Brauc un sakop – kalifornietis izgudro velo celiņu uzkopšanas ierīci (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 3.aprīlis 2024 10:58

Amerikānis Pjērs Lermāns izgudrojis pie velosipēda piekabināmu ierīci, kas ļauj uzkopt veloceliņus.

Braukt pa veloceliņiem ir patīkami un veselīgi, īpaši tad, ja tie ir labas kvalitātes, taču droši vien ir ļaudis, kas veselīgo pārvietošanos labprāt apvienotu ar tikpat noderīgu nodarbošanos, kas nestu labumu visiem celiņu lietotājiem.

 

Lūk, tiem tad arī veltīts Pjēra Lermāna izgudrojums Bike Lane Sweeper, ko viņš uzbūvējis piespiedu dīkstāvē kovida pandēmijas laikā. Tagad celiņu uzkopšanas ierīce pilnveidota līdz diviem variantiem – viens no tiem darbojas kā slota, noslaukot gružus celiņa malā, bet otrs ir savācējs, kas sīkus akmentiņus, plastikāta atliekas, smiltis, zarus un citus pārpalikums savāc tvertnē, kas pa brīdim jāiztukšo.

Celiņu uzkopšanas ierīce ir neliela izmēros, to var viegli pārvadāt automašīnā, bet nonākot galapunktā, tikpat viegli savienot ar parasto vai elektrisko velosipēdu. Vēl tikai jāpiestiprina pie rāmja vadi ar slēdzi „On/Off”, kas iedarbina uzkopšanas ierīces elektromotoru un var doties ceļā, apvienojot patīkamo ar lietderīgo.

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 3.aprīlis 2024 11:30
3 0 Atbildēt

Pabrauc ar Maratoniem, savāc tajos naglas, akmeņus un vakarā izlasa tos laukā)

Krokodils 3.aprīlis 2024 12:32
3 1 Atbildēt

😂 Šo vajadzētu visiem tiem brēcošajiem 'pilseta velosipēdistiem/gājejiem' vai kā viņus tur sauc, kas nu jau gadiem brēc cik viss ir slikti Rīgā... Ka vajag vēl vairāk velo ceļus būvēt pa miljoniem, kamer auto ceļi brūk kopā....

Vēl ne tik sen Riga aizņēmās 25milj lai izbūvētu kaut kādus tur grandiozos velo ceļus, tikmēr K. Ulmaņa gatve(A10) no Rīgas zīmes līdz pat salu vai vanšu tiltiem ir AVĀRIJAS stāvoklī, bedre uz bedres, autovadītajiem vairs nav veids kā apbraukt, nelaužot savu auto - šim galvenajam pilsētas posmam jau gadu gadiem nekādi neatrodas finansējums lai to sataisītu!

 Lieki teikt bez šī posma ikdienā 'Rīga' un daļa pierīga apstātos un tiem pasiem pēdistiem nebūtu smalkā kafija ko dzert viņu iemīļotajā hipsterīgajā coffee šopā!!!

 Tikmēr kaut kādas viņu iegribas - lūdzu! Viņi savas iegribas tik cepj augsā un apstiprina ar 99% apstiprināšanu, kaut pašvaldībai nauda nav, tas tak nekas! Tak var aizņemties no valsts vai eiropas!!! Jo visu var paslaucīt zem 'zaļīguma' nots!!!! Un tik miljoni ripo ik gadu....

 Bet gan jau ka atkal tie brēks, ka tas neesot viņu pienākums tīrīt!! Jo par ko tiek nodokļi maksāti u.t.t. vopšim  aprobežoto cilvēciņu bulšits, kas neko citu nevar izdomāt, kā tikai brēkt pēc iespējas skaļāk lai tiktu apmierināta 'viņu individuālā' vēlme.

Sergejs 3.aprīlis 2024 13:01
2 0 Atbildēt

Ir nianse. Autovadītāji aktīvi finansē ceļu būvi un remontu gan ar akcīzi degvielai, gan ar ceļa nodevu. Kā finansē celiņu būvi veloentuziasti?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 1

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 12

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 7

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Toyota ar diviem jaunumiem Auto China 2024 2

Pekinas autoizstādē Toyota ieradusies ar diviem jaunumiem, kas uz konveijera stāsies jau šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti