Jā, palaidniek, tu ar savām iekaltajām zināšanām par savām tiesībām esi viens no tiem paštaisnajiem, no kuriem es uz ceļiem uzmanos, ka nejauši kādā situācijā neizdomā mani nobraukt, jo viņam ir priekšroka... Tādi pamuļķi kā tu, tā vietā lai veicinātu savstarpēju cieņu un respektu, cītīgi bīda šitādus tekstus "man te ir priekšroka un tāpēc es varu tev uzlikt mīksto". Paldies dievam, daudz tādu nav, visspilgakais piemērs priekš mainis ir viena bāba, kura dzīvo manā ciemā manā sētā, un kura, man pretī braucot, nedod dievs pabīdīsies nost no celiņa vidus - tas tak ir VIŅAS celiņš, MAN tur nav ko darīt! Es domāju ka tas, ko viņa tik ļoti vēlas - lai es viņai uz kādiem 20-25 kmph braucot garām, iesistu ar kulaku, kurš aptvēris ragu - viņai nebūtu diez ko patīkami, bet viņai par laimi, man ar līdzsvara izjūtu viss ir kārtībā. Velosipēdisti, palaidniek, starp citu, arī šitā var tēlot pimpjus - CSN atļauj braukt metru no malas - kā būtu ar šitādu joku, ja visi velosipēdisti sāktu braukt metru no malas, sevišķi vēl uz šosejām? Un tad nu šitādu gudreļu kā tu rodas arī pretreakcija - es zinu vismaz pāris velosipēdistus, kuri apsver domu par 120 decibellu taurēmu, lai pagaiņātu gājējus, kuri ej nu sazini kāda locekļa dēļ ganās uz veloceliņiem...
PALDIES DIEVAM ka tādu ākstu kā tu ir ļoti ļoti maz. Man gan krīt uz nerviem ka dabā ir otra galējība - ieraugot velosipēdistu, gājēji bezmaz mūk. Bet nu tur laikam būs pie vainas svētdienas braucēji, kuri ātri braukt māk, bet dinamiski nē, un savus dzelžus valdīt arī nē. Jebkurā gadījumā, nesmuki - no vienas puses antiņi, kuri nemāk braukt, no otras puses, gudreļi ar savām priekšrokām, un tā nu ne vieni, ne otri nevar paļauties, ka otras puses pārstāvji uzvedīsies adekvāti.
P.N. Kad tu vēlies lekties ar savām priekšrokām un pakaļrokām - atceries ka tava neadekvātā zigzagu staigāšana pa trotuāru var arī rezultēties ka tevī ieskrien cits gājējs vai skrējējs, kurš tehniski arī ir gājējs. Kā ar to? Kuram tad būs priekšroka - tev, kuram ir noteikšana un priekšroka bez signāliem neadekvāti grozīties uz visām pusēm, vai tiem, kas no tevis to negaida?
Vai ar velosipēdu var braukt pa ietvi?
Latvija pašlaik ir teju vienīgā valsts pasaulē, kurā atļauts uz ietves pārvietoties ar velosipēdu, apzinoties veloinfrastruktūras trūkumu. Kā skaidro CSDD, attīstoties velo infrastruktūrai, paredzēts pārejas posms, nosakot, ka velobraucējiem primāri jābrauc pa ceļu vai velojoslām un uz ietves drīkstēs atrasties tikai izņēmuma gadījumos.