Vācijas auto ar Itālijas papīriem

vilkss Reģ.: 09.10.2006

Itin bieži mobile.de tiek reklamēti vācijas auto ar piebildi, ka tam it Itālijas tehniskā pase.

Kādam ir ziņas vai tā ir dikti slikta zīme vai tikai runa iet par kaut kādām nodokļu lietām un vācieši paraduši auto iegādāt caur Itāliju (līdzīgi kā savulaik pie mums bija izdevīgi braukt ar Lietuvā reģistrētu auto).

 
1 2 3
nuhajs Reģ.: 01.06.2006
0 0 Atbildēt

Labi,pietiks. Vienam tāda pieredze,citam atkal cita.

Kuram taisnība,var pateikt tikai kāds friču ierēdnis.

Chriss Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

nuhajs rakstīja: Klau, kriss, pastāsti, kas bija ar tehnisko apskati tām itāļu mašīnām, kurām tu vācu 'csdd' dabūji numurus?

Elementāri, Vatson,

Lai šis kalpo arī kā neliela pamācība, kas ir izdomājuši paši dzīt auto no Vācijas:

Nopērkot auto Vācijā, vienalga ar kādas valsts papīriem, lai šo auto dabūtu līdz LV man ir trīs izvēles:

1) Uzlikt auto uz traļa, pašam braukt mājās un gaidīt, kad auto atnāks līdz LV

2) Uzlikt t.s. "Ausfuhrkennzeichen" (eksporta nr. ar sarkanu maliņu) un vienalga kādā veidā pamest Vāciju, jo ar šiem sarkanajiem nr. bez problēmām var šķērsot sauszemes robežu. Lai šos nr. dabūtu, galvenā prasība ir iziets TUV (teh. apskate) un nereti, auto ar Itālijas dokumentiem ir izieta ES atzīta un derīga tehniskā apskate, līdz ar to nav problēmu 10 minūšu laikā Zullassungstellē (laikam tā rakstās) uztaisīt vācu brīfu un uzlikt sarkanos nr. Sarkanos nr. iespējams noformēt, ja nemaldos uz 15 dienām, 1 mēnesi un 3 mēnešiem, maksā tas attiecīgi apm. 140 EUR, 200 EUR un 300 EUR, bet varu arī kļūdīties, jo šajā cenā ietilpst arī auto apdrošināšana, kas dažādās Vācijas vietās var stipri atšķirties.

3) Ja auto nav iespējams uzlikt sarkanos nr. tad atliek vēl t.s. "Kurzzeit-Kennzeichen", jeb nr. ar dzeltenu maliņu, kurus izsniedz arī bez izietas tehniskās apskates, jo šo nr. derīgumu termiņš ir tikai 5 dienas. Šie nr. maksā apmēram 100 EUR. Nianse ir tāda, ka ar šiem nr. teorētiski nevar šķersot sauszemes robežu. Ir dzirdēts, ka poļi to dara nepārtraukti, par kukuļiem, taču pats neesmu mēģinājis. Vispareizākā rīcība ar šiem nr. ir doties uz Latviju ar prāmi (vai nu Rostoka- Ventspils, vai Lībeka- Rīga), tad vispār nav problēmu nekādu. maksā tas apmēram no 150 EUR - 250 EUR, atkarībā no tūrisma sezonām un izvēlētā komforta līmeņa.

apmēram tā

Chriss Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

Graberis rakstīja: Oi, sorry, bišku pārlasīju vēsturi, uzbrauciens nuhajam neparko.

Viņš tak nesaka, ka nevar dabūt numurus - reds te nomoderējis visu. Tas tak kasinsh79, kas te gaisu sāka jaukt, tālāk nuhajs izteicās par bolndīnismu un tad jau aizgāja beztēmā. Atvaino, zbiedri.

Rezumē sekojošs:

- Itālijā reģistrētam auto, kas nav noņemts no uzskaites, tranzīta numurus Vācijā dabūt nevar.

- No reģistrācijas noņemtam auto numurus var dabūt jebkurā valstī, kurā tas ir ievests, ja ir attiecīgi pirkšanas/pārdošanas dokumenti.

Viss, tēma izsmelta.

Tieši tā, auto, protams jābūt noņemtam no uzskaites, taču tam tik un tā saglabājas attiecīgās valsts dokumenti.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Precizi to ari velejos piebilst.

PUNKTS

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Maza piebilde - vairakas reizes auto pardevejs Vacija skaidri un gaishi ir bridinajis, ka NETAISIS vacu briefu (laikam ar registracijas uzskaitem vai kadam citam izmaksam saistits) autinam ar francu numuriem. Un lidz ar to tos tranzita numurus iznemt nevareju, tikai tralis

Tas nav no gaisa pagrabts, bet gan fakc no pieredzes

vilkss Reģ.: 09.10.2006
0 0 Atbildēt

paldies visiem par izsmeļošajām atbildēm, sevišķi Chriss.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti