6 iemesli, kādēļ Rīgā izmantot nomas velosipēdu 2

 

Foto: Publicitātes attēls

nextbike | 18.aprīlis 2024 13:32

Braukšana ar velosipēdu nemainīgi ir dabai un veselībai draudzīgākais pārvietošanās veids, lai arī pilsētas ielas piepilda ļoti dažādi transporta veidi. Nav sava velosipēda, nav vietas tā uzglabāšanai, brauc reti?

? Tam visam ir risinājums – nomas velosipēdi. Sešus svarīgus iemeslus, kādēļ Rīgā izmantot nomas velosipēdus, iesaka kopbraukšanas tīkls “nextbike.lv”.

1.      Nepiespiests sports un slaida figūra

Jebkuras fiziskās aktivitātes pēc garās ziemas nāk par labu ķermenim, un braukšana ar velosipēdu ir lielisks veids, kā apvienot pārvietošanos pa pilsētu un vienlaikus, pat neaizdomājoties par to, nedaudz pasportot. Riteņbraukšana ne tikai piedod formu kāju un sēžas muskulatūrai, dedzina kalorijas, bet arī uzlabo sirds veselību un samazina kaitīgā holesterīna līmeni asinīs. Neliela fiziskā slodze uzlabos arī miegu. 

2.      Nesēdi sastrēgumos un nemaksā par stāvvietu

Jau pierasto sastrēgumu laikā ar velosipēdu vēlamajā galamērķī, īpaši, ja tas ir pārdesmit minūšu attālumā, visticamāk, nonāksi daudz ātrāk, nekā nīkstot automašīnā un meklējot stāvvietu, par kuru vēl nāksies krietni samaksāt. Uzlabojoties pilsētas veloinfrastruktūrai, palielinās iespēja, ka savu nepieciešamo mērķi sasniegsi ātrāk, patīkamāk un ietaupīsi naudu.

3.      Paņem un atstāj, kur vēlies, nestresojot par zagļiem

Salīdzinājumā ar personisko velosipēdu, nomas velo sniedz daudz lielāku sirdsmieru – nav jāsatraucas par tā drošu pieslēgšanu un novietošanu, kamēr baudi kino vai esi aizbraucis uz teātri. Nav jādomā par tā uznešanu uz piekto stāvu un glabāšanu dzīvoklī. “nextbike LV” bāzes stacijas ir novietotas pie visiem Rīgas “Lidl” veikaliem un daudzviet citur Rīgā.

4. Labi dabai

Velosipēds ir viszaļākais un videi draudzīgākais pārvietošanās veids – tas nerada nekādu piesārņojumu, neizmet atmosfērā nevienu gramu CO2. Atbildīgi braucot pa meža takām un jūrmalas liedagu, tas nenodara kaitējumu dabai, kā to bieži nodara motorizētie transporta līdzekļi.

5. Nekādu remonta izmaksu

Ritenim  nepieciešama tehniskā apkope? Īsti labi nepārslēdzas ātrumi? Pārdūri riepu? Aizmirsti visus šos jautājumus un rūpes, lietojot nomas velosipēdu.  Vienkārši  paņem nākamo “nextbike LV”  riteni un brauc tālāk. Mēs parūpēsimies par remontiem.

6. Kvalitatīva un droša laika pavadīšana

Brauciens ar velosipēdu ļauj lēnāk izpētīt gan jau pierastos pilsētas maršrutus, gan labāk izzināt pilsētas apkārtnes, satikt un iepazīt jaunus cilvēkus. Sēžot automašīnā vai traucoties ar skūteri, to izdarīt ir daudz grūtāk. Brīvdienu izbrauciens ar nomas velosipēdiem var izvērsties par lielisku piedzīvojumu kopā ar draugiem vai ģimeni, neatkarīgi no tā, ka visiem varbūt nemaz nav sava velosipēdu, jo tieši tam ir domātas velo nomas. Svarīgi arī atcerēties, ka velosipēdi braucējiem ir daudz drošāki par elektriskajiem skūteriem, kuru lietotāji aizvien biežāk iekuļas smagās traumās.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 18.aprīlis 2024 15:47
6 0 Atbildēt

Jauna meita kurpi sies, divriteni nomāt skries

Svārki ķēdē iepinās, vainags stabā iepi*ās

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti