Akcijā velosipēdistus mudinās respektēt gājējus 25

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

CSDD | 16.jūnijs 2021 12:10

Viens no priekšnoteikumiem, kas motivē pilsētas iedzīvotājus ikdienā pārvietoties ar velosipēdu, ir droša velo infrastruktūra.

Taču novērojumi liecina, ka ne vienmēr velobraucēji izmanto pilsētas ielās izveidotās velojoslas vai veloceļus, to vietā izvēloties braukt pa ietvi, tādējādi apdraudot vismazāk aizsargātos ceļu satiksmes dalībniekus – gājējus. Tādēļ VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sadarbībā ar Apvienību “Pilsēta cilvēkiem”, apdrošināšanas sabiedrību “ERGO” un degvielas mazumtirgotāju “Circle K” kampaņā “Brauc ar galvu” 16. un 17. jūnijā uzrunās velobraucējus, aicinot viņus izvēlēties braukšanai paredzēto satiksmes telpu.

Lielākā daļa velosipēdistu (82 %) uzsver, ka, lai uzlabotu velobraucēju drošību uz ceļa, svarīga ir droša un ērta velobraukšanai piemērota infrastruktūra. Vienlaikus teju puse (41 %) velobraucēju atzīst, ka regulāri brauc pa brauktuvi, kaut blakus ir veloceļš vai velojosla. Novērojumi liecina, ka nereti velosipēdisti dod priekšroku arī braukšanai pa ietvi, neskatoties uz to, ka līdzās ir velojosla.

Lai mudinātu velobraucējus izmantot viņiem paredzēto infrastruktūru, Apvienības “Pilsēta cilvēkiem” pārstāvji 16. un 17. jūnijā no plkst. 16.00 Rīgā informatīvā akcijā uzrunās velosipēdistus, kas pārvietojas pa Aleksandra Čaka ielas ietvi, aicinot viņus turpmāk izvēlēties ielā ierīkoto velojoslu.

“Pārvietojoties pilsētā, īpaši galvaspilsētā, kur satiksme ir ļoti intensīva, katram satiksmes dalībniekam ir jārūpējas par savu un apkārtējo drošību. Pilsēta nepārtraukti attīstās, un, pielāgojoties pieaugošajam velosipēdistu skaitam, tiek ierīkota atbilstoša infrastruktūra. Tikai īpašos gadījumos – intensīvas satiksmes vidē, apgrūtinātos vai bīstamos braukšanas apstākļos – velosipēdisti var izmantot arī ietvi, tomēr jāatceras, ka uz tās priekšroka vienmēr ir gājējiem. Tātad izmantot veloinfrastruktūru, kur tāda ir pieejama, ir ne tikai pareizāk, bet arī drošāk gan gājējiem, gan pašiem velosipēdistiem,” skaidro CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica.

Akcijas laikā Apvienības “Pilsēta cilvēkiem” pārstāvji uzrunās velosipēdistus, kas pārvietojas pa ietvi, atgādinot viņiem par drošas braukšanas pamatprincipiem. Kampaņas laikā uzrunātie velobraucēji tiks arī informēti par iespēju veikt velosipēda un skrejriteņa komplekso apdrošināšanu, ko piedāvā apdrošināšanas sabiedrība “ERGO”. Kā pateicību par sarunai veltīto laiku uzrunātie velobraucēji varēs baudīt bezmaksas kafiju “Circle K” degvielas uzpildes stacijās.  

Lai veicinātu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, CSDD īsteno sociālo kampaņu “Brauc ar galvu”. Kampaņā tiek uzrunāti gan velosipēdisti, gan autovadītāji, aicinot satiksmes dalībniekus uz savstarpēju cieņu. “Brauc ar galvu” aktualizē gan rakstītos, gan nerakstītos ceļu satiksmes drošības aspektus, kā arī piedāvā ieteikumus, kā pēc iespējas ērtāk un drošāk izmantot pilsētvidi un ceļus ārpus tās. Informatīvie un izglītojošie kampaņas materiāli pieejami vietnē www.braucargalvu.lv.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
hihi 17.jūnijs 2021 15:47
14 4 Atbildēt

Izskatās, ka motoristam ir kritiskā diena, kad gribās rakstīt glupiņus kamentus

hihi 17.jūnijs 2021 15:48
14 4 Atbildēt

Izskatās, ka motoristam ir diena ar promilēm, kad visi komentu uzrakstās glupiņi

zuze 16.jūnijs 2021 12:55
8 1 Atbildēt

diez vai tas ko mainīs, jo lielākā daļa, gan velosipēdistu, gan skūteristu utml. brauc pa trotuāru un nerēķinās ar gājējiem, brauc gar pieturvietām, kur cilvēki stāv un gaida transportu... bezcerīgs pasākums

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti