildēt

Ja Jums patīk uzberzt tulznu uz pēcpuses varat to darīt, bet nevajag man uzspiest to kas der Jums, bet neder man! Ja gribēšu 15 minūtēs izlidot cauri Rīgai, darīšu to ar moci, vai jaudīgu elektroskūteri. Pagaidām es mierīgi varu 35 minūtēs no Jūrmlas aizšāut līdz Rīgas centram ar mašīnu un neviens velosipēds ar to nevar sacensties. Ja vēl tas ceļš ir jāmēro ar ģimeni, tad tā velo braukšana ir uz visu dienu, jo maziem bērniem tik ātri neiet ar to braukšanu.

msh 4.novembris 2020 1:24
0 0 Atbildēt

Kam patīk uzberzt tulznu, lai to dara - kam nepatīk, vajag nopirkt normālu sēdekli...

eidis 30.oktobris 2020 9:30
0 0 Atbildēt

Tiešām šķiet, ka nesaproti ko runā. Mocis centrā nespēj sacensties ar velo. Nekādi. Elektroskūteris jā, bet neviens no tiem netur visu dienu braukāt - baterija nav pietiekama.

Un centrs > Jūrmala saulainā pēcpusdienā kamēr tu brauksi ar auto, es ar velo būšu paspējis turp atpakaļ. Velosipēds, ja to pareizi izmanto un uztur (šīs pamatā ir šķērslis normāli izmantot satiksmei!!!!), ir nepārspējasm transporta līdzeklis.

WALA 28.oktobris 2020 8:42
2 0 Atbildēt

Nu nez man tā šķiet, ka šīs "problēmas" apmērs ir tik niecīgs, ka īsti pieminēšanas vērts pat nav. Ja skatamies uz Rīgas veloceļiem, tad tur tāpat vazājas pāri, pa un ap kā vvien ienāk prātā, ta ka velosipēdistam pašam nākas vien tikt gala ar to kā un kur tos steberētājus lai apbrauc. Un tadēļ es ar pievienojos tiem kas uzskata ja jēdzīgāk un drošāk ar velo ir braukt pa brauktuvi kopā ar auto ... vai tur kur gājēji nekad savas "pakaļas" nebāzīs ...

wndf 28.oktobris 2020 8:53
0 0 Atbildēt

Šķērsojot brauktuvi pa ietves iedomāto turpinājumu, velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Jau šī punkta dēļ nav vērts braukt pa ietvēm. Kad braucu pa brauktuvi, tad noteikumi velobraucējam kā auto - pēc zīmēm un luksoforiem.

eidis 28.oktobris 2020 9:19
1 0 Atbildēt

Un šis punkts, precīzāk - tā neievērošana, rada ļoti daudz bīstamu situāciju, jo autovadītāji lidotāju sagaida uz brauktuves, ne trotuāra nobrauktuves. Tas pats auto izbraucot no vārtu rūmes, vai gājējam iznākot no trepju telpas.

Tāpēc ar velo braukt pa ietvi ir ļoti bīstami. Brauktuve ir līdzenāka un krietni mazāk bīstama.

imzz 28.oktobris 2020 10:47
0 0 Atbildēt

"Tāpēc ar velo braukt pa ietvi ir ļoti bīstami. Brauktuve ir līdzenāka un krietni mazāk bīstama."

Aha. piem ,Strēlnieku iela,ļoti populāra iela velobraucējiem, jo savieno Kronvalda parku ar Skanstes ielas celiņu.

goo.gl/maps/KGBwgtJRakfykqw16

un? 28.oktobris 2020 10:54
0 0 Atbildēt

kāpēc tur nevar braukt? mitrā laikā jā, bruģis ir slidens, nu apbrauc kvartālu apkārt, nav jau velo uz pleca jānes)

eidis 28.oktobris 2020 11:30
0 0 Atbildēt

Da lab. Skaidrs, ka ir marginālas vietas, kur ietve ir vienīgais risinājums. Domāju, ka arī uz Blaumaņa ielas bruģa velorasts ir daudz bīstamāks kā uz ietves, jo ir izkrtījis pilnīgi visas kognitīvās spējas.

msh 28.oktobris 2020 18:46
0 0 Atbildēt

Velosipēdam ir jābūt pilsētai piemērotam [lasīt - manevrētspējīgam un spējīgam strauji paātrināties un strauji bremzēt] un velosipēdistam ir jāsaprot ka uz ceļa notiek un kas kurā virzienā dodas - kur ir problēma? Nu jā, problēma ir wannabesport velosipēdu modē, bet nu tā ir aprīkojuma problēma, ne velopsipēda kā tāda.

kas 29.oktobris 2020 15:43
0 0 Atbildēt

tev ar tiem pseidosporta ričukiem, ka sūdzies katrā komentā? Pastāsti, kas tie tādi vispār ir?

Man jau šķiet, ka pilsētā nekas nekaiš braukt ar vecu tērauda rāmi, kam ir 1-3 ātrumi un ja nozags, tad aizstājēja iegāde nenovedīs pie bankrota. Naher pilsētā braukt kā dzeltam un tad strauji bremzēt? Braucu savā tempā, tā lai nav jābremzē pie katra krusta, tuvojoties krustojumam ja vajag nometu apgriezienus un pieripinos lai pie zaļā nebūtu jāsāk no nulles un varētu atkal piemest ātrumu.

Strauji paātrināties un bremzēt patīk iesācējiem, kam spēka vairāk kā domāšanas - ieskrienas, tad ierauga sarkanu krustojumu un bremzē tā ka dirsa atraujas no beņķa! Un pie nākamā krusta - viss tieši tas pats)

msh 4.novembris 2020 1:27
0 0 Atbildēt

Nu jā - un ja piepeši priekšā izskrien kāds gājējs - tad arī nav jābremzē, var tak triekt nost Kā reiz pazīstamai meičai Liepājā šitā gadījās - velosipēdists šo notrieca, piecēlās un aizbrauca...

iAuto 28.oktobris 2020 9:52
0 1 Atbildēt

Šis punkts īstenībā ir ļoti aktuāls un Latvijā visvairāk pārkāptais no velobraucējiem. Velobraucējiem ir jāpalaiž transporta līdzekļi, kuri brauc no šķērsielām ne tikai ja, brauc pa ietves iedomāto trajektoriju, bet arī, ja brauc pa veloceļu (CSN 202 un 203 punkti).

Te gan prasās pēc CSN izmaiņām attiecībā uz veloceļu.

203 28.oktobris 2020 10:40
0 0 Atbildēt

Ar 203. ir interesanti - ja veloceļš šķērso ceļu, pa kuru auto iebrauc vai izbrauc no blakusteritorijas, auto vadītājam savukārt jāievēro 65. un 66. - transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuru ceļu viņš šķērso.

iAuto 28.oktobris 2020 9:55
0 3 Atbildēt

Skatos būs jāuzfilmē turpinājums ar dziļāku skaidrojumu, kāpēc bez zināšanām plānota infrastruktūra padara satiksmi neērtu un bīstamu.

Agris 28.oktobris 2020 12:15
4 0 Atbildēt

Nē, filmēšana nav nepieciešama. Aicinu tā vietā noskaidrot objetīvus rādītājus - faktus, cik uz šī celiņa ir notikuši Ceļu satiksmes negadījumi ar gājēju un velosipēdistu iesaisti. Tad būs pamats spriest par šīs problēmas objektivu svarīgumu.

Ozoliņa kungs, Jūsu entuziasmu būtu vērts izmantot krienti lietderīgākos un sabiedrībai svarīgākos jautājumos.

imzz 28.oktobris 2020 11:01
0 0 Atbildēt

Jautājums uz apbēršanu ;)

Vai riteņbraucējs drīkst braukt pa vienvirziena ielas ietvi pretēji atļautajam braukšanas virzienam uz šīs ielas ? Piemēru daudz, kaut vai tā pati Strēlnieku iela virzienā uz Kronvalda parku no Hanzas ielas.

csn 28.oktobris 2020 11:18
0 0 Atbildēt

pa vienvirziena ielu BRAUKT var tikai vienā virzienā (un ietve ir ielas daļa), tāpēc no likuma viedokļa BRAUKT pa ietvi pret kustības virzienu NEDRĪKST.

REĀLAJĀ dzīvē, ja minējs netraucē gājējiem, tas nevienu neinteresē un autovadītājus nekādi neietekmē.

csn 28.oktobris 2020 11:27
0 0 Atbildēt

izņemot gadījumus, kad velosipēdu satiksme organizēta pa apzīmētu ceļa daļu velosipēdiem pretēji transportlīdzekļu braukšanas virzienam, izmantojot 855. papildzīmi "Informācija par velosipēdu ceļu" uz ceļa, kas apzīmēts ar 501. zīmi.

WALA 28.oktobris 2020 11:19
0 0 Atbildēt

Tu prikolojies, jeb pilnā nopietnībā jautā ?

Pie mums jau var arī pa Sab. transa joslu pret spalvu braukt ( CSN. 92. punkta aprakstītois gadījumso !) es tikai nezinu vai mums kaut kur reāli tā ir (potenciāli moš Bauskas ielā ???)

WALA 28.oktobris 2020 11:23
0 0 Atbildēt

Ooo, jopcik, mums pat tieši pretī CSDD ir zīme kuras nav CSN:

www.google.com/maps/@56.9150...7i13312!8i6656

eidis 28.oktobris 2020 11:32
0 0 Atbildēt

Bauskas ielā var. Tur pat zīme ir uzstutēta

imzz 28.oktobris 2020 12:34
0 0 Atbildēt

Jautājums tāpēc, ka neesmu redzējis riteņbraucēju, kurš no "ķieģeļa" baidītos, bet gan pārvietojas pa attiecīgo ielu tādā vai citādā veidā.

eidis 28.oktobris 2020 16:40
0 0 Atbildēt

Bet tie bezbailīgie jau nevienam netraucē ne? Nav tak 4riteņu suv..... Tik vien kā tā autobraucēju nenovīdība....

WALA 29.oktobris 2020 7:34
0 0 Atbildēt

Ķiegelis ir tāda interesanta zīme, zem tās nedrīkst iebraukt, bet tīri pēc likuma burta, ja tu tur vari ko iestumt "zem zīmes" nekas no juridiska viedokļa netraucē metru aiz šīs zīmes sāk jau braukt ;). Tas pats ja ķiegeli vari legāli apbraukt ...

Tādēl "ķiegeļa" likšana pretēji vienvirzienam, man nekad īsti nav patikusi, jo to regulāri ir jāatkārto, attiecīgi bezjēdzīgs zīmju daudzums jāizliek ... tehniski pietiek ar vienvirziena zīmēm ...

P.S. skaidrs ka krustojumos kur tāds uzlikts tieši pretī, strādā kā ļoti labs orientieris, bet vietās kur tas ir krustā pa kreisi - daudz esmu redzējis ka vaditāji pret tiem.pagriežas ...

Ozo 29.oktobris 2020 15:25
0 0 Atbildēt

Tas pats pigors nav uz barona ielas, kur salikts "velo celiņš" kurš nemaz neatbilst pēc noteikumiem velo celiņam un tikai ziņo par to ka tur varētu būt velosipēds? Jo daudzi to nesaprot un vālē 2 vai 3 rindās paralēli gan ar velo gan ar skūteriem un tad dusmīgi skatās, ja iebrauc "sarkanajā" zonā

Baroniela 29.oktobris 2020 16:17
0 0 Atbildēt

ir uzskatāms piemērs, kādai ir jābūt satiksmei - autovadītāji nespiežas pie apmales, un velobraucēji mierīgi vico pa malu, neliekot autovadītājiem tos apdzīt. Win-win.

WALA 29.oktobris 2020 21:30
0 0 Atbildēt

Nav tur īsti win win, bet pie ta cik daudz kas ir štruntigi Rīgā izdarīts - laikam.jau var pieciest. Nezinu kada jēga bija ielu ar tik daudziem krustojumiem pataisīt par velo ceļu, kaut gan no viedokļa ka tas mazāk kaut ko maina kopejai transporta plūsmai - varbūt ka pat labi ...

parādi 29.oktobris 2020 23:45
0 0 Atbildēt

centrā ielas, kur mazāk krustojumu....atceramies, ka Rīgas centrs ir ar taisnstūra plānojumu, kas iestrēdzis XXgs vidū. Jā, būtu labi vienu ielu izveidot bez krustojumiem, pa to varētu braukt no centra līdz Gaisa tiltam neapstājoties.

eidis 30.oktobris 2020 9:36
0 0 Atbildēt

Baronielā tā veloceliņa mērķis ir padarīt to ielu lēnāku. Citādi tā iela, paralēli Brīvība un Čaka, mēģināja kļūt par tranzīta ielu. Un tranzīta iela = pazaudēts viss bizness uz ielas. Tāuz Čaka vai Brīvības taisīt veikalu vai pakalpojumu punktu ir pilnīga neveiksme

nu re 30.oktobris 2020 9:57
0 0 Atbildēt

ja satiksmi Rīgā ierobežotu ar 30km/st, tirgotāji uzelpotu. Tikai redz autovadītāji nesaprot, ka pilsēta nav tikai viņu braukšanas ērtībām)))

towef 2.novembris 2020 12:50
0 0 Atbildēt

hm...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti