Jaunie sodi par džerumu

Fridrihs Reģ.: 10.12.2002
 
1 2 3 4 5 6 7 8
Bumbarashs Reģ.: 21.10.2004
0 0 Atbildēt

Ronalds_ rakstīja: Uz doto momentu Latvijā braukšana dzērumā tiek sodīta smagāk, kā piemēram narkotiku tirdzniecība vai kāda smaga piekaušana grupā. (Nemaz nerunāsim par zagšanu veikalos vai no mašīnām) Jo nav jāmaksā sods, nav jāsēž cietumā - jo iedod kā likums nosacīti...

Piemēram Anglijā par ātruma sodiem iekasē 1/2 mijarda (!!!!!!!) mārciņu gadā....... Šeit vairs neiet runa par satiksmes drošību - kura valdība gan atteiktos no tādas naudas?

Providus pētniece Ilona Kronberga: \"Tajā brīdī, kad cilvēks dzērumā sēžas pie stūres, viņš nedomā par tiem pieciem tūkstošiem latu. Ja tagad nedomā, kad par braukšanu dzērumā draud administratīvais cietumsods, tad arī pēc tam nedomās.\" Viņa gan piekrīt, ka sodi jāmaina. Taču pirms lemt, kā sodīt dzērājšoferus, viņasprāt, ir jāsaprot, kas ir jāsoda. I.Kronberga uzskata, ka nepieciešams izpētīt, kas ir vidējais šoferis, kas brauc dzērumā. \"Jāizpēta, kādi ir cēloņi braukšanai dzērumā, tad arī redzēs, kas uz viņiem iedarbojas. Varbūt nemaz nav vajadzīgi Ls 5000, varbūt kaut kas cits. Sodam jābūt reālam. Ja sods nav reāls, tad nav jēgas, tad mēs diskreditējam šo sodu kā tādu. Ja es iedomājos par vidējo valsts iedzīvotāju, nedomāju, ka viņš spētu samaksāt šo sodu,\" saka I.Kronberga. Ceļu satiksmes drošības uzraugi gan to apzinās. \"Viņam būtu sabojāta visa dzīve,\" spriež E.Zivtiņš, taču viņš uzsver, ka pret potenciālajiem slepkavām — dzērājšoferiem — ir jāvēršas agresīvāk. \"Kas tad būs nākamais — liks pie sienas un šaus nost?\" nepiekrīt I.Kronberga, \"Nezinu, vai ceļu polcija ir kases aparāts. Kas tad ir mērķis — no kāda kaut ko piedzīt vai satiksmes drošība. Man tā kā liekas, ka tas piedzīt sāk dominēt.\"

jauna.diena.lv/...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Ronalds_ rakstīja: Tie kas visi atbalsta sutkas vai vēl vairāk cietumu atcerieties ka

1. Cietumnieku uzturēšana notiek uz nodokļu maksātāju rēkina un nemaz tik lēta nav.

2. Uz cilvēku sutkas, nemaz nerunājot par cietumu atstāj ļoti graujošu iespaidu. Atsēžot pāris gadus ļoti bieži tiek sajāta visa cilvēka dzīve, tik retais var pēc tam nostāties uz kājām. Ļoti bieži ir gadījumi kad pēc cietuma "skolas", pēc visiem pazemojumiem cilvēks tiešām kļust par noziedznieku.

Lai arī pirms tam viņš vienkārši mīlēja iedzert un viņu vienreiz uz pohām noķēra pie stūres kad viņš brauca uz darbu......

Uz doto momentu Latvijā braukšana dzērumā tiek sodīta smagāk, kā piemēram narkotiku tirdzniecība vai kāda smaga piekaušana grupā. (Nemaz nerunāsim par zagšanu veikalos vai no mašīnām) Jo nav jāmaksā sods, nav jāsēž cietumā - jo iedod kā likums nosacīti....

Tas notiek tāpēc, ka autovadītājiem kā likums kaut kas pieder tāpēc viņus var slaukt, slaukt un vēlreiz slaukt... No narkomāna, kas dēl pāris latiem kādam ielauza galvaskausu nav ko paņemt. Tāpēc valsts ar viņu neķēpājas.....

Piemēram Anglijā par ātruma sodiem iekasē 1/2 mijarda (!!!!!!!) mārciņu gadā....... Šeit vairs neiet runa par satiksmes drošību - kura valdība gan atteiktos no tādas naudas?

Tik piebildišu Tevis teiktajam ,ka Ventspilī maniaks pēc meitenes slepkavibas un apgānīšanas , iznāca no ķurķa pēc 11 gadiem (USA ai mūža ai nāessods). ...... Nupat dzeltenajā presē lasu par hohejistiem dzērājiem un tur Ozoliņš par 1,6 promili un ātruma pārsniegšanu par 40 km/h smaksāja 575 USD ?????? tikai jautājums kurā valstī drošāk uz ceļiem un vispār sadzīvē ?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja: Cietumā var nelikt. Pietiktu arī ar sodu + tiesību noņemšanu uz gadiem 10 + auto konfiskācija.

Un uzreiz pēc noķeršanas par šmigu uzlikt liegumu pārrakstīt nekustamos/kustamos īpašumus, lai būtu garantija soda ieksēšanai.

Pirms daži gadi pie jānu ugunskura risinājās sarunas ,par dzerājšoferiem un man pagadījās kompānija( kā parasti daļa paziņu daļu vispār nezini ) kuriem bij daudz visādi priekšlikumi ko darīt ar dzērājiem.... pakārt aiz vienas vietas u t t . Nākošā dienā prof reidā 2-us noķēra , i tiesības pakāsa (nu jau pārlika ) i medību atļauju , ģimenes pajuka jo darbs bij labs ,kreditsaistibas lielas ,bet bij vajadzīgs autiņš . Un kāda laime ,ka tie bij lielākie linčotāji . Pats braucu pa priekšu un NEPAZVANĪJU par posteni ,jo man sanāca maziņš konflikts dēļ atšķirīga viedokļa un tamdēl man iedzert šajā kompānija nebij kāre,trubā pūtu droši

smart235 Reģ.: 14.06.2007
0 0 Atbildēt

Man kaut kā liekas, ka tie sabiedriskie aptīrīšanas darbi, tie ir labs sods... -30 dienas ielas slaucīt vai parkos suņu kakas vākt, vai CSDD mazgāt logus ,nu tamlīdzīgi. Domāju, ka atrastos daudz tādu neprestižu un maz apmaksātu īslaicīgu darbeļu. Un šos sabiedriskos darbus papildināt ar naudas sodu tādā apmērā, lai vainīgais segtu visas izmaksas šajā laikā - nu, tur ēdināšanu, dzīvošanu ķurķī, sevis apsargāšanu, lai neaizmūk.

Par citiem naudas sodu apmēriem neizteikšos.

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

jadzer un jabrauc kamer vel vecie sodi

Zoo Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

Labs variants bùtu piespiedu darbs slimnìcà par sanitàru/ratinjstùmèju uz pus gadu,kaut vai par minimàlo sanitàra algu,Daudz jauna un vèrtìga uzzinàs.reku nupat ràdìja-bàba pàrpàlì sabumsìjusi 10 masìnas uz Daugavgrìvas ielas.

edijz Reģ.: 23.02.2006
0 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/...

- ja cilvēks sadzerās un vāra šitādus mēslus uz ielas, tad gan ar pirmo reizi tiesības uz mūžu nost un arī aiz restēm bik pasēdēt...

Bet uz cik deram, ka gadījumā, ja mūsu banānzemē šādu trādirīdi izraisa kāds labā amatā esošs cilvēks vai ari kāds ar labiem galiem, tad nepaies ilgs laiks, lai šis atkal brauktu plus valsts atmaksās viņam soda naudu un vēl kompensāciju par moraļņikiem iedos.

edijz Reģ.: 23.02.2006
0 0 Atbildēt

Mjā, ja tā sāk domāt, tad par to cietuma graujošo ietekmi var piekrist Rolandam.. Ja divi gadi nosēž ar zekiem kopā, tad diez kas nav - iznāc ārā, sieva par tevi jau sen aizmirsusi, naudas nav, atliek vien variants meklē iepazītos cietuma čaļus un bīdīt kopā štelles.

Bet varbūt nevajag nekādus divus gadus? Man domāt, ka ar nieka 3 mēnešiem būtu gana pietiekami, lai cilvēkam pārietu jebkāda vēlēšanās atkal atgriezties zonā. Un pa 3 mēnešiem jau TIK graujošs iespaids nebūtu. Varbūt.

Par izmaksām - man kā godīgām nodokļumaksātājam kaut kā pofig. Ja tagad pēkšņi vairs neliktu nevienu uz sutkām par šmigu, tad reāls ietaupījums manā maciņā no tā nerastos. So, man nav žēl, ka kāds tur 15 dienas parij putru pa manu naudu. Protams, to naudu varētu kur citur novirzīt, bet nu c`mon, pilnīgi bez soda arī nevar. Tad jau vispār sanāk, ka nevar sodīt - naudas nevienam nav, ko samaksāt, ķurķī likt nevar, jo tas dod pamatīgu psiholoģisko belzienu, runāt pa labam ir jēga tikai ar reto.

Emm... bet piespiedu darbi valsts labā gan varētu strādāt. Tikai tā nepārspīlēti. Lai nav tā, ka cilvēks atstrādājot valstij, nav spējīgs vairs pamatdarbā neko izdarīt un attiecīgi ģimenei kādu naudiņu sagādāt. Lai no rīta iet uz savu veco darbu un pēcpusdienā stundas trīs teiksim parukāt valstij. Un tā katru dienu gada garumā. Ja apnīk, ir izvēles iespēja - iet labprātīgi aiz restēm. Un tur nu retais gribēs. Un norīkot visu to baru pie ceļu būves, pie riktīgiem melnajiem darbiem. Un nesakiet, ka to ceļu kvalitāte no tā mazināsies.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Citur pasaulē ir tāds jēdziens, kā "parādu cietums", kurā atsēž atsevišķi nevis kopā ar zekiem. Vot ja tā ieviestu, tad vai nu maksā ragā, atstrādā, ja nevari tad atsēdi to sodu cietumā, 10Ls viena diena.

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Citur pasaulē ir tāds jēdziens, kā "parādu cietums", kurā atsēž atsevišķi nevis kopā ar zekiem. Vot ja tā ieviestu, tad vai nu maksā ragā, atstrādā, ja nevari tad atsēdi to sodu cietumā, 10Ls viena diena.

latvijaa arii ir....

saucaas kaut kaa viltiigi-atklaataa tipa cietums...

Proxy Reģ.: 05.08.2003
0 0 Atbildēt

Tiem kas atbalsta sodu sameeroshanu atkariibaa no ienaakumiem (tipa kaa Somijaa..)

Kaadi ir juusu reaalie un legaalie ienjeemumi?

personiigi zinu paaris bezdarbniekus ar 7 behaam

un chali kas sanjem pieklaajiigu algu un bezmaz sausinjus eed...

snow Reģ.: 03.05.2002
0 0 Atbildēt

pa shmigu pie stures - spaidu darbi jeb stradashana sabiedriskos darbos. tos pashus krumus celu malas lai izplauj.

laukos nevienam tadas naudas nav ko samaksat milzigos sodus nu atnems vinam tiesibas brauks tapat atnems auto nopirks citu pa 100Ls un brauks tapat.ko no tada panemsi ne vinam kas pieder ne oficiali ienakumi.

endr4 Reģ.: 31.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu labi, uz muuzhu tiesiibas atnjemt, tas nu ir pa traku..

5000lvl vnk 75% cilveeku nemaz nav.

Nu ja man uzliktu sodu 5000lvl un nonjemtu pravas uz muuzhu es pat netaisiitos tos 5k maksaat, da na*uj sho valsti un na*uj tos sodus. pa 100lvl panjemtu golf2 un gaaztu taalaak.

Un buusim godiigi- es reizes kad peec paaris alinjiem, vai agri no riita uz pohu IR JAABRAUC, un par to taadus sodus? sodiem ir jaabuut sameeriigiem!

keikei Reģ.: 08.11.2005
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: Visi tie dzērāju aizstāvji, kuriem liekas, ka būtu necilvēcīgi uzlikt tik lielus sodus pālī braucējiem, gribētos redzēt, kā mainās jūsu funktieris, kad kāds no šitiem dzērājtirliņiem, par kuriem jūs tik humāni izsakaties, šmigā braucot, aizsūtīs pie tēviem kādu jums tuvu un mīļu cilvēku. Jūs domājat, ka tam župam būs sabojāta dzīve, bet kā ar tiem cilvēkiem, kuriem dzīve ir sabojāta dēļ tādiem, atvainojos par izteicienu, aborta atliekām? Par to, ka mātes bez dēliem paliek, sievas bez vīriem, māsas bez brāļiem un otrādi? Humānisti atradušies. Bez tam jūs sakat, ka viņi muks un atkal līķi būs. Bet vai esat painteresējušies, cik cilvēku ir iekļuvuši līķa statusā dēļ šiem pālī braucējiem? Protams, te jau ir jautājums par to, cik profesionāli polči strādā, ķerot šitos iznireļus.

Piekrītu, ka tādus aiz restēm likt jēgas nav, jo man tad par savu naudu tāds pabira vēl jābaro būs. Labāk tiešām lai atstrādā.

Kas attiecas uz sodiem pēc ienākumiem. Jūs laikam aizmirstat, kur dzīvojat. Šeit lielākā daļa iedzīvotāju strādā par minimālo algu, pārējo saņem aploksnē, līdz ar to reālajiem ienākumiem atbilstošu sodu tik un tā nedabūs.

Tu redzi tikai to ko gribi redzēt un dzirdi tikai to ko gribi dzirdēt.

1. Sodi netiek pārskatīti, lai būtu drošāk uz ceļa, bet:

1.1. Šlesjars & KO celtu savu reitingu uz vientiesīšu fona

1.2. Vairāk naudiņas ienāktos valsts kasē (šis gan tikai subjektīvs viedoklis, par to, ka valdība vēl nav pārdzīvojusi, ka nav piecgadu plānu vairs)

1.3. Lai nerunā par citām lietām (piemēram paša Aināra kāpu apbūvi Jūrmalā)

2. Šis sods ir nesamērīgs visai pārējai LV sodu sistēmai - ne tikai administratīvo, bet arī kriminālo utt.

3. Cīņa kā vienmēr notiek tikai ar sekām, ne cēloni.

Pastāsti man kāda starpība sods ir 5, 500 vai 5000 LS, kad žūpa uzbrauks tev virsū, jo iepriekš šams nebūs noķerts?

4. Lai atpirktos vajadzēs lielāku summu, toties arī policim būs grūtāk atteikties.....

Atver acis un saproti, ka ne jau nu Ainārs uztraucas par tavu, manu vai kāda cita pakaļu, vienkārši populistiska reklāma....

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

keikei rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Visi tie dzērāju aizstāvji, kuriem liekas, ka būtu necilvēcīgi uzlikt tik lielus sodus pālī braucējiem, gribētos redzēt, kā mainās jūsu funktieris, kad kāds no šitiem dzērājtirliņiem, par kuriem jūs tik humāni izsakaties, šmigā braucot, aizsūtīs pie tēviem kādu jums tuvu un mīļu cilvēku. Jūs domājat, ka tam župam būs sabojāta dzīve, bet kā ar tiem cilvēkiem, kuriem dzīve ir sabojāta dēļ tādiem, atvainojos par izteicienu, aborta atliekām? Par to, ka mātes bez dēliem paliek, sievas bez vīriem, māsas bez brāļiem un otrādi? Humānisti atradušies. Bez tam jūs sakat, ka viņi muks un atkal līķi būs. Bet vai esat painteresējušies, cik cilvēku ir iekļuvuši līķa statusā dēļ šiem pālī braucējiem? Protams, te jau ir jautājums par to, cik profesionāli polči strādā, ķerot šitos iznireļus.

Piekrītu, ka tādus aiz restēm likt jēgas nav, jo man tad par savu naudu tāds pabira vēl jābaro būs. Labāk tiešām lai atstrādā.

Kas attiecas uz sodiem pēc ienākumiem. Jūs laikam aizmirstat, kur dzīvojat. Šeit lielākā daļa iedzīvotāju strādā par minimālo algu, pārējo saņem aploksnē, līdz ar to reālajiem ienākumiem atbilstošu sodu tik un tā nedabūs.

Tu redzi tikai to ko gribi redzēt un dzirdi tikai to ko gribi dzirdēt.

1. Sodi netiek pārskatīti, lai būtu drošāk uz ceļa, bet:

1.1. Šlesjars & KO celtu savu reitingu uz vientiesīšu fona

1.2. Vairāk naudiņas ienāktos valsts kasē (šis gan tikai subjektīvs viedoklis, par to, ka valdība vēl nav pārdzīvojusi, ka nav piecgadu plānu vairs)

1.3. Lai nerunā par citām lietām (piemēram paša Aināra kāpu apbūvi Jūrmalā)

2. Šis sods ir nesamērīgs visai pārējai LV sodu sistēmai - ne tikai administratīvo, bet arī kriminālo utt.

3. Cīņa kā vienmēr notiek tikai ar sekām, ne cēloni.

Pastāsti man kāda starpība sods ir 5, 500 vai 5000 LS, kad žūpa uzbrauks tev virsū, jo iepriekš šams nebūs noķerts?

4. Lai atpirktos vajadzēs lielāku summu, toties arī policim būs grūtāk atteikties.....

Atver acis un saproti, ka ne jau nu Ainārs uztraucas par tavu, manu vai kāda cita pakaļu, vienkārši populistiska reklāma....

Un pats intresantākais visā šajā apstāklī , ka pāli bojā iet ap 14% un tas kopā ar pālī gājējiem . Tātad vairāk kā 90% iet bojā un nosit nevainīgus cilvēkus tieši skaidrā esoši vadītāji , kapēc tos negrib pa(T)rāzt.

Par to aizbraukšanu no valsts ,pilnīgi piekrītu , jo vieglam iemetējam tas vienīgais variants turpināt dzīvot pilnvērtīgi. Pat pie pāris gadu atpakaļ esošiem sodiem cilvēki nespēja samaksāt un palikuši bez auto (un darba) aizbrauca . Tā prātā pārcilāju savus draugus ,radus, studijbiedrus kuri ir savulaik uzrāvušies( nevis izraisījuši avārijas ,bet reidos izķerti) ,tad visi viņi tgad ir normāli ģimenes cilvēki , bet pie šis likumdošanas .......

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

ir ļoti efektīvi sodi , par kuriem mūsu valstī nerunā, jo mums ir jāpiepilda budžeta robi, nevis kāds jaaudzina.

Sabiedriski derīgi darbi, un tas nav tikai ielu slaucīt, tas ir atkarībā no nodarbošanās, pieķeram

deputātu, lai lasa skolā lekcijas par valsts uzbūvi

sportistu, lai māca skolā fizkultūru

vienkārši kādu jefiņu, lai pastrādā par sanitāru morgā

DeaDMoroZZZ Reģ.: 12.02.2003
0 0 Atbildēt

nja

tie kas te dedziigi aizstaav šmigas laikam paši laiku pa laikam sēžas pie stūres pālī... citu izskaidrojumu neredzu

efektīvākie "manevri" šoferu-šmigu apkarošanā būtu:

1) sods atkarībā no promilēm 1000 līdz 2500 LVL vai attiecīga atstrādāšana naudas ekvivaletnā

2) obligātie sab.darbi, atkarībā no promilēm - 100 līdz 500 stundām.

3) 5 gadu laikā atkārtoti pieķertas dzērāj-personas datu publiskošana speciāli izveidotajā publiski pieejemā datubāzē 5 gadu periodā no nozieguma izdarīšanas brīža.

tas viss perfekti darbotos maksimāli īsā laikā, ja vien būtu nodrošināts viens mazs, bet būtisks faktors - SODA NEIZBĒGAMĪBA.

bet kā jau mēs zinām - iekš LV šāds jēdziens ir absurds un smieklīgs

kas ir lielākā daļa pļēguru pie stūres ??????????

1) - deģenerāti, kuriem VAIRS nav ko zaudēt

2) - deģenerāti, kuriem ļooooooti daudz naudas

tādi, kas pie stūres dzērumā atrodas "nejaušības" pēc - tādu ir labi ja katrs 10-ais... pārējie - rūdīti recidīvisti.... pret kuriem jāvēršas ar visu iespējamo likuma bardzību.... ja vien tiktu nodrošināta soda neizbēgamība.... kāmēr no soda varēs izvairīties (uzlikt mīksto vai atpirkties) - šmigas turpinās braukāt un nekādas akcijas, likumu izmaiņas utt utt utt nespēs mainīt šo lielisko paradumu - braukt pie stūres pālī

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja:

keikei rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Visi tie dzērāju aizstāvji, kuriem liekas, ka būtu necilvēcīgi uzlikt tik lielus sodus pālī braucējiem, gribētos redzēt, kā mainās jūsu funktieris, kad kāds no šitiem dzērājtirliņiem, par kuriem jūs tik humāni izsakaties, šmigā braucot, aizsūtīs pie tēviem kādu jums tuvu un mīļu cilvēku. Jūs domājat, ka tam župam būs sabojāta dzīve, bet kā ar tiem cilvēkiem, kuriem dzīve ir sabojāta dēļ tādiem, atvainojos par izteicienu, aborta atliekām? Par to, ka mātes bez dēliem paliek, sievas bez vīriem, māsas bez brāļiem un otrādi? Humānisti atradušies. Bez tam jūs sakat, ka viņi muks un atkal līķi būs. Bet vai esat painteresējušies, cik cilvēku ir iekļuvuši līķa statusā dēļ šiem pālī braucējiem? Protams, te jau ir jautājums par to, cik profesionāli polči strādā, ķerot šitos iznireļus.

Piekrītu, ka tādus aiz restēm likt jēgas nav, jo man tad par savu naudu tāds pabira vēl jābaro būs. Labāk tiešām lai atstrādā.

Kas attiecas uz sodiem pēc ienākumiem. Jūs laikam aizmirstat, kur dzīvojat. Šeit lielākā daļa iedzīvotāju strādā par minimālo algu, pārējo saņem aploksnē, līdz ar to reālajiem ienākumiem atbilstošu sodu tik un tā nedabūs.

Tu redzi tikai to ko gribi redzēt un dzirdi tikai to ko gribi dzirdēt.

1. Sodi netiek pārskatīti, lai būtu drošāk uz ceļa, bet:

1.1. Šlesjars & KO celtu savu reitingu uz vientiesīšu fona

1.2. Vairāk naudiņas ienāktos valsts kasē (šis gan tikai subjektīvs viedoklis, par to, ka valdība vēl nav pārdzīvojusi, ka nav piecgadu plānu vairs)

1.3. Lai nerunā par citām lietām (piemēram paša Aināra kāpu apbūvi Jūrmalā)

2. Šis sods ir nesamērīgs visai pārējai LV sodu sistēmai - ne tikai administratīvo, bet arī kriminālo utt.

3. Cīņa kā vienmēr notiek tikai ar sekām, ne cēloni.

Pastāsti man kāda starpība sods ir 5, 500 vai 5000 LS, kad žūpa uzbrauks tev virsū, jo iepriekš šams nebūs noķerts?

4. Lai atpirktos vajadzēs lielāku summu, toties arī policim būs grūtāk atteikties.....

Atver acis un saproti, ka ne jau nu Ainārs uztraucas par tavu, manu vai kāda cita pakaļu, vienkārši populistiska reklāma....

1.3. atbilde liekas visstulbākais arguments, ko vispār kāds var izdomāt. Pirmkārt, cik zinu, tā būve neatrodas kāpās, tātad neko pretlikumīgu Ainārs nedara. Bez tam, par kādām citām lietām, pārgudreli, lai runā vai nerunā? Par to pašu Šleseru visi runā briesmu lietas, bet nez kāpēc neviens tā arī nekādās pretlikumībās viņu nav pieķēris. Un kamēr tiesa viņu par vainīgu nav atzinusi, tikmēr arī viņš neko nav darījis. Un ja tu zini, ka viņš vai kāds cits kaut ko ir izdarījis ne tā, tad liec kārtis galdā ar visiem faktiem uz menteni vai KNAB, nevis runā par lietām, ko nezini. Kas attiecas uz reitingu celšanu, kādā veidā, tavuprāt, kāds politiķis varētu pacelt reitingu, palielinot sodu? Tas pat bērnam ir skaidrs, ka ne jau no soda lieluma tas ir atkarīgs, bet no rezultāta. Un domā, ka Šlesers to nesaprot? Un tas, ka naudiņas vairāk ienāktu kasē, arī nemaz tik slikti nav. Ja grib apdraudēt cita dzīvību, lai tik maksā.

Tā kā, pats mēģini saskatīt arī ko citu, nevis to, ko gribi. Varbūt tu varētu pateikt, kā panākt, lai cilvēki pālī pie stūres nesēžas?

Baigais domugājiens tev ... Patiešām šlesers nav tiesāts , šķēle ar nav tiesāts un lembergs ari , nu nav vainīgi ....., un jūrmalgeita visas ziepes darija ti milušs ,lasmanis volbruks , abet šķele ,šlesers vispār tik tīri kā berna asara.

bulcinja Reģ.: 08.12.2003
0 0 Atbildēt

Es esmu vadila un es esmu alkoholokjis. (dzirdami apkārtsēdošo applausi).

Par sodiem, tie nestrādās.

Kāpēc? tā, ko rakstīju sākumā.Tāpēc, ka iedzēris cilvēks tiešām tanī brīdī par sodu nedomā. Viņam pokuj. Galvenais, ir tikt līdz točkai un paņemt vēl. Nav gadījies braukt tādā stāvoklī, bet ir studēts un dzerts, un tanī brīdī kad tev VAJAG, tev vienkārši VAJAG.

Ok. Tevi noķer. Tu atsēdi/samaksā...bet tās jau ir sekas. Atslēdznieka labā doma, nesēsties pie stūres, netika novērsta.

Tālāk. Cpisti kļūst vēl resnāki, pateicoties šim.

Ko darīt? Uzlabot dzīvi valstī. Tas viss notiek aiz stresainas dzīves, bezdarba u.t.t. Tas tākā būtu skaidrs. Būtu viss čotka, visiem būtu savas ģimenes, mājiņas, sīči u.t.t. un kā likums, šādi cilvēki ir adekvātāki. Ko var gribēt, ja pēc nedēļas, kurā tu esi drāzts, tev gribas atvilkt, atiet...bet nāk atkal pirmdiena un ir jābrauc.

Nesen atgriezôs no Norvēģijas. Cik ir ceļots (un ceļots ir ļoti daudzkur) tad tut imo cilvēki brauc vispār bez stresa. Iet kolonna pa ceļu uz 75 km/h un NEVIENS nespazmo. Easy. Dzīve ir izdevusies, nah iespringt?

Te izskatās vairāk, ka atslēdznieks dabūja iekšaš no briseles sārtvaidžioem nu un tad steigā, uz emociju pamata, kaut ko izmeta.

Uzskatu, ka neviens sods pie mums reāli nestrādās (ja nu vienīgi "poļevoj sud" ) dēļ tā. ko rakstīju jau sākumā.

Vēl. Interesanti, kas notiktu, ja dienvidniekiem (itāļi, spāņi, franči) neļautu dzert...

Īsāk. Biedr, atslēdzniek, un komanda, lūdzu tieciet galā ar labklājību valstī un es garantēju un esmu gatavs saderēt, ka viss pārējais atnaks pats no sevis.

bulcinja Reģ.: 08.12.2003
0 0 Atbildēt

bulcinja rakstīja: Es esmu vadila un es esmu alkoholokjis. (dzirdami apkārtsēdošo applausi).

Par sodiem, tie nestrādās.

Tāpēc, ka iedzēris cilvēks tiešām tanī brīdī par sodu nedomā. Viņam pokuj. Galvenais ir tikt līdz točkai un paņemt vēl. Nav gadījies braukt tādā stāvoklī, bet ir studēts un dzerts, un tanī brīdī kad tev VAJAG, tev vienkārši VAJAG.

Ok. Tevi noķer. Tu atsēdi/samaksā...bet tās jau ir sekas. Atslēdznieka labā doma, nesēsties pie stūres, netika novērsta.

Tālāk. Cpisti kļūst vēl resnāki, pateicoties šim.

Ko darīt? Uzlabot dzīvi valstī. Tas viss notiek aiz stresainas dzīves, bezdarba u.t.t. Tas tākā būtu skaidrs. Būtu viss čotka, visiem būtu savas ģimenes, mājiņas, sīči u.t.t. un kā likums, šādi cilvēki ir adekvātāki. Ko var gribēt, ja pēc nedēļas, kurā tu esi drāzts, tev gribas atvilkt, atiet...bet nāk atkal pirmdiena un ir jābrauc.

Nesen atgriezôs no Norvēģijas. Cik ir ceļots (un ceļots ir ļoti daudzkur) tad tur imo cilvēki brauc vispār bez stresa. Iet kolonna pa ceļu uz 75 km/h un NEVIENS nespazmo. Easy. Dzīve ir izdevusies, nah iespringt?

Te izskatās vairāk, ka atslēdznieks dabūja iekšaš no briseles sārtvaidžioem nu un tad steigā, uz emociju pamata, kaut ko izmeta.

Uzskatu, ka neviens sods pie mums reāli nestrādās (ja nu vienīgi "poļevoj sud" ) dēļ tā ko rakstīju jau sākumā.

Vēl. Interesanti, kas notiktu, ja dienvidniekiem (itāļi, spāņi, franči) neļautu dzert...

Īsāk. Biedr, atslēdzniek, un komanda, lūdzu tieciet galā ar labklājību valstī un es garantēju un esmu gatavs saderēt, ka viss pārējais atnaks pats no sevis.

Izlabotā versija . Mazliet teksts sametās ne tā, kā vajag.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Gachs rakstīja:

citās ES valstīs nav manīts nekāds stress no šoferiem, viņi savādāk domā - domā par to, lai pašiem nekas nenotiek, nevis kā daudzi iekš LV ``močī`` bez jostām [jo tā esot daudz ērtāk un protams ka viņu avarijas laikā ``viegli un bez sāpēm`` bez sāpēm izsviedīs no mašīnas arāa un piezemēsies uz siena kaudzes], ar radardetektoriem [kad RD sāk piksteest histēriski rauj nost un svīst no bailēm ]. Plus riskanta braukšana/ skriešana, kuras rezultāta tu riskējot ar savu un apkārtējo dzivibām vari ietaupīt pāris minūtes [!] bet nu tā jau notiek banānijā Atbraukušie zviedri un dāņi ir šokā par šejienis satiksmi.

Varbūt ir laiks uzzināt arī dzīvē kaut ko jaunu. ES sastāvā ir arī tādas valstis kā Francija, Itālija, Spānija un Grieķija. Arī tādas "mūsu laika" dalībvalstis kā Polija, Čehija, Slovākija, Rumānija u.t.t., kuru satiksmes dalībnieki ir daudz stresaināki par mums un atbraucot šeit ir šokā par mūsu ziemeļnieciski miegaino uzvedību pie stūres. Nevajag visur bāzt Skandināviju par piemēru - tā patiesībā ir diezgan liela miskaste, kas puslīdz turās uz sava sociālisma.

keikei Reģ.: 08.11.2005
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja:

keikei rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Visi tie dzērāju aizstāvji, kuriem liekas, ka būtu necilvēcīgi uzlikt tik lielus sodus pālī braucējiem, gribētos redzēt, kā mainās jūsu funktieris, kad kāds no šitiem dzērājtirliņiem, par kuriem jūs tik humāni izsakaties, šmigā braucot, aizsūtīs pie tēviem kādu jums tuvu un mīļu cilvēku. Jūs domājat, ka tam župam būs sabojāta dzīve, bet kā ar tiem cilvēkiem, kuriem dzīve ir sabojāta dēļ tādiem, atvainojos par izteicienu, aborta atliekām? Par to, ka mātes bez dēliem paliek, sievas bez vīriem, māsas bez brāļiem un otrādi? Humānisti atradušies. Bez tam jūs sakat, ka viņi muks un atkal līķi būs. Bet vai esat painteresējušies, cik cilvēku ir iekļuvuši līķa statusā dēļ šiem pālī braucējiem? Protams, te jau ir jautājums par to, cik profesionāli polči strādā, ķerot šitos iznireļus.

Piekrītu, ka tādus aiz restēm likt jēgas nav, jo man tad par savu naudu tāds pabira vēl jābaro būs. Labāk tiešām lai atstrādā.

Kas attiecas uz sodiem pēc ienākumiem. Jūs laikam aizmirstat, kur dzīvojat. Šeit lielākā daļa iedzīvotāju strādā par minimālo algu, pārējo saņem aploksnē, līdz ar to reālajiem ienākumiem atbilstošu sodu tik un tā nedabūs.

Tu redzi tikai to ko gribi redzēt un dzirdi tikai to ko gribi dzirdēt.

1. Sodi netiek pārskatīti, lai būtu drošāk uz ceļa, bet:

1.1. Šlesjars & KO celtu savu reitingu uz vientiesīšu fona

1.2. Vairāk naudiņas ienāktos valsts kasē (šis gan tikai subjektīvs viedoklis, par to, ka valdība vēl nav pārdzīvojusi, ka nav piecgadu plānu vairs)

1.3. Lai nerunā par citām lietām (piemēram paša Aināra kāpu apbūvi Jūrmalā)

2. Šis sods ir nesamērīgs visai pārējai LV sodu sistēmai - ne tikai administratīvo, bet arī kriminālo utt.

3. Cīņa kā vienmēr notiek tikai ar sekām, ne cēloni.

Pastāsti man kāda starpība sods ir 5, 500 vai 5000 LS, kad žūpa uzbrauks tev virsū, jo iepriekš šams nebūs noķerts?

4. Lai atpirktos vajadzēs lielāku summu, toties arī policim būs grūtāk atteikties.....

Atver acis un saproti, ka ne jau nu Ainārs uztraucas par tavu, manu vai kāda cita pakaļu, vienkārši populistiska reklāma....

1.3. atbilde liekas visstulbākais arguments, ko vispār kāds var izdomāt. Pirmkārt, cik zinu, tā būve neatrodas kāpās, tātad neko pretlikumīgu Ainārs nedara. Bez tam, par kādām citām lietām, pārgudreli, lai runā vai nerunā? Par to pašu Šleseru visi runā briesmu lietas, bet nez kāpēc neviens tā arī nekādās pretlikumībās viņu nav pieķēris. Un kamēr tiesa viņu par vainīgu nav atzinusi, tikmēr arī viņš neko nav darījis. Un ja tu zini, ka viņš vai kāds cits kaut ko ir izdarījis ne tā, tad liec kārtis galdā ar visiem faktiem uz menteni vai KNAB, nevis runā par lietām, ko nezini. Kas attiecas uz reitingu celšanu, kādā veidā, tavuprāt, kāds politiķis varētu pacelt reitingu, palielinot sodu? Tas pat bērnam ir skaidrs, ka ne jau no soda lieluma tas ir atkarīgs, bet no rezultāta. Un domā, ka Šlesers to nesaprot? Un tas, ka naudiņas vairāk ienāktu kasē, arī nemaz tik slikti nav. Ja grib apdraudēt cita dzīvību, lai tik maksā.

Tā kā, pats mēģini saskatīt arī ko citu, nevis to, ko gribi. Varbūt tu varētu pateikt, kā panākt, lai cilvēki pālī pie stūres nesēžas?

Man ir vairāki varianti!

1. Tu pats esi Šlesers

2. Tu esi ļoti jauns (vēl jaunāks par mani, bet tam man grūti noticēts)

3. Tu neesi jauns, bet dikti naivs.

Tieši man vakar bija diskusija - piemēram, Šlesers, (un šoreiz tikai piemēram) uzbūvē to pašu sasodīto māju kāpās, jo viņam ir sakari Jūrmalas pašvaldībā (tikai piemēram) - ar papīriem viss čiki tapēc mēs tauta turam muti!

Pēc tam es iedodu 1 000 000 ls kukuli, lai uzbūvētu māju kāpās un mani ietupina, aber ar ko es esmu sliktāks par šleseru, rezultāts tak viens, kāpas ir apbūvētas.

Saprotu, ka tas ir off topic, bet ceru ka saprati domu - tas, ka mēs viņam netiekam klāt vēl neko nenozīmē, un tas, ka šādi populistiski paziņojumi ir tīrākā aģitācija (atceramies arī slikta reklāma ir reklāma) tas nu tā kā būtu skaidrs!

Nevajag pārprasts mani, es nekādā veidā neaizstāvu dzērājšoferus, bet, piedod, tu runā tā it kā mūsu valstī viss ir čikiniekā, politiķi strādā mūsu, ne savā labā un mēs visi sēžam uz zaļa zara.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Gachs rakstīja:

Sēne, diemzēl neesmu bijis slovakija un rumanija, varbut taa ari ir kaa Tu saki

bet sweedi, dāņi un arpus ES esosie norvegi ļoti domā par satiksmes drošbu, tur ar automobili ir patīkami braukt un +- zini ka Tevi nenonesīs kāds džigits + ceļu remonti tur tiek veikti daudz savādāk nekā pie mums, tiem neienāks prātā taisīt salaiduma vietas asfaltam ar 10 cm augstu valni Tapec bojagajuso/cietuso statistika uz celiem tiem ir vismazakie raditaji.

labi tas tā.

Zviedrija, Dānija, Norvēģija ir vienas no pretīgākajām un sterilākajām Eiropas valstīm. Konkurēt ar to spēj tikai Somi un varbūt nedaudz Šveicieši.

Kaspersky Reģ.: 10.11.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Gachs rakstīja:

Sēne, diemzēl neesmu bijis slovakija un rumanija, varbut taa ari ir kaa Tu saki

bet sweedi, dāņi un arpus ES esosie norvegi ļoti domā par satiksmes drošbu, tur ar automobili ir patīkami braukt un +- zini ka Tevi nenonesīs kāds džigits + ceļu remonti tur tiek veikti daudz savādāk nekā pie mums, tiem neienāks prātā taisīt salaiduma vietas asfaltam ar 10 cm augstu valni Tapec bojagajuso/cietuso statistika uz celiem tiem ir vismazakie raditaji.

labi tas tā.

Zviedrija, Dānija, Norvēģija ir vienas no pretīgākajām un sterilākajām Eiropas valstīm. Konkurēt ar to spēj tikai Somi un varbūt nedaudz Šveicieši.

Tad brauc uz Krieviju vai Zimbabvi, tur viņiem arī nepatīk, kad viss sterili.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

Kaspersky rakstīja:...

Tad brauc uz Krieviju vai Zimbabvi, tur viņiem arī nepatīk, kad viss sterili.

tas gan bij skarbi...

1 2 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti