Vai ar velosipēdu var braukt pa ietvi?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Latvija pašlaik ir teju vienīgā valsts pasaulē, kurā atļauts uz ietves pārvietoties ar velosipēdu, apzinoties veloinfrastruktūras trūkumu. Kā skaidro CSDD, attīstoties velo infrastruktūrai, paredzēts pārejas posms, nosakot, ka velobraucējiem primāri jābrauc pa ceļu vai velojoslām un uz ietves drīkstēs atrasties tikai izņēmuma gadījumos.

 
1 2 3 4 5 6 7
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, palaidniek, tu ar savām iekaltajām zināšanām par savām tiesībām esi viens no tiem paštaisnajiem, no kuriem es uz ceļiem uzmanos, ka nejauši kādā situācijā neizdomā mani nobraukt, jo viņam ir priekšroka... Tādi pamuļķi kā tu, tā vietā lai veicinātu savstarpēju cieņu un respektu, cītīgi bīda šitādus tekstus "man te ir priekšroka un tāpēc es varu tev uzlikt mīksto". Paldies dievam, daudz tādu nav, visspilgakais piemērs priekš mainis ir viena bāba, kura dzīvo manā ciemā manā sētā, un kura, man pretī braucot, nedod dievs pabīdīsies nost no celiņa vidus - tas tak ir VIŅAS celiņš, MAN tur nav ko darīt! Es domāju ka tas, ko viņa tik ļoti vēlas - lai es viņai uz kādiem 20-25 kmph braucot garām, iesistu ar kulaku, kurš aptvēris ragu - viņai nebūtu diez ko patīkami, bet viņai par laimi, man ar līdzsvara izjūtu viss ir kārtībā. Velosipēdisti, palaidniek, starp citu, arī šitā var tēlot pimpjus - CSN atļauj braukt metru no malas - kā būtu ar šitādu joku, ja visi velosipēdisti sāktu braukt metru no malas, sevišķi vēl uz šosejām? Un tad nu šitādu gudreļu kā tu rodas arī pretreakcija - es zinu vismaz pāris velosipēdistus, kuri apsver domu par 120 decibellu taurēmu, lai pagaiņātu gājējus, kuri ej nu sazini kāda locekļa dēļ ganās uz veloceliņiem...

PALDIES DIEVAM ka tādu ākstu kā tu ir ļoti ļoti maz. Man gan krīt uz nerviem ka dabā ir otra galējība - ieraugot velosipēdistu, gājēji bezmaz mūk. Bet nu tur laikam būs pie vainas svētdienas braucēji, kuri ātri braukt māk, bet dinamiski nē, un savus dzelžus valdīt arī nē. Jebkurā gadījumā, nesmuki - no vienas puses antiņi, kuri nemāk braukt, no otras puses, gudreļi ar savām priekšrokām, un tā nu ne vieni, ne otri nevar paļauties, ka otras puses pārstāvji uzvedīsies adekvāti.

P.N. Kad tu vēlies lekties ar savām priekšrokām un pakaļrokām - atceries ka tava neadekvātā zigzagu staigāšana pa trotuāru var arī rezultēties ka tevī ieskrien cits gājējs vai skrējējs, kurš tehniski arī ir gājējs. Kā ar to? Kuram tad būs priekšroka - tev, kuram ir noteikšana un priekšroka bez signāliem neadekvāti grozīties uz visām pusēm, vai tiem, kas no tevis to negaida?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

msh - iedzer baldriāņus!

Man, atšķirībā no vernona nesaista leģitīmu CSNg uzrīkošana.

Vienīgais ko der atcerēties - ietve ir gājējiem - sports un velo tur ir ciemiņi. ja to pieņem, tad atbilstoša ir arī uzvedība. Velo un sportisti, nav kur izpildīties??? Tā nav gājēju problēma!

Jā, nav normāli, ka gājējs pēkšņi apstājas vai sadomā neskatoties mainīt iešanas virzienu. Un? Ja saskrienas divi gājēji - skādes teju vai nav, ja uztriecas velosipēdists skāde var būt visai pamatīga un - tā ir VELOSIPĒDISTA problēma. Gribi skriet - ir stadions, gribi braukt ar velo - vai nu brauc pa brauktuvi vai respektējot gājējus uz ietves.

Man kaut kā esot uz velo paturēt prātā šo lietu un atbilstoši rīkoties nesagādā itinnekādas problēmas. Nejūtos vanabī superprasmīgais goņščegs ze dinamiskais. Gribu braukt ātri - ir brauktuves, veloceļi un tukšas ietves. Man ar savu klātbūni nav tiesību traucēt gājējus uz gājēju ceļa, kā arī es respektēju veloceļu, kad esmu gājējs. Man nebūšana par pasaules nabu tas kaut kā nesagādā problēmas un gabals nost nelūzt...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Trešais teikums spēcīgi aprakstīja tavu problēmu. Sports un sportisti, un izpildīšanās! Kas tam par iemeslu? Tas ka pakaļa tiek pārvietota ar mašīnu, bet velosipēds ir izklaides vai sporta inventārs, nevis transporta līdzeklis, līdz ar to optimāla pārvietošanās izrādās esam sports vai izpildīšanās. Kāpēc tu ar mašīnu gribi skriet un izpildīties? Gribi skriet - brauc uz biķeriem, pārējā laikā - pa ielām - 30 - jo brauc velosipēdisti un var kāds izskriet priekšā - pa šosejām - 50 - var kāda stirna izskriet vai bojāgājējs Tā sanāk, pielietojot tavu loģiku pret tevi. Es tiešām nešaubos ka tev nesagādā problēmas to tavu fufeli atcerēties, jo tā kā tu jau esi izsportojies ar mašīnu, ar velosipēdu tu noteikti agonē - man diezgan bieži sanāk pa tiem pāris liepājas veloceliņiem, kurus izmantoju, iet garām kā stāvošiem citiem velosipēdistiem, vai arī steidzoties un braucot pa ielu, kā stāvošiem iet garām blakus uz "veloceliņa" braucošajiem velosipēdistiem. Un es tikai braucu savā optimālajā ātrumā, un viss. Tev kā sporta piekritējam atgādināšu ka mans primārais velosipēds ir šitentāds

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

msh - iedzer baldrijāņus ar tēju. Dubulto devu!

Ja velo ir transportlīdzeklis - brauc pa brauktuvi un ievēro CSN, ja izvēlies ietvi - respektē gājējus! Cik gan grūti ir to saprast un likt lietā??? Tiešām ir tik baisas psiholoģiska rakstura problēmas ar uztveri un pašnovērtējumu?

Uz ietves nejau gājēji ir traucēklis velosipēdistiem, bet velosipēdisti ir traucēklis gājējiem.

Es labu laiku esmu arī izmantojis velo kā transportlīdzekli. Man kaut kā nesagādāja problēmas to ņemt vērā un likt lietā. Mierīgāk pašam, tūkstošreiz mazāk "kretīnu" pa ceļam, nervi netiek bendēti un vienmēr un visur esmu nonācis laikā un, iespējams, pat ātrāk kā kreņķējoties un šausminoties par "nelietīgajiem" gājējiem uz trotuāriem...

Un jā - gribas pasportot ar mašīnu - izbraucu pa kādu no pieejamajām trasēm... un?

Publiska satiksme nav vieta sacensībām, adrenalīna ķeršanai un pašsvarīguma spodrināšanai.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

No kura pirksta tu izzīdi ka es gājējus nerespektēju? Tur, ka es neatbalstu gājēja "svētās govs" statusu? Vēlreiz varu atkārtoties, paldies dievam ka liepājā ir maz tādu palaidnieku uz ietvēm - lielākā daļa ir tādi, kuri pamanot ka aiz viņiem ripinās velosipēdists, bez prasīšanas palaiž, tas reizēm kaitina, kad līdz galamērķim ir 50 metri... Tā kā tev ir "baisas psiholoģiska rakstura problēmas ar uztveri un pašnovērtējumu", atkārtošos ka es atbalstu status quo - kad neviens palaidnieks, svētā govs, netēlo kungu demonstratīvi slādams pa ietves vidu, nevienu nelaižot garām, jo, lūk, viņam ir priekšroka. Atšķirībā no tevis, kam tāda situācija liktos pilnīgi normāla. Tāpēc atkārto savu pēdējo teikumu, sevišķi pēdējos divus vārdus - varbūt tev pieleks - tas teikums ir labs, tikai diemžēl to, ko tu tajā esi uzrakstījis, tu vēl neesi sapratis...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

msh!kas Tev traucē pārvietoties pa brauktuvi?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mašīnas, luksofori, kā kurā vietā. Brauktuvi izvēlos tad, ja tā dod jūtamu ātruma starpību - piemēram, kad vajag liepājā šķērsot tramvaja tiltu kādā sarežģītākā virzienā, kur braucot pa brauktuvi, jānotrāpa tikai viens zaļais - vai arī kā nesen, kad situācijā, kad vajadzēja pēc iespējas ātrāk tikt līdz liepājas otram galam, nobraucu visā garumā pa zirneni pa brauktuvi, nevis pa pseido-veloceliņu malā. Nevēlos lieki riskēt, izraisot n apdzīšanas manevrus, tikai dēļ tā, ka es braucu pa brauktuvi. Un vispār daļai autovadītāju nez kāpēc ir uzskats ka velosipēdistam pie pirmās izdevības jāmūk uz veloceliņu - es parasti kā liepājā iebraucu pa šoseju, tā līdz kādam punktam turpinu piedalīties satiksmē, līdz iestājas tas moments, kad man ir izdevīgāk pārslēgties uz ietvi - tajā posmā ir jau pāris reizes sanācis piedzīvot vadītāju mājienus veloceliņa virzienā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Msh, pašam nešķiet, ka esi sevi iecēlis svētās velogovs statusā, kuram uz ietves gājēji traucē?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gājēji, kuri uzvedas adekvāti un prognozējami, man netraucē. Tev taču braucot arī nepatīk ja tev deguna galā uz pārejas izmetas gājējs, lai arī viņam tur ir priekšroka?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

msh!tātad visiem jāpavācās malā jo svētā govs brauc?koku Tev spieķos,priekšējā ritenī lai vēl kūlenis sanāk

m368j Reģ.: 26.05.2015
0 0 Atbildēt

man kā aktīvai velobraucējai Rīgā, kas katru dienu, kad to atļauj laika apstākļi, mēro 40 minūšu maršrutu ar velosipēdu pa ietvi, ir sakāmas 2 lietas:

1) pa brauktuvi braukt būtu pašnāvība, jo katru dienu redzu situācijas, kad autobraucēji nepamana velosipēdistus, īpaši, izdarot labo pagriezienu, kad blakus esošais velosipēdists brauc taisni pāri krustojumam (atceramies- velosipēdisti brauc pa joslas labo pusi). arī ātrums mašīnām ir daudz lielāks (pat pilsētās to mana, ne tikai ārpus tām), un kā autobraucēja varu teikt, ka riteņbraucēji uz brauktuves ar lēnu braukšanu traucē, savukārt, sastrēgumus viņiem ir grūti izsekot- citreiz nesas garām vēja ātrumā, citreiz ložņā no vienas joslas uz otru;

2) es, braucot pa ietvi, esmu ļoti atbildīga, t.i. nekad nepakļauju gājējus riskam vai nedrošības sajūtai. ja gājēji lēnām pastaigājas pa ietves vidu, es lēnām čunčināšu aiz viņiem, varbūt uzdzindzināšu, ja viņiem ir, kur paiet malā vai apbraukšu, bet virsū nekad ar lielu ātrumu nenesīšos, jo uztveru sevi kā gājēju, vienlīdzīgu ar pārējiem. tikai tad, ja ietve ir tukša vai ļoti plata, es uzņemšu lielāku ātrumu. bet tāpat acis vienmēr būs vaļā un būšu gatava reaģēt.

protams, bieži vien pat, ja ļoti lēnam kādam ripoju aiz muguras, gājējs tūlīt kā mani pamana, salecas, mūk malā un dod ceļu apstājoties. tas, lūk, ir skaidrs rezultāts no visu to "gonkotāju", "sportistu" un velokurjeru braukšanas manieres. ja velosipēdists plāno braukt pa ietvi, tad ir jārēķinās ar gājējiem un jāizbrauc ātrāk, nevis jānesas pilnā ātrumā pārējiem garām.

m368j Reģ.: 26.05.2015
0 0 Atbildēt

un vēl piebilde- ja velosipēdistus izliks uz brauktuves, tad kā tiks savietoti visi transporta līdzekļi, t.i. mašīnas, motobraucēji un velosipēdisti? katram sava josla vai riteņi un motocikli uz vienas? nav tomēr visi tik atbildīgi braucēji, lai tik lēnu transporta līdzekli kā riteni laistu pa brauktuvi ar pārējiem. (jo lielākajai daļai Rīgas braucēju ritenis tomēr nav tam, lai kaut kur 'nestos', bet gan lai relaksējoši pavizinātos pa pilsētu u.tml.)

vienīgais reālais variants, ko es redzu strādājam, kā riteņbraucējus atdalīt no gājējiem, ir kārtīgas velo infrastruktūras izveide (nevis 3 velojoslu un kādu uz divu roku pirkstiem saskaitāmu veloceliņu izveide). kad visur būs veloceliņi, tad riteņi netraucēs ne gājējiem, ne braucējiem. bet līdz tam vēl ir tālu. tikmēr, kamēr nav visu pilsētu aptveroša velo infrastruktūra, velosipēdistus mest uz brauktuves ir bezatbildīgi!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

m368j!maz tādu velobraucēju kā TU un lielākā daļa nezin kam tas zvaniņš uz stūres vai vispār viņa nav.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Manam velo nav zvaniņa! Un uzskatu, ka arī nevajag.

Ja braucu pa ietvi, man neviens NAV jādzen malā.

Arī ta, kad es pa ietvi eju kā gājējs, mani burtiski tracina ikviens, kurš iedomājas man ar zvaniņu trinkšķināt.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

zvaniņš ir vajadzīgs lai pabrīdināt gājēju ka tuvojās velo no aizmugures,man tak nav acu pakausī!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tikai pateicu, ka man kā gājējam nepatīk, ja uz ietves kāds vēl zvana

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ezi, tu tak esi nekonsekvents. Te tu esi svētā govs uz trotuāra, te velosipēdistiem vajag skaņas signālus, lai svētās govis baidītu... Izdomā tad īsti, ko un kā vajag...

Es taurīti nopirku jau pasen, bet pakāpeniski to izmantoju arvien mazāk, kā pēdējo līdzekli, un pamatā drīzāk lai pievērstu kaut kā cita uzmanību, visbiežāk citu velosipēdistu - piemēram, vienreiz braucot pa ielu, pataurēju uz ielas malā esošā veloceliņa pāris uz velosipēdiem agonējošiem čaļiem, vai atkal cita situācija, braucot pāri tramvajtiltam, uztaurēju priekšā braucošai mātei ar sīko, lai protas un pavācas malā, jo loģiski, viņa brauca pa visu ietves platumu un diezgan lēni. Gājējus pamatā var apbraukt vai aiz viņiem pamīties un pagaidīt. Nav pat teikts ka gājējam būs adekvāta reakcija uz signālu.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

neko man nevajag,pūt vien savu taurīti,pielic vēl sirēnu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Jā zvans ir brīdinājums , nevis nost dzīšana

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Es šinī strīdā esmu Palaidnieka pusē.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ezi, a kur ir garantija ka tas, kuru tu šādi brīdini, to tavu brīdinājumu uztvers pareizi un reaģēs adekvāti?

Brīdinājuma ziņā labāka ir šitentā uzparikte...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un tagad iedomājies mopēdu ar "kuģa miglas tauri" uz veloceļa tev aiz muguras strauji tuvojamies...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Es? Kādā sakarā?

Daži pēdējie posti liek domāt ka jums ar ezi ir nosliece vakaros patukšot kādus tesmeņus un pēc tam kaut ko rakstīt internetā... Ezis pabīdīja kaut kādu tekstu par velosipēda skaņas signālu - adekvāta skaļuma taurīti - viņam droši vien patīk klusie tinkšķīši, kurus dzird tikai paši tinkšķinātāji, un nevis apkārtējie. Bet kāpēc tu piesauc kaut kādas taures pēc mana pēdējā posta, tas vispār nav aptverams...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

msh tak ir no pilsētas, kur visiem galvā vējš.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

msh!ar ko asociējās zvaniņš,ar auto,ar moto?NĒ!ar VELO!bet uz taurītes skaņu var reaģēt negatīvi.

1 2 3 4 5 6 7
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti