Veloinfrastruktūras attīstīšanai Rīgā un Pierīgā no Atveseļošanas fonda kopā paredzēti 34,5 miljoni eiro 68

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 5.februāris 2023 14:21

Veloinfrasruktūras attīstīšanai Rīgai un Ropažu, Ķekavas, Mārupes un Ādažu novadiem no Atveseļošanas fonda kopā paredzēti 34,5 miljoni eiro, liecina otrdien, 7.februārī, valdībā izskatāmais noteikumu projekts.

Ministru kabineta sēdes darba kārtībā iekļauts jautājums Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.komponentes "Klimata pārmaiņas un vides ilgtspēja" reformu un investīciju virziena "Emisiju samazināšana transporta sektorā" reformas "Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšana" investīcijas "Pilnveidota veloceļu infrastruktūra" īstenošanas noteikumi.

Investīcijas īstenošanas mērķis ir vienotas, nepārtrauktas maģistrālās veloceļu infrastruktūras izveide Rīgas metropoles areālā. Paredzēts, ka līdz 2026.gada 31.maijam jaunizbūvētas vai atjaunotas veloinfrastruktūras garums Rīgā un Pierīgā būs vismaz 60 kilometri.

Veloinfrastruktūras izbūve vai atjaunošana paredzēta maršrutā Rīga - Carnikava (tai skaitā, Ādažu novadā - vismaz 11 kilometri), Rīga - Ulbroka (Rīgā vismaz trīs kilometri, Ropažu novadā vismaz deviņi kilometri), Rīga - Ķekava (Rīgā vismaz pieci kilometri, Ķekavas novadā vismaz 16,5 kilometri), Rīga - Babīte - Piņķi (Rīgā vismaz 6,5 kilometri, Mārupes novadā vismaz 4,5 kilometri) un Rīga - Mārupe (Mārupes novadā vismaz 4,5 kilometri).

Kopējais Atveseļošanas fonda finansējums ir 34 514 008 eiro, tai skaitā Rīgas pašvaldībai - 21 184 730 eiro, Ropažu novada pašvaldībai - 3 296 748 eiro, Ķekavas novada pašvaldībai - 3 250 910 eiro, Mārupes novada pašvaldībai - 2 877 000 eiro, un Ādažu novada pašvaldībai - 3 904 620 eiro.

Par investīcijas īstenošanu atbildīga ir Satiksmes ministrija, un atbalsta sniedzējs ir Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Atbalstu paredzēts sniegt granta veidā, ievērojot, ka paredzētajā termiņā ir sasniegts paredzētais rezultāts, un projektā nedrīkst būt iekļautas darbības, kas ir sāktas pirms 2020.gada 1.februāra un pabeigtas līdz 2021.gada 13.jūlijam.

Finansējumu varēs saņemt Rīgas pašvaldība, kā arī Ķekavas, Ropažu, Mārupes un Ādažu novada pašvaldības, un katrai no tām jāiesniedz viens projekta pieteikums.

 
68 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Velosipēds 5.februāris 2023 16:21
11 11 Atbildēt

Es ceru, ka beidzot Brīvības ielā būs velojoslas, sabiedriskā transporta josla un tikai viena autojosla, kā arī velojosla Valdemāra ielā. Tam vajadzētu samazināt vēlmi doties ar auto cauri centram, jo tāpat eksistē apbraukšanas iespēja pa apvedceļu. Centrs kļūs klusāks, mierīgāks un pievilcīgāks biznesam. Caurbraucēji nekādu ieguldījumu Rīgā tāpat nedod.

Ķirsis 6.februāris 2023 8:32
7 0 Atbildēt

Nebūs, mums tak tos miljonus kaut kā jāiešņauc nāsīs! Sazīmēsim kādas nano strīpas un palaidīsim soc kampaņu. Būs gerai!

xxx 6.februāris 2023 8:48
7 3 Atbildēt

Arī auto mēdz braukt pa ietvēm, pats esmu daudzkārt to redzējis! Arī pie sarkanā brauc!

Bet Kremļa deputātam ir uzdevums uzdirst velosipēdistiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti