Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

nodoklis par dienesta auto

rudens68 Reģ.: 17.04.2006

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja: Tagad neko īpašu izveikt nevar, paši to saeimu esam savēlējuši. Ja nākošajās vēlēšanās vēl tumšie spēki būs vairākumā, tad gan prasīsies rīcība.

Par tēmu- domāju, ka kaut ko jau pieņems, tikai tik kroplā veidā, ka kopēja labuma nebūs.

Pag... Kalvīti pārvēlēja atkārtoti laikā, kad manu paziņu lokā bija cilvēki, kas bez maz vai bija gatavi uzupurēties valsts labā un viņu nogalināt. Bet vairākumam viss likās OK. Un vēl tagad vairumam liekas, ka treknie gadi bija Kalvīša NOPELNS, nevis taisnais kurss uz to, kur esam tagad.

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

STALINS rakstīja: Fauvē tas "I" imho nozīmē tieši degvielas padeves veidu

Benzīnniekam jā - fuel Injection. Dīzelim gan ne - "i" ir Intercooler. Commonrailu daži ražotāji mēdz apzīmēr ar CRD, daži neapzīmē vispār. Vispār sviests - jo mans iepriekšējais auto bija benzīnnieks ar šprici UN strapdzesētāju... Kā to apzīmēt? Un patreiz tad jau manējam būsu jāsauca par kaut kādu VGTIPCRD

Viens mazs bezjēdzīgs plusiņš SAAB lauciņā - vienīgie salikuši burtus pareizā secībā - t.i. TiD, jo starpdzesētājs patiešām atrodas starp turbīnu un dīzeli

Cik atceros, tieši ar elektronisko sūkņa vadībi parādījās VW TDI, līdz tam bija turbo ar vai bez starpdzesētāja saucās vienkārši TD

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

STALINS rakstīja: Tagad neko īpašu izveikt nevar, paši to saeimu esam savēlējuši. Ja nākošajās vēlēšanās vēl tumšie spēki būs vairākumā, tad gan prasīsies rīcība.

Par tēmu- domāju, ka kaut ko jau pieņems, tikai tik kroplā veidā, ka kopēja labuma nebūs.

Pag... Kalvīti pārvēlēja atkārtoti laikā, kad manu paziņu lokā bija cilvēki, kas bez maz vai bija gatavi uzupurēties valsts labā un viņu nogalināt. Bet vairākumam viss likās OK. Un vēl tagad vairumam liekas, ka treknie gadi bija Kalvīša NOPELNS, nevis taisnais kurss uz to, kur esam tagad.

Tad tomēr bija jāseko līdzi, lai saprastu kas ir kas. Tagad tas pat zirgam ir skaidrs

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Vistiešākā. Tieši tāda attieksme pret valsti ir roku nolaišana. Ar ko tie paliekošie ir vainīgi ?? Viens tāds Seene te mācījies, sācis pelnīt, ar Latvijas valsts doto iespēju pelnīt... un tagad,kad ir ķeza,šis ņem un aiztinās,jo tā ir vieglāk. Īstermiņā vieglāk, kādu nez dziesmu dziedasi pēc 10 gadiem ?? Pelnīsi tur ,dzīvosi te ? Piereģistrēsi auto tur, bet brauksi uz tejieni ,patērēt to,ko šeit palikušie sastrādās ?

Paliekoši ir vainīgi ar to, ko ir savārījuši. Es nebalsoju par aktieriem, svarcēlājiem un vienkārši smukiem vīriešiem, kuri ļāva izpausties atslēdzniekiem. Es nepūtu NĪ burbuli. Es visus savu iespēju robežās centos brīdināt, uz ko ejam...

Un nebaudīju "treknos gadus" ar plašu vērienu, tādēļ neuzskatu, ka tagad man būtu jārisina to problēmas, kas tā darīja.

Par saviem plāniem - jā pelnīšu tur un dzīvošu šeit, maksājot attiecīgos nodokļus (NĪ, akcīzes u.t.t.) par savu uzturēšanos, bet neuzturēšu dīkdieņus un valsts izsaimniekotājus no nopelnītās naudas. No valsts arī neko pretī negribu - ne valsts nodrošinātā izglītības, ne veselības aprūpe nav pakalpojums, kas mani vairs interesētu - sen ir skaidrs, ka paļauties var tikai uz maksas pakalpojumiem, kas spēj dot pretī attiecīgas kvalitātes garantijas.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

nu bet tak tikko mēs noskaidrojām,ka tomēr tērē. Tu pats seko līdzi diskusijai ??

Nu pag... Pateikt, ka cilvēks ir melis, jo braucot no kalna PAĀTRINĀJUMĀ dzinējs tomēr tērē degvielu var tikai pilnīgs demagogs. Īpaši, ja sarunā jau iepriekš tika pieminēta piespiedu TUKŠGAITA.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Un jāiet visiem, pierunājot pensikus neiet Vēlēšanās Latvijā vispār vajadzētu pielaist tikai nodokļu maksātājus.

Nepalīdzēs. Vienīgā iespēja ir iet ar visiem pensikiem, kam ir saliktas smadzenes pa plauktiņiem. Jo pretējā gadījumā vienos vārtos uzvarēs tie, kam joprojām ir tuva Krievijas impērijas atdzimšanas ideja.

Bet par vēlēšanām tikai nodokļu maksātājiem - doma nav slikta, iespējams ka tāda varētu būt nākotnes demokrātijas attīstība. Bet pagaidām tāda kārtība ir pieskaitāma pie zinātniskās fantastikas.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Ja par otro...nu zini...ir arī ugunsdzēsēji...ātrie...un daudz kas cits, kam vajag tavus nodokļus. Nepietiks tikai ar to,ka maksāsi PVN par degvielu šad tad,NĪ nodokli..... Kāpēc es maksāšu par tavu uzturēšanos šeit ?????????????

Par ko tieši tev būs jāmaksā, ja es šeit uzturēšos? Jau teicu, ka no valsts NEKO nevēlos. Vai pareizāk sakot, vēlētos, bet zinu, ka dabūt nav iespējams.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

tu,laikam, nelasi. Kāpēc paātrinājumā,kur es to teicu ???????????????????????????????

Brauc no kalna, ripo...ir 6. vai 5. pārnesums ( vienalga kāds) un RPM ir ZEM vai tukšgaitas līmenī. Kas notiek ar degvielu ????

Kāpēc paātrinājumā? Tāpēc, ka zem tukšgaitas apgriezieniem motors tā darbojas!

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Ja par to komonreili,patēriņu.... tad runa ir tieši par to,ka nevajag kategoriski apgalvot to,kas nav. Ja tomēr ir iespēja,ka tērē, tad nevajag teikt,ka netērē.

Tev nav kaut kas no kakša pielipis? Ja runāsim par to, ka dīzelis nepatērē kefīru, tu arī piedomāsi klāt pohainu āpsi bagažniekā, lai pierādītu, ka tomēr tērē?

0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja:

Pēc personīgās (un ne tikai manas) pieredzes - šādi teksti 99% gadījumos visnotaļ sāpīgi nāk atpakaļ.

Protams, nenovēlu tev to.

Visnotaļ sāpīgi nāk atpakaļ viss, ko esmu centies darīt kā pienāktos godīgam savas valsts pilsonim. Tā kā piebilde par tekstiem ir tukša demagoģija.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Kaut vai medicīna, policija,ugunsdzēsēji. Tfu tfu tfu...

Medicīna... Valsts nodrošinātā manu paziņu lokā ir radījusi tikai bēdas. Pat neskatoties uz papildus "aploksnēm". Policija - iekasēt sodus par +15km/h vai aizturēt cietušo paskaidrojumu sniegšanai uz visu nakti? Ugunsdzēsēji - TELE2 akcijās vai noskatoties, kā šķunīši smuki pabeidz degt?

Tu tak nenoliegsi, ka tūrismu ir jāveicina, jo tas ir labs ienākumu avots valstij? Bet ar ko es šādā gadījumā atšķiršos no pastāvīga tūrista, kas visu Latvijā notērēto naudu ieskaita EKSPORTA bilnacē?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Runa ir par to,ka braucot no kalna kaut kādā režīmā tas auto tomēr degvielu patērē. Tev tas kaut kā grūti saprotams ir ?

Tieši tev ir grūti saprotams, ka normāli cilvēki neizdomā "kaut kādu režīmu", kad diskusija ir par braukšanu no kalna, bremzējot ar dzinēju.

staar Reģ.: 19.03.2005
0 0 Atbildēt

starp citu runājot par kalnu braukāšanu un degvielas patēriņu viss nav tik viennozīmīgi. Viss atkarīgs no kalnu augstuma. Man ir sanācis visai daudz vizināties pa kalniem, tiesa, ar motociklveidīgo, bet nu sitēma jau tā pati, tad secinājums ir tāds, ka var sanākt tā, ka kalnu brauciens ir pat ekonomiskāks kā braukšana pa līdzenumu, jo pirmkārt pie 2500, 2700 m virs jūras līmeņa braucamais pilnīgi nevelk, bet degvielu arī netērē. Vienīgais sakarīgais izskaidrojums man bija tāds, ka laikam jau lamda saprot, ka degmaisījums nesadeg kā nākas un piegriež degvielu, rezultātā degmaisījums ir, bet kā mopēdam. Otrkārt kalnā braukšana un lejā ripināšanās arī jāņem vērā, jo lai braucot kalnos būtu tāds pats patēriņš kā braucot pa līdzenumu, degvielas patēriņam braucot kalnā ir jābūt vismaz divreiz lielākam kā braucot pa līdzenumu, jo lai nu kā lejā braucot netērē nemaz vai minimāli. Šāda loģika protams iespējama, ja kalnā jābrauc tik pat KM cik lejā.

Tiesa Norvēģijā šito fenomenu ar retināto gaisu nenovēroju, jo ceļi nav tik augsti, bet kāds litriņš varētu arī ietaupīties.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

tu,braucost no kalna, visu laiku skaties, lai tik dzinēja apgriezieni nepaiet zem tukšgaitas un nesāk tērēt ?? Kāpēc speciāli ?? Man radās jautājums, es to uzzināju, un ? Vairāk ,mazāk, bet tērē.

Hmm un cik biežī no kalna baucot cilveki brauc ar 5 -to un 6 to ātrumu, it īpāsi tādās zemēs kā Norvēģīja ?!?!? Man ar 1,6 litru motoru es varēju kaut 1 -jā robā likt - jams nebremzējas pietiekoši līdz ar to par 5 -to rubu vispar nav vērts pat ieminēties.!!!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Kaut vai medicīna, policija,ugunsdzēsēji. Tfu tfu tfu...

Ehh medicīna - ja tā būtu pieejami vienlīdz laba visiem !!! JO caur pazīšanos protams mums nav bijušas problēmas ( + aºī esam bijuši "maksātspējīgi" klienti), bet ja šīs pazīšanās nebūtu - dies vien zin vai man vēl būtu bračka.

tfu,tfu,tfu

Policija - gribētos lai dara vairāķ, lai aºī protams ir labi ka nav jānēsā katram savs stroķis līdzi. (Te atkal mans bračka no vietējiem "kabatu" tukšotājiem dabūja ciest, un labi ka pēc belziena pa galvu nekas traģisks nebija )

Ugunsdzēsēji - jā var un vajag, bet kad jopcik vienreiz šiem cilvēkiem iedos normālu aprīkojumu, citāk nereti tā ir tāda pasnāvnieku misija cilvēkiem kuriem patīk ķert adrenalīnu !!!

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

tu,braucost no kalna, visu laiku skaties, lai tik dzinēja apgriezieni nepaiet zem tukšgaitas un nesāk tērēt ?? Kāpēc speciāli ?? Man radās jautājums, es to uzzināju, un ? Vairāk ,mazāk, bet tērē.

Bremzējot ar motoru, drīzāk jāuzmanās lai neaiziet redlainā. Laikam nekad kalnos neesi bijis. Jo tālāk jo dīvaināki tev argumeti...

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

tas pats kas ar valdošo LPLCC TP un ZZS koalīciju.

janvārī tauata bija gatavo šos nožmiegt, jūnijā pašvaldību vēlešanaš Liepāju,Valmieru atdeva TP, Jelgavu ZZS, D-pili un Rīgu -pirmajai partija, V-pili Lembergam

0 0 Atbildēt

staar rakstīja: jo pirmkārt pie 2500, 2700 m virs jūras līmeņa braucamais pilnīgi nevelk, bet degvielu arī netērē.

Sorry, bet tas attiecas tikai uz atmosfēriskajiem. Turbo, un īpaši VGT šo fīču praktiski neizjūt, ja vien motoram ir kāda jaudas rezerve.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Vēlreiz jautājums, ja nevari saprast, nu tad nekā.

Vai kaut kādā situācijā, neko nepārtaisot sistēmā, ir iespējama komonreila dzinēja degvielas patērēšana, braucot no kalna ar atlaistu 'gāzes' pedāli ?

Nē. Precizējot - manā izpratnē braukšana no kalna nozīmē apstākļus, kad dzinējs tiek izmantots BREMZĒŠANAI. Ja motora apgriezieni nokrīt zem minimālajiem - ECU automātiski "nospiež pedāli", ja vadītājs pats to nav izdarījis.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Pagaidi, mani neinteresē tagad tava izpratne. Es gribu zināt- patērē vai nē kaut kādā režīmā.

Ok - nodefinē, kas TAVĀ izpratnē ir "braukšana no kalna". tad varēšu atbildēt.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

kaksi un Sretsked, nu ko Jūs te bāžaties, Jums tak nav ne vismazākās nojausmas kas tai dīzelī un viņa sūknī darās!

Kāda sausā berze??? kas motoram eļļas padeve tiek pārtraikta vai??

Visi bez izņēmuma sūkņi dīzelim (gan rindas, gan rotora, gan pioeminētais komonroil pilnībā atslēdz degvielas padevi uz sprauslām pie piespiedu tukšgaitas, pieslēdz tikai tad kad apgriezieni pietuvinās tukšgaitai, bet ne jau tukšgaitas vai zemāki.

Vēl reiz saku jau kopš paša pirmā dīzeļa eksemplāra!

Ne jau kaut kādos mistiskos kompjos redzēju vai kā dažs labs guglē sameklēja, bet paūko sūkņu darbību uz stenda!

Kā man riebjas ka utes (tukšpauri) sāk bezdēt!!!

0 0 Atbildēt

ValdisM rakstīja:

Seene rakstīja:

tas pats kas ar valdošo LPLCC TP un ZZS koalīciju.

janvārī tauata bija gatavo šos nožmiegt, jūnijā pašvaldību vēlešanaš Liepāju,Valmieru atdeva TP, Jelgavu ZZS, D-pili un Rīgu -pirmajai partija, V-pili Lembergam

Tā jau ir.

Dumjš tas vidējais vēlētājs jau ir, bet vai pilnīgi debils, to parādīs vēlēšanas.

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Medicīna... Valsts nodrošinātā manu paziņu lokā ir radījusi tikai bēdas. Pat neskatoties uz papildus \"aploksnēm\".

Viens piemērs saistībā ar valsts \"nodrošināto\" medicīnu: klab.lv/...

staar Reģ.: 19.03.2005
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

staar rakstīja: jo pirmkārt pie 2500, 2700 m virs jūras līmeņa braucamais pilnīgi nevelk, bet degvielu arī netērē.

Sorry, bet tas attiecas tikai uz atmosfēriskajiem. Turbo, un īpaši VGT šo fīču praktiski neizjūt, ja vien motoram ir kāda jaudas rezerve.

tā tam vajadzētu būt, bet lai nejustu , jaudas rezervei jābūt tiešām lielai, jo standarta jaunie TD līda ar mani kopā kā gliemeži. Arī turbīnniekam gribās skābekli Bet pamatdoma jau bija degvielas patēriņa samazinājums.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Vai kaut kādā situācijā, neko nepārtaisot sistēmā, ir iespējama komonreila dzinēja degvielas patērēšana, braucot no kalna ar atlaistu 'gāzes' pedāli ?

Ir - ja dzinēja normālie tukšgaitas apgriezieni ir teiksim 900 apgr.min, tad nepatērē degvielu piespiedu tukšgaitā tikai ja apgriezieni ir virs 1200. Ja nolaidīsi apgriezienus zem šiem 1200, tā tiks padota degvielas porcija. katram dzinējam ir dažādi šie apgriezieni, bet ideja apm tā pati.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti