smart8 rakstīja: tas ka reizi gadā būs LV apskati jāiet, tas saprotams; nu un tad?
Jautājums ir par to apskates uzlīmi, viņiem tak tas viss pēc skata un arī pēc saprašanas citādāk. Nu, pastīsies uz to mūsu lipekli, un es varēšu sausu muti klārēt, kas tas tāds, vienalga nesajēgs. Tāpat apdrošināšana - kā tev zināms, tur stūrētāja apdrošināšana ir saistīta ar braucamo. Ja es stūrēju IRL reģistrētu auto un neesmu apdrošināts konkrētajam dzelzim, tad - sods 2500 eur un vēl nez cik tam, kurš man devis stūrēt.
Un kā tad ir, ja manējo LV auto stūrē cilvis ar IRL licenci, neapdrošināts konkrētajam? Līdzīgas ziepes?
Manu personību var pārbaudīt līdz nelaba dūša metas, strādāt tur netaisos, un 6 mēnešus drīkst uzturēties da jebkurā EU valstī (btw, IRL, man liekas, gadu), un ir pilnīgi vienalga, vai es dzīvoju hotelī, kastē zem tilta vai pie radiniekiem. Un cik man zināms, tad ne viņu poličus, nedz arī iestādes absolūti neinteresē, vai tu dzīvo mēnesi, gadu vai desmit.
Kas attiecas uz policista garastāvokli, viņiem dienesta noteikumos sacīts, ka jābūt labā garastāvoklī - un tādi viņi arī ir. Vismaz citādus neesmu sastapis.
--
Ko tu domāji ar "ētisko pusi"? Īsti nesapratu; vai to, ka esot kādā zemē, nav labi braukāt ar savu - LV - auto? Vai kā?
Neesmu dzirdējis, ka kāds būtu piekasījies pie LV apskates uzlīmes vai apdrošināšanas. Par to mierīgi vari atslābt. Lai nu kā, ja sodu uzliks, pēc tam mierīgi varēsi apstrīdēt. Bet, kā jau rakstīju, tiešām neesmu dzirdējis, ka kāds būtu pie tā piesējies.
Par to apdrošināšanas un vadītāju sodu - tu to 100% zini? Varbūt vari kādu linku iemest? Jo, cik es esmu dzirdējis (bet arī 100% nezinu), ka policija par vadītāju sodu neliek, bet, ja neiezīmētais vadītājs izraisa krešu, tad cietušajam tiek izmaksāts, bet apdrošinātājam esot tiesības regresa kārtībā no vadītāja vai, ja neizdodas, no īpašnieka piedzīt zaudējumus.
Uzturēties 6 mēnešus varbūt drīkst, bet, piemēram, Īrijā vismaz agrāk bija, ka ar citā valstī reģistrētu mašīnu drīkst 3 mēnēšus braukt. Ja tu brauc ilgāk, tas jau ir pārkāpums. Un te nu mēs nonākam pie tā, ko biju domājis ar to ētisko pusi - ja tu gatavojies mēģināt apiet likumus, tobiš, pa lēto braukāt nelegāli pa citu valsti, tobiš, pa lēto baudīt labumus, ko citi, smagi strādājot, ir sakārtoši, spried pats, cik ētiski tas ir.