"Bolt" ar Valsts policiju pārbaudīs elektroskrejriteņu vadītājus 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 15.augusts 2024 15:25

Skrejriteņu operators "Bolt" kopā ar Valsts policiju šodien organizēs pārbaudes pasākumus Rīgas centrā, lai nodrošinātu, ka elektrisko skrejriteņu lietotāji ievēro visus nepieciešamos ceļu satiksmes noteikumus, aģentūru LETA informēja "Bolt" pārstāvji.

"Bolt" atgādina, ka skrejriteņus drīkst iznomāt tikai pilngadīgas personas un nepareizu personas datu norādīšana ir apzināts noteikumu pārkāpums. Lietotāji, kas izmanto platformas sniegtos pakalpojumus, ievadot svešus datus, tiks bloķēti.

"Bolt" skrejriteņu operāciju vadītājs Latvijā Ronalds Ābols norāda, ka katru gadu uzņēmums novēro skejriteņu lietotāju pieaugumu tieši vasaras sezonā, tādēļ "Bolt" ievieš jaunus risinājumus, lai veicinātu drošu pārvietošanos pilsētvidē.

Viņš arī uzsvēra, ka lietotāju zināšanas un atbildība uz ceļa ir būtisks faktors, tādēļ lietotājiem obligāti jāiepazīstas gan ar skrejriteņu lietošanas, gan kopējiem ceļu satiksmes noteikumiem.

Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Sabīne Irbeniece-Česle papildina, ka Valsts policija ikdienā novēro, ka satiksmes dalībnieki bieži vien elektroskrejriteni neuztver kā nopietnu transportlīdzekli un neapzinās, kādas sekas var būt, tādēļ policija regulāri veic šo satiksmes dalībnieku pārbaudi.

"Bolt" skrejriteņi 2024.gada sezonā ir pieejami 19 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā, Jēkabpilī, Cēsīs, kā arī no šī gada pavasara šim sarakstam ir pievienojušās tādas pilsētas kā Saulkrasti, Salaspils, Ķekava, Lielvārde un Ādaži.

Jau ziņots, ka "Bolt" 2013.gadā izveidoja Markuss Villigs, kuram patlaban kompānijas kapitālā pieder 16,87%. "Bolt" mikromobilitātes pakalpojumi pieejami 260 pilsētās, 25 valstīs Eiropā.
 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 15.augusts 2024 15:59
2 0 Atbildēt

Ausweis, ausweis!

650 15.augusts 2024 18:57
2 0 Atbildēt

Šņeļļer!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti