Sveiki. Varbūt kāds zin, kā ir ar jaunu auto, kurš ievests no eiropas savienības? Vai vietējais dīleris ņems pretī uz garantaijas remontu.?Domāju konkrētu par Škodu. Paldies
Garantija ir spēkā visā ES (nezinu par EEZ) visa garantijas laikā.
Mēdz būt, ka ražotājs nosaka piem. 3 gadu garantiju, bet vietējais grieķu torgašs mārketinga nolūkā piemet vēl gadu vai divus, tad gan citā valstī spēkā būs tikai ražotāja noteiktā garantija.
Tikai dažādās valstīs garantijas nosacījumi mēdz atšķirties. Izrādās, ka manam Passat B6 2.0 dīzeļdzinējam sprauslu bojājumu gadījumā, ja auto ir pirkts Austrumeiropā, tad paredzēts mainīt tikai bojāto sprauslu. Bet, ja auto ir Rietumeiropas, tad maina visas. Tās nav tantiņu basņas, to mašīnas iepriekšējam īpašniekam pateica dīlerī. Un apstiprināja 3 gadījumi. 1. Manam auto iepriekšējā saimnieka valdījumā nomainīja 2 reizes - vienu mainīja vispārējās garantijas gadījumā, otro - pēc vispārējās garantijas (VW šiem dzinējiem uz sprauslām dod 7 gadu/250000 km garantiju, ja auto visu laiku apkopj VW dīlercentros). Mans auto ir pirkts jauns Latvijā.
2. Man kaimiņš pirms laika nopirka tādu pašu auto, tikai universāli un no Vācijas. Viņam pie dīlera samainīja visas.
3. Vēl vienam čomam kādu laiku atpakaļ garantijas laikā sprauslas dēļ auto apstājās uz Vācijas vai Austrijas bāņa. Vietējais dīleris samainīja vienu un tā arī pateica, ka tas tāpēc, ka Austrumeiropas auto.
Jauna auto garantija
Sveiki. Varbūt kāds zin, kā ir ar jaunu auto, kurš ievests no eiropas savienības? Vai vietējais dīleris ņems pretī uz garantaijas remontu.?Domāju konkrētu par Škodu. Paldies