Auto utilizācija

mrtin Reģ.: 11.02.2016

Sveiki!

Pienācis laiks atbrīvoties no sava vecā Intrepida. Noskaidroju CSDD, ka esot tādi "Licenzētie likvidācijas uzņēmumi", kas pieņem auto un veic nepieciešamās darbības, lai es nebūtu valstij parādā nodokli par tiem gadiem, ko autiņš nostāvējis pagalmā. Jautājums: vai kāds var pēc pieredzes pateikt, vai šie likvidācijas uzņēmumi izmaksā arī kādu kompensāciju par autiņu, vai vienkārši savāc un čau? Ja viņi neko nemaksā, tad jau droši vien ir prātīgāk vispirms mēģināt izpārdot vismaz kaut kādas detaļas (vismaz lietos diskus vai ko) un tad tikai atdot viņiem? Ir kāda ideja?

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Grūti šiem uzzvanīt un parpasīt? Neko daudz jau nedabūsi, jo metāla cenas ir lejā. Te ir tas saraksts - www.csdd.lv/lat/par_csdd/apstrades_un_tirdzniecibas_uznemumi/apstrades_uznemumu_saraksts/

Katrā ziņā labāk nodot, nevis sadalīt rezinātājos un palikt ar ierakstu, ka auto ir īpašumā, jo nevar zināt kā nodokļu politika mainīsies nākotnē.

mrtin Reģ.: 11.02.2016
0 0 Atbildēt

Zvanīt jau zvanīšu, kur likšos, bet iepriekš gribēju ievākt kaut nelielu informācijas bagāžu no kādiem, kas to varbūt izgājuši un zina kas un kā. Ir daudzi kantori, kas, ja viņiem ko nepaprasa, "aizmirst" pieminēt būtiskas lietas.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
4 0 Atbildēt

Tie utilizācijas kantori pieņems tikai veselu auto, ja būs apskrūvēts, tad šiem nevajag.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 1 Atbildēt

Samaksā kaut ko. Daudz nē.

Ja galīgi sliktā stāvoklī - pēc svara.

Ja jaucams, tad kaut kā nonāk pie cenas.

mrtin Reģ.: 11.02.2016
0 0 Atbildēt

Skaidrs, tad saprotu, ka ir jēga atstāt visu, kā ir, un mēģināt uz vietas izkaulēt maksimālo variantu.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Pirms nepilniem 4 gadiem utilizēju savu sadauzīto Galantu. Kur nodot, nedaudz pētīju internetā. Dažiem kantoriem bija rakstīts, ka pieņem uz svara, bet par katru trūkstošo agregātu (motors, kārba, ģenerators utml.) atņem 10%. Tādiem skaidrs, ka nevajag neko ņemt nost.

Citi atskaita % par palikušo nemetālu.

Paliku pie tā, ka praktiski visu izjaucu, notirgoju tirgojamo (šis tas pat vēl ir palicis), noskrūvēju visu nemetālu, ieskaitot griestu apšuvumu utt, palika gandrīz tikai virsbūve, un aizvedu uz Tolmetu. Toreiz dabūju nedaudz virs 100Ls, tagad summa ne tuvu nebūs tāda. Kopā ar apdrošināšanu, saņēmu gandrīz uz pusi vairāk, kā būtu tirgonis nesistu, bet noņemšanās baigā, kamēr visu izjaucu, turklāt bez īpašām mehāniķa iemaņām un bez speciāliem instrumentiem.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Atcerējos un ar interesi pārlasīju savus piedzīvojumushttp://www.mitsubishiclub.lv/forum/viewtopic.php?t=3857&postdays=0&postorder=asc&&start=0

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Es savu veco auto nodevu izjaukšanai te:

www.autocentri.lv/lv/links/perk

Aizsūtīju aprakstu, bildes - viņi pateica aptuveno cenu.

Cena apmierināja - vedu uz turieni.

Klātienē gan viņi nokaulēja vēl 100 EUR nost, bet tāpat bija o.k.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Pilnīgi noteikti izdevīgāk ir daļu iztirgot detaļās (vismaz dzinēju, ātrumkārbu un varbūt vēl kaut ko nozīmīgu), pārējo nodot metāllūžņos. Jo maksa par metālu no tā maz mainīsies, toties par nozīmīgām auto detaļām var saņemt krietni vairāk $$$

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti