Ar liegumu mēģinās apturēt izvairīšanos

V-MAX Reģ.: 11.08.2003

Lai novērstu iespējas izvairīties no valstī noteikto nodokļu, nodevu un soda naudu nomaksas, Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem liegs Latvijā vadīt ārvalstīs reģistrētus spēkratus, izņemot komerctransportu.

Par šo priekšlikumu vēl būs jābalso Saeimai. Saeimas Tautsaimniecības komisija atbalstīja piedāvāto grozījumu normu likumā Par ceļu satiksmi, kas paredz personai, kuras patsāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, aizliegt Latvijas teritorijā ceļu satiksmē vadīt (vilkt) ārvalstīs pastāvīgi reģistrētu transportlīdzekli, izņemot nomas auto, komerctransportu, kā arī juridiskajām personām piederošus transportlīdzekļus. «Šis liegums attieksies tikai uz fiziskajām personām — pastāvīgajiem Latvijas iedzīvotājiem vieglo auto vadīšanai, bet neskars komerctransportu, ārvalstīs reģistrētām juridiskajām personām piederošo vieglo autotransportu, kā arī nomas auto,» norāda Satiksmes ministrijas autosatiksmes departamenta direktora vietnieks Jānis Kancēvičs.

Viņš norāda, ka visi izņēmumi, uz kuriem attiecīgā likuma norma neattieksies pēc Saeimas deputātu ierosinājuma ir iestrādāti likumprojektā, nevis kā sākotnēji bija paredzēts — atsevišķos Ministru kabineta noteikumos. J. Kancēvičs arī uzsver, ka šie grozījumi nekādi neietekmēs komerctransportu un ar to saistītos pārvadājumus. Ārzemēs, pēc CSDD amatpersonu teiktā, piemēram, Somijā vispār nav iespējama situācija, ka šajā valstī pastāvīgi dzīvojošs cilvēks pa Somiju brauktu ar Latvijā pastāvīgi reģistrētu auto, kamēr Latvijā pašlaik ir kārtība, ka 5 darbdienu laikā kopš iebraukšanas valstī fiziskai personai šis transportlīdzeklis ir jāpiereģistrē Latvijā (Latvijai pievienojoties Šengenas valstu līgumam, diemžēl šo normu nav iespējams izkontrolēt, tādēļ ir izstrādātas minētas izmaiņas likumdošanā). Šie grozījumi vērsti tikai un vienīgi minēto mērķu sasniegšanai, un tas nekāda ziņā neietekmēs personu pārvietošanos brīvību, norāda J. Kancēvičs.

Kārtējais idiotisms

 
Nav pievienota neviena atbilde.
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti