msh rakstīja: Es laikam esmu pārāk atbildīgs, kamēr tu skaties no bezatbildīgā skatupunkta - man kaut kā liekas ka jebkurš darbs jādara atbildīgi. Abet par kriminālo sodāmību - uzprojektē vai uzbūvē kādu Zolitūdes maximu un pēc tam pastāsti, bija tas krimināli sodāms vai nē. Līdzīgi arī var sanākt ar kādu fūres stūrēšanu vai ko tamlīdzīgu.
Es skatos no realitātes skatupunkta. Cilvēki vispārīgi ir visnotaļ bezatbildīgi un nemaz atbildību uzņemties negrib. Attiecīgi tiem, kas uzņemas, arī par to attiecīgi maksā. Un tavs skatījums tikai par kriminālatbildību, kā vienīgo atbildību ir visnotaļ neadekvāts. Es tev speciāli uzrakstīju skaidrojumu par to, kādas atšķirības sekās vienkarši nekvalitatīvai un nekādi ne sodāmai darba izpildei ir dažādos līmeņos.
Latv. praktiskais kreditētais!
Vakar ziņās teica, ka auto kredīti Latvijā kopā esot laikam 320 miljoni, tas ir 50 000 tūkstoši pa 6 K katrs. Savukārt vakardienas Domburšovā par nekustamajiem tika pieminēts, ka nekustamo īpašumu kreditēšana esot dižākā Latvijas ražošanas nozare un patēriņa - apēšanas kredīti esot par kārtu lielāki, nekā ražošanas līdzekļiem un modernizācijai ņemtie. Savukārt iegādāto dzīvokļu cena ir uzpūsta un daudzi no tiem nekad par tādu cenu netiks pārdoti, ja nu pēkšņi kas notiek. Daudzi no kredītņēmājiem esot ar problēmām samaksāt tos jau pēc vienas algas nesaņemšanas. Un ja nu šitas burbulis plīst!!!