Latv. praktiskais kreditētais!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Vakar ziņās teica, ka auto kredīti Latvijā kopā esot laikam 320 miljoni, tas ir 50 000 tūkstoši pa 6 K katrs. Savukārt vakardienas Domburšovā par nekustamajiem tika pieminēts, ka nekustamo īpašumu kreditēšana esot dižākā Latvijas ražošanas nozare un patēriņa - apēšanas kredīti esot par kārtu lielāki, nekā ražošanas līdzekļiem un modernizācijai ņemtie. Savukārt iegādāto dzīvokļu cena ir uzpūsta un daudzi no tiem nekad par tādu cenu netiks pārdoti, ja nu pēkšņi kas notiek. Daudzi no kredītņēmājiem esot ar problēmām samaksāt tos jau pēc vienas algas nesaņemšanas. Un ja nu šitas burbulis plīst!!!

 
Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

Master_D rakstīja: Ja mēs ņemam biblisko stāstu par 7 treknajiem gadiem kā piemēru, tad scenārijs ir šāds.

Pirmais treknais gads bija kāds 2000-2001 kas ir 2007-2008, kad sākās sūdi, mīnus 7.

Ja tagad sāksies tie sliktie 7 ( kas jau ir sākušies, imho), tad līmenis varētu atkrist atpakaļ uz situāciju 2000 - 2001. gadā.

Atceramies, kādas tolaik bija algas. Kāds bija dzīves līmenis. Pa lielam nākamie 7 būs zem šī līmeņa.

Kā jums šķiet?

ne jau algas ciparaa ir sāls, bet tajā ko Tu par to summu vari nopirkt

pardon, taads ceņņiks kaa pie mums te bija vispaar bija psec...

vnk primitiiva varka...

tagad nokritiisies gan algas gan cenas par kaadiem 20 % un viss buus daudz maz ok...tiem kam buus ko maksaat.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tas sāks apmēram tā - paklausot gudriem padomdevējiem no ārzemēm, tika izčkarēta izglītības sistēma

forums.daripats.lv/...

Kas strādās ar tehniku? TV1 29.aug.7.50 Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un skolu departamenta vadītāja Modra Jansone

Skatītāja jautājums: Sakiet, lūdzu, kā vispār varēja notikt tā, ka nav šo eksakto zinību skolotāju, vai tie 20Ls pielikums to jautājumu atrisinās un vai tas ir normāli, ka šis jautājums .. ir tik nesvarīgs, salīdzinot ar citiem jautājumiem un vispār - kā tas varēja notikt, ka šo eksakto zinību pieļāvums to nemācīties - ka to nepamanīja ne skolnieki (nu, protams), ne skolnieku vecāki, ne ražotāji – darba devēji, ne augstskolu mācībspēki, ne kas. Kā tas fenomenoloģiski varēja notikt 1995.gadā, ka mēs šādu kļūdu pieļāvām. Paldies. Žurnālists. Paldies jums.

Jansone: Tā ir zināmā mērā visas mūsu sabiedrības kļūda, tādēļ, ka es arī tajā laikā strādāju skolā - skolas administrācijā un skolās bija brīvā priekšmetu izvēles sistēma. Varēja izvēlēties tos, kurus gribējās, zināmā mērā nu un gan vecāki gan skolnieki pieprasīja un izvēlējās vairāk humanitāros priekšmetus, visi gribēja vairāk mācīties vēsturi, kultūras vēsturi un tāda rakursa priekšmetus. Un protams, ka fizikas skolotājiem un ķīmijas skolotājiem slodze palika maza, viņiem vairs skolās nebija darba skolās palika maz šo skolotāju un viņi sāka meklēt darbu firmās Tā tas arī notika - skolās palika maz šo skolotāju - nu lūk ir pagājuši vairāk kā 10 gadi, un, teiksim, sabiedrības domāšana veidojās savādāk, ir pieprasījums pēc eksaktajiem priekšmetiem, bet cilvēki ir aizgājuši, viņi ir savās citās darba vietās un skolās mums trūkst šo skolotāju un, savukārt, nu, skolnieki ne labprāt dodas uz šīm specialitātēm, jo viņi ir redzējuši, ka viņu skolas laikā, kamēr viņi mācījās, šie priekšmeti tika atstāti otrajā plānā. Žurnāliste: Sakiet, atgriežoties pie specializētajām skolām, vai Rīgas dome kaut kādā veidā nosaka, kādas skolas būtu vajadzīgas, jo mēs VISI zinām , ka ir kaut kādas noteiktas profesijas, kas mums trūkst, tad varbūt būtu vērts attīstīt jau no mazotnes jau kaut kādas skolas, kur bērni varētu... jeb tas notiek pašplūsmā, pēc skolu brīvas izvēles.. Jansone: Tas notiek pēc skolu brīvas izvēles .. jo tā situācija jau nav tik vienkārša - pirmām kārtām skolai jāgrib attīstīt šo virzienu, jāpiesaista pedagogi, jāveido materiāli tehniskā bāze - tas nav tā no augšas nosakāms , bet tā pozitīvā ziņa ir tāda, ka īstenībā šīs izglītības programmas - tur fizika, matemātika, ķīmija ir pilnā apjomā vai pat matemātika un datorzinības padziļināti - viņa pēdējo 3-4 gadu laikā iegūst arvien lielāku atbalstu no skolniekiem, viņi izvēlas viņas - īpaši par vidusskolas posmu sakot, un, protams šīs programmas tiek arī atbalstītas - ir nacionālā programma izveidota valstī - tieši eksakto zinātņu attīstībai skolā. No Rīgas ir 8 skolas šajā programmā iekļautas, tur ir gan valsts finansējums, gan pašvaldības finansējums, lai attīstītu šajās skolās materiāli tehnisko bāzi, lai skolniekiem būtu interesanti mācīties fiziku un ķīmiju.

Žurnālists: Lieliski, nu ar šo pozitīvo ziņu arī atvadamies...

Rivža

\"\"man tad, kas es biju ministre, ...bija diskusija , sasāpējusi par to, ka mums skolā bija izvēle, kādus priekšmetus mācīties, kādus nē, ja grib mācīties tālāk medicīnu, un viņam nav ķīmija, vai Tehnisko Universtitāti, un viņam nav fizika, un tad es satiku Piebalga kungu un prasīju, kādi bija toreiz tie motīvi, ka deviņdesmito gadu sākumā mēs ...izvēlējāmies šos priekšmetus ... demokrātija, izvēles brīvība, personības attīstība, ka tad mums...ka tas ir jauns laiks, ka jauna pieeja, ka tā bija revolucionāra pieeja... nu un pagāja 10 gadu un izrādījās, ka tai revolucionārajai pieejai ir daudz risku Acīmredzot katru jaunu ceļu ejot izglītībā, mums šie riski ir jāapzinās. Ne velti zināma stagnācija ietver sevī daudz ko pozitīvu.\"\"

Godmanis

no 100.panta

...eksaktā izglītība snoliegums, kas valstij jau izmaksā un izmaksās miljardus. Paldies.

Godmanis: Es varu atbildēt - tā problēma (bija) ātrāk, tad kad es biju pirmo reizi premjers un izglītības ministrs bija cienījamais komisārs Piebalgs - mēs vēl nesen pārunājām visu to jautājumu. Tieši tajā laikā parādījās brīvā izvēle, tas nav deviņdesmit piektajā gadā, tas jautājums bija, gan vērtējums, gan brīva izvēle un es esmu runājis ar viņu, viņs arī ieņēma ļoti atbildīgu posteni, mēs tā mēģinājām atcerēties, kā vispār tas bija, jo es tā īsti neatceros, kāpēc tādu lēmumu pieņēma. Izrādās, viņš man teica : Tas spiediens no sabiedrības bija tik milzīgs, vēlme pēc brīvības, pēc brīvas izvēles, tad daudzās valstīs Eiropā tas jau bija, šinī ziņā nebija ne kaut kāds īpašš gājiens, lai to izdarītu un rezultāts ir tāds, kāds viņš ir.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

arī bez kariem ir iespējamas krīzes.. arī ekonomikā ir lielie un mazie viļņi.. tagad izskatās ir sakrituši kopā vairakas mazās reģionālās recesijas, izveidojot vienu lielo vilni.. attīstīsies štati, pavilskies arī Eiropa un Latvija

farruhs Reģ.: 01.02.2006
0 0 Atbildēt

Eu Raimi! Tu neesi kaut kads hrenovs darbmacības skolotājs?

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

Ticīgie sarosījušie.

www.lkr.lv/...

Maybe risinājums?

Positive thinking, De Silvas metode un tā...

Es ticu, ja mēs ticēsim, ka tiksim no šiem sūdiem ārā, tad mēs tiksim.

Manā ģimenē ir divi kredīti. Es esmu parādā 15 000 latus par dzīvokli un 7000 latu par auto.

Ar abām lietām es esmu apmierināts, jo dzīvoklis ir labs un arī auto tfu - tfu - tfu nelūst.

Mani tikko pārpirka cits uzņēmums un mani ienākumi nākamgad pieaugs.

Es ceru, ka arī jums ir kāds cerības stariņš.

peace. Es eju strādāt.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

pareizākā iespējamā nostāja.. esmu puslīdz pārliecināts, ka tie kas līdz šim ir bijuši daudz maz speciālisti kādā nozarē un ir strādajuši nevis tikuši pieskaitīti kādai algas listei, izdzīvos puslīdz stabili

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ja nesaskati sakaribu starp klanīšanos ficiem, reitingiem in humanitaristiem un tagadejo situāciju, tad tu neesi pat gravracis.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Ja nesaskati sakaribu starp klanīšanos ficiem, reitingiem in humanitaristiem un tagadejo situāciju, tad tu neesi pat gravracis.

kuram ttas?

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

vienā bºīdī nāksies to suni atrakt, jo sapratīs, ka ar savējiem nav rakšana, vajag speciālistus, tad tiks arī savējiem..

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

domāt vajag

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

visi nevar tikai komandēt, kādam ir arī jāstrāda.. sāk pārliet laiki, kad uznēmums varēja būt vagara un zemnieku attiecībās.. ar vien vairak pārvalde zaudē piramīdas izskatu, kad visu vislabāk zin augstākais priekšnieks vai īpasnieks.. to pat japāņi sapratuši ar savu tradicionālo biznesu, kur, ja 500 gadus atpakaļ ražoja tupeles vai tojotas, tad arī dinastija turpina mūžos.. starp citu tiesi autobūve bija tā, kas saprata, ka jāvada speciālistiem nevis radiem..

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: domāt vajag

nu šad tad pārmaiņas pēc kaut kas arī jāpadara nevis tikai jāādoomāā..

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

es jau domaaju...

un izdomaaju-raimis pazīst 2 burtus-C un V

un taustinju Ctrl

jo vinja paša domas es veel neesmu lasiijis tikai citaati un linki.

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

Labs inženieris pats neko nezin. Toties viņš zina, kur meklējama nepieciešamā informācija.

Raimis to uzskatāmi demonstrē.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

labam inženierim parasti ir kāds iemesls informācijas nepieciešamībai.. un atrastā informācija tiek pielietota darbā..

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

raimis dara darbu. Labu darbu. viņš mūs visus cenšas izglītot.

bet diemžēl ne vienmēr labs inženieris ir arī labs pedagogs.

Un diemžēl arī šo apstākli Raimis uzskatāmi demonstrē.

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

+1

bet par to labo inženieri arii veel varam diskuteet.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

paceliet, lūdzu, rokas, kas kļuvuši gudraki?

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

Pēdējo reizi Raimja kādu postu izlasīju pirms gadiem 3.

Kindzulis Reģ.: 20.10.2002
0 0 Atbildēt

Master_D rakstīja: Pēdējo reizi Raimja kādu postu izlasīju pirms gadiem 3.

A kas vispār ir Raimis

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Jūs visi esat gudri.

Siksparnis Reģ.: 17.02.2005
0 0 Atbildēt

Master_D rakstīja: Cik noprotu, ParEx izcēla tikai lai krievu bandīti varētu žigli izcelt savu piķīti, par ko, savukārt, samaksāsim mēs visi kopā.

Paldies, Tev, Mākoņtēv, par mana dēla saulaino bērnību jo tētim būs turpmākos XX gadus jāatmaksā 13 miljardu kredīts valūtas fondam

Domāju, ka valdība pareizi izdarīja, mēģinot izglāb pareksi, bet vai tiks turpināts darbs, lai noskaidrotu vainīgos no viņiem atgūtu naudu un tos sodītu un nevis jau ar Linezera slimnīcu.

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

Raimim trūkst harizmas.

Deksters, teiksim ir idiots, bet harizmas viņam netrūkst.

Pat šīrim zināmā mērā piemīt harizma.

Un pat VWfans ir nedaudz harizmatisks savā infantili - naiviskajā ciparu, askēzes un sīkmanīgā perfekcionisma pilnajā dzīves uztveres dimensijā

bet Raimim harizmas nav. Nāni gateris. Viņš varētu patiešām izgudrot mūžīgo dzinēju, bet cilvēce par to viņu visticamāk iespundētu trakonamā.

RLaguna Reģ.: 30.10.2006
0 0 Atbildēt

Ozz rakstīja: kaut kaa vakar domburšovaa nedzirdeeju Biivisa un Batheda paardomas par teemu- kaa paliidzeet pilsonjiem un darba deveejiem....

šodien atkal lasu- tam pacels cenu, šitam pacels cenu....

ja jau taa dziljaa ******* buus- kurš tad vispaar kaut ko pirks

manupraat tiesi otraadi - vajadzeeja palaist nodokljus svabadaak, lai cilveekiem ir ko teereet- attieciigi citiem buutu iespeeja nopelniit un nomaksaat nodoķļus...

nu nevar palaist PVN nodokli zemāk. tikai uz 1 nepieciešamības precēm - tobiš pārtiku varētu piemērot zemāku PVN likmi.

Luksusprecēm nedrīkst samazināt PVN krīzes laikā, jo tas zemākajam slānim neko neietekmē. A tie kam ir nauda tāpatās pērk. un ko dos ja cena būs nevis 1350 bet 1250Ls??

vienīgi var samazināt IIN kā rezultātā cilvēkiem būtu vairāk nauda ko tērēt, tai pat l;aikā palielinot PVN uz 19 vai 20%

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

es atkal domaaju, ka K&K forši appisa valdiibu, vai arii, ;nemot veeraa ka valdiibas rokaas bija visaadi KNAB, SAB, utt dienesti, vai tiesaam nevareeja uzreiz zinaat ka sindiceetie krediiti bija divi,(a mošs i vairaak) un tad paskatities vai tomeer to pareksu nevajag PN.

vai arii- nerezidentu kontus bloķēt uzreiz, un garanteet tikai rezidentu kontus.

tagad sanaak ka LV ir zinaamaa meeraa paglaabusi krievu banģjugaanu piķi

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti