Valsts ceļi: Stingrākas prasības riteņbraucēju grupām

iAuto Reģ.: 17.07.2001

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) rosinās noteikt stingrākas prasības velosipēdistu grupu braucieniem pa valsts galvenajiem autoceļiem. Pašlaik Ceļu satiksmes noteikumos ir teikts vien tas, ka riteņbraucēju grupu braucienos nepieciešams pavadošais transports, taču nav noteikts, kā tieši šim transportam ir jābūt aprīkotam. Noteikumos arī nav noteiktas nekādas stingrākas prasības attiecībā uz bērnu treniņu braucieniem. Viedokļi?

 
1 2 3
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vai tad nejauši nebija tā ka velosipēdisti individuālā kārtā drīkst braukt tikai metru no malas?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Un vienalga - kāds tam sakars ar konkrēto gadījumu? Un kad patiešām šāda grupa, šajā posmā Tevi ir traucējusi?

Ja viņi brauc rindā tad protams netraucē un nevar traucēt, bet droši tāpat nav. Tā kā tomēr piekrīti, ka vajag regulēt...

>msh

nav vairs nekāda metra, palasi CSN un Vīnes konvenciju visiem ir jāturas pie malas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Zebra par tēmu: vimeo.com/144644473

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
1 1 Atbildēt

Ja visi brauktu vienā rindā, tad jums tieši būtu vēl grūtāk veikt apsteigšanu/apdzīšanu, tā lai tas būtu droši, jo visa grupa būtu daudz garāka.

Un kas tās par muļķībām par Vīnes konvenciju? Kur tur ta sir definēts?

Latvijā jābrauc pēs iespējas tuvāk labajai malai, bet tas nenozīmā, ka nedrīkst aizņmet visu joslu, ja uz nomales ir bedres, stikli utt. Bez tam, ja josla ir ļoti šaura, tad pieredzējis velosipēdists brauks pa tās vidu, lai visādu dīvaiņo nesadomā spraukties garām neatstājot drošu intervālu.

Noskatieties šo un padomājiet. [video]https://youtu.be/o9pmw2ckQSU[/video]

P.S. Kopš timrota kampaņas par legālu ātruma pārsniegšanu jau sen viņa viedokli par vērā ņemamu neuzskatu. Kas viņš vispār par ekpertu? Kur viņš ir guvis izpratni par transpotu, urbānistiku un drošu satiksmi?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Uzbrukumi Timrotam nevietā, jo raidījumā bija piesaistīts eksperts tā kā tās nav Timrota subjektīvās domas. Tavs ieliktais video gan ir pilnīgi nevietā, jo Latvijā šādi grupas braucieni nav atļauti, noteikumi prasa, ka jābūt vairākiem pavadošiem t-līz. Un starp citu kā reiz rindu ir vieglāk apsteigt, jo nav jāveic apdzīšana.

Nez kāpēc visa atbildība tiek uzkrauta autobraucējiem, bet velobraucēji redz varēs izpildīties kā grib un CSN tiem nav jāievēro.

Ikdienā braucot Rīgā ļoti bieži novēroju, ka velobraucēji brauc pa vienvirziena ceļu pretēji braukšanas virzienam pa brauktuvi, pie tam pa tumsu bez atstarotāja, bet ar lukturi aizmugurē, nu ļoti droši un man būtu viņa izgājieni jārespektē, neaizsargāts taču. Galīgi pašsaglabāšanās instikts dažiem pazudis.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Rindu var apsteigt - tas nozīmē, ka drīkst spiest iekšā apmalē velosipēdistus? Visiem "parastajiem" ceļiem, kuri nav restaurēti pēdējo 5 gadu laikā, gar malu ir bedres un īpaši draņķīgs asfalts. Bieži nākas braukt vairāk nekā metru no malas. Kā tu tādu rindu apsteigsi, neiebraucot pretējā joslā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Tad neapsteigšu, pabraukšu aiz velo kamēr brīvs un apdzīšu, gabals nenokritīs. Arguments ka vietām bedres un tāpēc braucu pa ceļa vidu neiztur kritiku, tad jau braukšu pa ietvi ar auto apbraucot bedres. Nesamērīgi ir ka velo braucēji ar viltus loģiku attaisno dažādus CSN pārkāpumus, kamēr no auto braucējiem prasa bezierunu CSN un pat nerakstītu CSN punktu ievērošanu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Anonīmais, esi braucis vispār ar velosipēdu, ka šāds apgalvojums? Pa visiem ceļiem, kuru ceļa segums ir aprakstāms ar vārdiem "ielāpu sega", pa kuriem ir sanācis braukt ar velosipēdu, nav bijusi problēma turēties pa pašu malu - ja vajag piemērus - uz sitiena nāk prātā liepājas - klaipēdas šoseja starp nīcu un rucavu [kuru šogad beidzot būvē no jauna] un ezere - priekule - grobiņa. Gar pašu malu bedres nav - bedres taisa mašīnas, un maz tādu autovadītāju, kas riskētu braukt pa pašu malu - bedres ir divās stŗīpās, parastajās mašīnu sliedēs, un mašīnas, kas izvairās, pamatā cenšas braukt pa vidu. Es pats agrāk uz klaipēdas šosejas bedrainajos posmos braucu ar mašīnu ar labās puses riteņiem pa pašu malu - nekādu problēmu.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Kāds var paskaidrot kas notiek to cilvēku galvās, lielākoties bērnu un pensionāru, kas dziļā pohujā ar velosipēdiem močī pa kreiso pusi?

sirga Reģ.: 29.10.2002
3 0 Atbildēt

pats tiko atbildēji

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu labi, bet kaut kas to pohujismu izraisa...

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

da ar mani nekas nenotiks......?

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti