Par LIETOTIEM auto - kuri ir uzticamākie, kuri sagādās vismazāk raižu

Konuss Reģ.: 10.02.2015

Sveiciens visiem!

Pēdējā laikā forumā ir daudz diskusijas un viedokļi par jaunām automašīnām, to iegādi, uzturēšanu u.t.t., bet šeit ierosinu parunāties tikai par LIETOTIEM automobiļiem, jo tā tomēr ir arī nozīmīga daļa no visa automobiļu tirgus.

Protams, runājot par šīs kategorijas automobiļiem, viss nav viennozīmīgi un ir ļoti daudzi mainīgie, kas var ietekmēt automobiļa ekspluatāciju - iepriekšējie īpašnieki, ekspluatācijas vide un apstākļi. Bet šeit lielos vilcienos varam apkopot potenciāli veiksmīgākos modeļus, kuri ir prognozējami lietošanā, zemas remonta izmaksas, mazāk rūsē, pateicīga konstrukcija u.c. tendences, kādēļ auto ir ērts lietošanā.

Sākotnēji varam aplūkot automobiļus ģimenei lietošanai ikdienā - četru cilvēku (vecāki + bērni pamatskolas vecumā), kas ir bieži sastopama auditorija, kura ir automašīnas meklējumos.

Un aplūkojam variantus cenā līdz 3500 EUR, 4500 EUR un 5500 EUR, kas bieži vien ir lietota auto pircēja rocības robežas un summas, par kurām jau kaut ko sakarīgu var atrast. Ko jūs šai ģimenei ieteiktu meklēt šajās cenu kategorijās un kāpēc? Pieņemsim, ka famīlija rezervei ir atstājusi naudu tūlitējai apkopei un remontam, uzreiz pēc auto iegādes, un šie cipari tad būtu pati automobiļa cena.

 
1 2 3
WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Man ir arī parastais automāts. Ja jau ta būtu, ka saki, tad jau nebūtu nekādas jēgas izlaist tos divsajūgu robotus.

KIA CEED ar parasto automatu un Hyundai Tucson, kas ir 400kg, 1/3 smagaks, ar robotu patere līdzīgu daudzumu degvielas. Arī Tucsons parvietojas raitak, karba sledzas kā dievs.

Vienīgā taisnība, ka šis robots ir šausmīgi dargs un ja viņš plīsīs, tad jauns jau būs kkur 1/2 no atlikušas mašīnas vērtības.

p.s. nevajag pirkt DSG

Divsajūgu robotiem arī nav lielas jēgas, un vienigais kur tas ir labāks ir parslēgšanās ātrums bet ir arī tadi divsajūgi kas slēdzas daudz lēnāk kā ar roku slegt. Tādus es vispār nessprotu. ZF 8HP automāts (piem. uz BMW) ir superīgs verķis, izturīgs un ātrs, un ātrākas ir tiksi VAG divsajugu kārbas uz sportiskajiem auto (kā Porsche). Vienkārši dzenoties pēc pārākuma tā nu sanāca ka vispirms parādījās divsajūgi, un tikai tad automāti ražotāji izdomāja ka fiksi jānoķer tos attīstībā, jo tehnoloģisku šķēršlu tam principā nebija.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Divsajūgu robots varētu būt ar labāku lietderības koef. Lai iekļautos normās, izmanto visus variantus - kārbas, spoguļu aizstāšana ar kamerām, startstop, kas kauj akumulatorus utt

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Tas atbilst patiesībai, bet vienkāršāk ne "spoorta" auto ir ar automatu, gan patīkamāka slēgšanās, gan "mīkstāks" un vieglāks starts ar krautu.

Mellene Reģ.: 31.01.2020
0 0 Atbildēt

Hmm...neatradu kā izveidot jaunu diskusiju. Esam nedaudz citas cenu kategorijas auto meklējumos.

Paturpinot diskusiju...

Jau 18it gadus braucu katru dienu,auto bijuši dažādi un ģimené nav tendence uz kādu konkrētu auto marku un mainam bieži. Mans ilgākais un labäkais braucamais ir Toyota yaris. Pirku jaunu salonā pirms teju 9iņiem gadiem. Nekad nekas nav lūzis. Šobrīd niķojas kondicionieris, pirmo vasaras daļu pietiek,tad atkal tukš,pat maz lietojot. Servisā pat ar krāsu neko neatrada. Jāsaka gan,ka esmu gana kārtīgs auto uzturētājs un joprojām apkopes regulāras pie dīlera. Mans otrais yaris pēc kärtas. Principā,cik skatos no draugiem utt.,tad Toyota ir ļoti uzticams auto.

Braukāju ikdienā ar 2viem pavisam maziem bērniem un retu reizi ietūcu vēl divus skolēnus. Pat kompaktiem ratiem bagažniekā vietas pietiek. Protams,tas nav gariem braucieniem un vīram tad vietas nav. Vīrs brauc ar Insignia sports tourer. Pats apmietināts,bet man auto nepatīk, jo bērniem vietas milzu beņķos vēl mazāk,jo grūtāk ielāpt un griesti zemi.

Tagad domājam,ka braucam ar veciem auto un, dzīvojot rokas atiepiena attālumā no darba, skolas un pulciņiem,laiks pāriet uz vienu auto, bet...reāli nezinam,ko pirkt. Vajadzētu lielu,lai uz vasaras māju un kalnu ziemā (ja tā ziema kādreiz būs) braukt ar vienu auto. Tātad, vēlams 7 vietas. Labāk benzīns,jo braukājot ikdienā pa pilsētu dīzeli nepaspēsim ne uzsildīt, piedzīsim ar kvēpiem utt. Noteikti ne vecāku par 4-5 gadi. Jaunu varētu pavilkt,bet lielie ir baigi dārgi. Obligāti vajag panorāmas jumtu,jo manai mammai tāds ir un bērniem tas ir vienīgais "must have" jaunajā auto. Pieraduši pie ādas beņķiem,audumu tā kā negribam. Salonā jābūt gludai grīdai, vélams automāts,bet varam arī štepselēties. Pārējais jau sekundāri utt.

Izvēle krita uz Renault Espace (Renault nevienam vēl nav bijis). Atradu pēc līzinga auto, skaists, mazs nobraukums utml. , brauc kā Dievs. Samaksājām drošības naudu. Sirds bija nemierīga,lai gan angļu valodā viss pārlasīts,it kā auto ok. Sāku lasīt franču forumos un raudāt gribās...viens pēc otra maina motors un tieši 1.6 160zs,ko rezervēju. Mans sapņu auto var vnk.kaut kur totāli pamirt. Renault tikai pagājušo gadu atzina,ka daudz brāķu un izdeva dok.,ka motoru brāķiem maina sedzot lielāko daļu izmaksu arī pēc garantijas, bet nu bailīgi palika,kā es tagad atsaukšos uz kaut ko,kas rakstīts kaut kur franču valodā,ja tik dārgam auto nobeigsies motora vai kārba?! Sabijos un auto uzteicām. Nākamais variants palika Toyota Verso 2016 gada ar vajadzīgo komplektāciju (nāk arī 2.gadu garantija, kas ļoooti silda sirdi), Peugeot 2015.gada,bet jau sajūta,ka pavecs un nepatīk salona apdare. Varētu pirkt Citroen C4 grand spacetourer, bet cena jaunam sālīti,bet lietoti ir tikai nobraukti. Vēl skatamies uz jaunu Grand scenic,bet nu jau metas bail no Renault motoriem. Kādam pieredze ar jauno Grand scenic. Varbūt es kaut ko palaidu garām?

No Fordiem bail,jo ar tiem slikta pieredze,bet VW baida dārgas apkopes un remonti.

Paldies!????

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Dacia lodgy? Par cita jauna auto budžetu var nopirkt divus, salons ne sliktāks kā 10gadīgam yaris.

Nav AT un panorāmas.

Vēl var kabluku apdomāt - peugeot rifter/ citroen berlingo garā versija ar 7 vietām, hidromehānisko automātu

Miniveni ir mirstoša niša, to vietu ieņem 4x2 SUV, bet ar 7 vietām cenas augstas un 2 vietas diezgan nekādas

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kāda iksa pēc vispār kaut kas ir jāmaina, nevis jāpārdod vienu tačku? "vecas mašīnas"? Jūtami jaunākas par vidējo latvijas mašīnu, un nav pat īsti adekvāta iemesla mašīnas maiņai. Es nesaprotu šito vēlmi pēc problēmām - ja šobrīd esošās mašīnas apmierina, kāpēc vajag meklēt problēmas?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Lasi uzmanīgāk: skaidri tika pateikts - ja atstāj vienu mašīnu, tad viņai ir jābūt septiņvietīgai!

Mellene Reģ.: 31.01.2020
1 0 Atbildēt

Mainam,jo:

-nav vairs vajadzības uzturēt 2vus auto,jo pārcēlāmies pie darba,skolas,bd tuvāk kā agrāk

-stāvvietā ir viena vieta mašīnai,nav iespējas piepirkt vietu otrai

-ja pārdod neforšāko,tad paliek mazais auto,bet Yaris nu nekādi nav ģimenes auto garākiem braucieniem.

-ja pārdod mazo,tad paliek lielāks,bet nobrauktāks un, manuprāt, neērtāks.

Tātad, jāpārdod abi un jānopērk cits.

Mellene Reģ.: 31.01.2020
2 0 Atbildēt

Oi,Daciai pavirinot durvis...sajūta kā vecam ledusskapim. Nu,gribās kaut ko labāk nostrādātu,jo ļoti neakurāts auto.

Nezinu,manam Yaris plauktiņi ir baigā plastmasa uz tausti,toties pēc tiem 10it gadiem salons (ar visu bērnu iedarbíbu) nav nedz saskrāpēts nedz nodilis. Stūre ādas,salons ādas,paklājiņi gumijas...pēc tīrīšanas noteikti labāks par daudziem jauniem saloniem. ????

Rifteris vīram baisi nepatīk un saliekot normālu komplektāciju cena ne Rifterim ne Berlingo nemaz nav maza. Jā,ja ņem bez lietajiem diskiem, ar sliktāko salonu,mazāko motoru utt.,tad cena ļoti smuka,bet tikko kaut ko pieliec,tā baigais cipars. Panorāmas jumts ir pieejams, bet tikai dīzelim un,ja nemaldos,tikai 5vietīgajam.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt
darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bail iedomāties, cik nodoklis tādam 3,5l motoram, bet auto iespaidīgs. Ģimenei ar 4 bērniem gan 50% nodokļa atlaide...

Mellene Reģ.: 31.01.2020
0 0 Atbildēt

Mums nav 4tri, bet gan papildus 2vi ir ģimenes bērni. Tās 7iņas vietas var būt visai nosacītas,jo 6gab. braucam reti.

Mellene Reģ.: 31.01.2020
0 0 Atbildēt

Labs Kraisleris ir tikai jauns. ????Kad braucam tālāk, tad īrējam, bet nu pa pilsētu bakstīties kaut kā dikti liels.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

tur jau ir tā dilemma mūsdienās - gribās spīdīgākas rotaļlietas, lielākus ekrānus, panorāmas jumtus... Priekš kam tas viss?

Manai pašreizējai dacijai jau teju 100000 km, durvis veras gan vaļā, gan ciet, leju degvielu, mainu eļļas, un braucu.

Dacijas manā ģimenē bijušas no 2007. gada - un ar lielu atrāvienu ir ar vismazāko problēmu skaitu uz nobrauktiem kilometriem

Tas, ka nav tur kaut kāda luksa, mani maz ietekmē. Reizi pa reizei ārzemēs mašīnu īrējot atļaujos kaut ko lepnāku paņemt, patīkami jau, bet ikdienā, ja par to visu jāuztraucas, tad paldies, nevajag.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 3 Atbildēt

Tāpēc es iekāroju Dacia Duster Diesel.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Dacīte būtu forša mašīna, ja nebūtu divas problēmas - 1) varētu izvēlēties aprīkojumā motoru 2) ja nepūtu.Ja tur ar kvalitāti viss būtu normāli, 5-10 gadu tālā nākotnē būtu interesanti ieķert kādu pirmās paaudzes lokano dacīti un nemotora vietā ielikt no Maksts kādu divlitrīgu turbiķi - diemžēl līdz tam laikam gan pašas mašīnas, gan motora donori būs jau piedzīvojuši tolmetu...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

1)ja pamarinē ar pretkorozijas materiāliem, tad 15 -20 gadus vajadzētu izturēt.

2) ar tiem motoriem, kas tur ir, man itin pietiek.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Redzi, problēma ir tā, ka tas ir jādara jaunai mašīnai. Bet nav tādu fabriku, kas ražotu jaunas 15 gadus vecas dacītes...

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Nezinu, kā iet Mellenes Yaris, bet es vīra vietā noteikti nebūtu ar mieru no Insignia pārsēsties Daciā, kura ne vella neiet. Štrunts par grabuļiem un durvīm, bet motors... ka nav, ta nav.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Es skatītos uz Opel Zafira, tikai nezinu, kā ar tiem jumtiem?

Mellene Reģ.: 31.01.2020
0 0 Atbildēt

Ir stikla jumti. Jā, tas arī variants.

core Reģ.: 03.01.2017
2 3 Atbildēt

Msh kā vienmēr klāt ar saviem padomiem, ka neko krutu nevajag, kāpēc vispār kaut ko vajag, mk2 bestest

ja par tēmu, es skatītos uz galaxy vai zafira.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Kodols, kā parasti, nāk kaut ko iesmirdēt par mk2.

Jā, msh nevar saprast kā šī ģimenīte ir varējusi dzīvot līdz šim - viena mašīna neērta, otra mašīna neērta, wtf.

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Tu daudz ko nevari saprast, to esmu pamanījis. Tu savā alā dzīvojot arī nevari saprast ka cilvēki mēdz savā dzīvē kaut ko mainīt, tiekties uz kaut ko labāku. Tāpat tu nevari saprast ka bērniem augot arī vajadzības mainās. Galvenais ir ielīst par korķi katrā caurumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Tu arī, kā redzams, daudz ko nespēj saprast, lai arī pēc tava apgalvojuma sanāk ka es dzīvoju alā, un tāpēc neko nesaprotu, kamēr tu alā nedzīvo, un tev vajadzētu saprast, lai arī kā redzams - tāpat nehuja nesaproti. Tātad, kur šajā gadījumā ir redzama "tieksme uz kaut ko labāku", jo vairāk, pie šodienas autobūves tendencēm? Situācijā kur cilvēks brauc ar uzticamu mašīnu, bet vēlas kaut ko mainīt, piedevām pirkt jaunāku, skaidrs ka cilvēks vēlas tiekties uz kaut ko sliktāku. Nu labi, es saprotu tavu loģiku - ja ir divi sūdi, viens smird mazāk, otrs vairāk, tad tas, kurš smird vairāk, ir uzlabojums. "bērniem augot arī vajadzības mainās" - jā, tiešām mainās. Un cik es esmu sapratis no visiem tiem, kuriem tie bērni ir, galvenā nepieciešamība pēc lielas mašīnas ir tad, kad bērni ir mazi, jo gan otrādie sēdeklīši, gan rati aizņem daudz vietas, tātad - kad bērni spēj paši staigāt un sēdēt uz paliktņa, sanāk ka vairs tik lielu mašīnu nevajag - loģika gan saka ka tiem sasniedzot pusaudžu gadus, varētu rasties atkal vajadzība pēc bik lielākas mašīnas. Bet nu tu laikam esi iedomājies ka nepieciešamība pēc vietas mašīnā aug līdz ar bērnu vecumu... Bet nu jā - lai arī ar saprašanu ir pašvaki, tomēr galvenais katrā diskusijā, kur es esmu kaut ko ierakstījis, ienākt un iepļūtīt kaut ko par mk2, pat ja tas nav ne attāli pieminēts. Well done, comrade.

core Reģ.: 03.01.2017
0 1 Atbildēt

Kādas tad ir šodienas autobūves tendences?

Smieklīgi lasīt, kā cilvēks kam nav bērnu stāsta par to ko vajag vai nevajag bērniem. Starp otrādo sēdeklīti un paliktni ir ļoti garš posms pa vidu, kas aizņem visvairāk vietu, īpaši ja sēdeklis ir ar iespēju nolaist guļus stāvoklī.

Katrā diskusijā kur tu esi kaut ko ierakstījis? es labi ja katrā 50tajā diskusijā iesaistos kur tu esi kaut ko ierakstījis, jo tu visur kaut ko ieraksti, man nav tik daudz laika kā tev tukšpļūtīšanai.

Un lai nebūtu kārtēja tukšā muldēšana no tavas puses, topika autorei kaut ko ieteiksi?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Kaut kā savādā kārtā man to tevis piesaukto "garo posmu" nav izdevies novērot pie pazīstamajiem, kam ir bērni un mašīnas. Pilnai laimei vēl neviens pazīstamais nav bijis tik šausmīgi sabaidīts lai lietotu atmugurisko sēdeklīti - tā nu situācijā, kur man ar savu golfu vajadzēja vest trīs pieaugušus pasažierus un zīdaini, un viņa ratus, un mantas septiņiem cilvēkiem divām dienām, tur tas zīainis tika likts tajā vietā, kur vismazāk vietas - aiz vadītāja sēdekļa - ielīda ērti, par spīti tam ka tolaik man vēl bija četrdurvjnieka sēdekļi, un vēl neizmantotajā vietā uz grīdas varēja nolikt somu ar zīdaiņa mantām. Brālēns savu sievu un divus bērnus gan vadā ar LC prada, bet nevienā viņa bērnu attīstības posmā neesmu redzējis situāciju, kur prasītos pēc lielāka salona nekā kaut kādam golfam. Savādi, vai ne?

Es tofika autorei neko neieteikšu, jo pat ja man būtu tāds vietas uzstādījums kā viņai, mana izvēle viņai noteikti nederētu. Ja vēlies minēt - divi fofāgena deviņdesmito gadu modeļi...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tavi pazīstamie gadu vecu bērnu sāk sēdināt uz palikņa vai līdz 4 gadiem stumj atmiguriskajā?

www.pirkums.lv/lv/catalog/Bernu_pasaule/Autosedekli/9-18_kg/Maxi-Cosi_Autosedeklis_TOBI_(9-18kg)_robin_red/?cat_id=234&scat_id=238&sid=760&item_id=28102

Pamēģini šitādu ielikt savā golfā aiz vadītāja ar atbīdītu sēdekli, un nolaid vēl guļus stāvoklī, tad parunāsim tālāk. Pagaidām tu sevi nostādi muļķa lomā.

Protams ka neko neieteiksi, jo kādu jēdzīgu komentāru no tevis sagaidīt ir neiespējami.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Var arī vispàr jostas nelietot un bērnus klēpī pārvadāt, 99%, ka neavarēs.

Atpakaļskata krēsliņu ar grūtībām var iemānīt arī kompaktklasē, ja ķebli korekti saregulē, nevis pa bumeru modei atzveltne atpakaļ, bet pats pussaliecies aizsniedz stūri tikai ar pirkstu galiem apakšā.

Jāņem vērā,ka platumā arī krēsliņi ir lielāki par pasažieri, un 3 blakus var tikai minivenos vai lielajā klasē salikt

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Lasi šo frāzi vēlreiz: " Pilnai laimei vēl neviens pazīstamais nav bijis tik šausmīgi sabaidīts lai lietotu atmugurisko sēdeklīti".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Mk4 tomēr varētu būt labāks par MK2, jo tam ir pats uzticamākais motors, proti, 1.9 TDI

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 1 Atbildēt

Subaru Ascent būtu labs, 7 vietas, panorāmas jums, āda, 4WD, 2.4 turbo benzīns, tik Eiropā šos maz piedāvā.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Zafira ir smaga govs un ar 140zs 1.4t neiet īpaši labi, bet klusaun ērta.

Vēl ir variants ford smax- izturīgs, ja jau sarkanie takši gadiem izvelas tos

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
1 0 Atbildēt

Mellene rakstīja: Hmm...neatradu kā izveidot jaunu diskusiju. Esam nedaudz citas cenu kategorijas auto meklējumos.

Paturpinot diskusiju...

Jau 18it gadus braucu katru dienu,auto bijuši dažādi un ģimené nav tendence uz kādu konkrētu auto marku un mainam bieži. Mans ilgākais un labäkais braucamais ir Toyota yaris. Pirku jaunu salonā pirms teju 9iņiem gadiem. Nekad nekas nav lūzis. Šobrīd niķojas kondicionieris, pirmo vasaras daļu pietiek,tad atkal tukš,pat maz lietojot. Servisā pat ar krāsu neko neatrada. Jāsaka gan,ka esmu gana kārtīgs auto uzturētājs un joprojām apkopes regulāras pie dīlera. Mans otrais yaris pēc kärtas. Principā,cik skatos no draugiem utt.,tad Toyota ir ļoti uzticams auto.

Braukāju ikdienā ar 2viem pavisam maziem bērniem un retu reizi ietūcu vēl divus skolēnus. Pat kompaktiem ratiem bagažniekā vietas pietiek. Protams,tas nav gariem braucieniem un vīram tad vietas nav. Vīrs brauc ar Insignia sports tourer. Pats apmietināts,bet man auto nepatīk, jo bērniem vietas milzu beņķos vēl mazāk,jo grūtāk ielāpt un griesti zemi.

Tagad domājam,ka braucam ar veciem auto un, dzīvojot rokas atiepiena attālumā no darba, skolas un pulciņiem,laiks pāriet uz vienu auto, bet...reāli nezinam,ko pirkt. Vajadzētu lielu,lai uz vasaras māju un kalnu ziemā (ja tā ziema kādreiz būs) braukt ar vienu auto. Tātad, vēlams 7 vietas. Labāk benzīns,jo braukājot ikdienā pa pilsētu dīzeli nepaspēsim ne uzsildīt, piedzīsim ar kvēpiem utt. Noteikti ne vecāku par 4-5 gadi. Jaunu varētu pavilkt,bet lielie ir baigi dārgi. Obligāti vajag panorāmas jumtu,jo manai mammai tāds ir un bērniem tas ir vienīgais "must have" jaunajā auto. Pieraduši pie ādas beņķiem,audumu tā kā negribam. Salonā jābūt gludai grīdai, vélams automāts,bet varam arī štepselēties. Pārējais jau sekundāri utt.

Izvēle krita uz Renault Espace (Renault nevienam vēl nav bijis). Atradu pēc līzinga auto, skaists, mazs nobraukums utml. , brauc kā Dievs. Samaksājām drošības naudu. Sirds bija nemierīga,lai gan angļu valodā viss pārlasīts,it kā auto ok. Sāku lasīt franču forumos un raudāt gribās...viens pēc otra maina motors un tieši 1.6 160zs,ko rezervēju. Mans sapņu auto var vnk.kaut kur totāli pamirt. Renault tikai pagājušo gadu atzina,ka daudz brāķu un izdeva dok.,ka motoru brāķiem maina sedzot lielāko daļu izmaksu arī pēc garantijas, bet nu bailīgi palika,kā es tagad atsaukšos uz kaut ko,kas rakstīts kaut kur franču valodā,ja tik dārgam auto nobeigsies motora vai kārba?! Sabijos un auto uzteicām. Nākamais variants palika Toyota Verso 2016 gada ar vajadzīgo komplektāciju (nāk arī 2.gadu garantija, kas ļoooti silda sirdi), Peugeot 2015.gada,bet jau sajūta,ka pavecs un nepatīk salona apdare. Varētu pirkt Citroen C4 grand spacetourer, bet cena jaunam sālīti,bet lietoti ir tikai nobraukti. Vēl skatamies uz jaunu Grand scenic,bet nu jau metas bail no Renault motoriem. Kādam pieredze ar jauno Grand scenic. Varbūt es kaut ko palaidu garām?

No Fordiem bail,jo ar tiem slikta pieredze,bet VW baida dārgas apkopes un remonti.

Paldies!????

Kompromisa variants kāreiz tad jau Grand Scenic! Vispirms gan palasietiet, ko saka "Aigi", ja lūkojat gluži pēc tik jauna auto.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Ja problēma ir tieši Renault 1.6 dīzelī ir jau arī pieejams dārgākai in. Paris versijai 2l Nissan dīzelis. Protams arī benzīna dzinēji. Nav pieredzes par konkrētajiem dīzeļiem, bet uz papīra 2l ir jaudīgāks un tērē tikpat degvielas, cik 1.6.

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Mellene rakstīja: Hmm...neatradu kā izveidot jaunu diskusiju. Esam nedaudz citas cenu kategorijas auto meklējumos.

Paturpinot diskusiju...

Jau 18it gadus braucu katru dienu,auto bijuši dažādi un ģimené nav tendence uz kādu konkrētu auto marku un mainam bieži. Mans ilgākais un labäkais braucamais ir Toyota yaris. Pirku jaunu salonā pirms teju 9iņiem gadiem. Nekad nekas nav lūzis. Šobrīd niķojas kondicionieris, pirmo vasaras daļu pietiek,tad atkal tukš,pat maz lietojot. Servisā pat ar krāsu neko neatrada. Jāsaka gan,ka esmu gana kārtīgs auto uzturētājs un joprojām apkopes regulāras pie dīlera. Mans otrais yaris pēc kärtas. Principā,cik skatos no draugiem utt.,tad Toyota ir ļoti uzticams auto.

Braukāju ikdienā ar 2viem pavisam maziem bērniem un retu reizi ietūcu vēl divus skolēnus. Pat kompaktiem ratiem bagažniekā vietas pietiek. Protams,tas nav gariem braucieniem un vīram tad vietas nav. Vīrs brauc ar Insignia sports tourer. Pats apmietināts,bet man auto nepatīk, jo bērniem vietas milzu beņķos vēl mazāk,jo grūtāk ielāpt un griesti zemi.

Tagad domājam,ka braucam ar veciem auto un, dzīvojot rokas atiepiena attālumā no darba, skolas un pulciņiem,laiks pāriet uz vienu auto, bet...reāli nezinam,ko pirkt. Vajadzētu lielu,lai uz vasaras māju un kalnu ziemā (ja tā ziema kādreiz būs) braukt ar vienu auto. Tātad, vēlams 7 vietas. Labāk benzīns,jo braukājot ikdienā pa pilsētu dīzeli nepaspēsim ne uzsildīt, piedzīsim ar kvēpiem utt. Noteikti ne vecāku par 4-5 gadi. Jaunu varētu pavilkt,bet lielie ir baigi dārgi. Obligāti vajag panorāmas jumtu,jo manai mammai tāds ir un bērniem tas ir vienīgais "must have" jaunajā auto. Pieraduši pie ādas beņķiem,audumu tā kā negribam. Salonā jābūt gludai grīdai, vélams automāts,bet varam arī štepselēties. Pārējais jau sekundāri utt.

Izvēle krita uz Renault Espace (Renault nevienam vēl nav bijis). Atradu pēc līzinga auto, skaists, mazs nobraukums utml. , brauc kā Dievs. Samaksājām drošības naudu. Sirds bija nemierīga,lai gan angļu valodā viss pārlasīts,it kā auto ok. Sāku lasīt franču forumos un raudāt gribās...viens pēc otra maina motors un tieši 1.6 160zs,ko rezervēju. Mans sapņu auto var vnk.kaut kur totāli pamirt. Renault tikai pagājušo gadu atzina,ka daudz brāķu un izdeva dok.,ka motoru brāķiem maina sedzot lielāko daļu izmaksu arī pēc garantijas, bet nu bailīgi palika,kā es tagad atsaukšos uz kaut ko,kas rakstīts kaut kur franču valodā,ja tik dārgam auto nobeigsies motora vai kārba?! Sabijos un auto uzteicām. Nākamais variants palika Toyota Verso 2016 gada ar vajadzīgo komplektāciju (nāk arī 2.gadu garantija, kas ļoooti silda sirdi), Peugeot 2015.gada,bet jau sajūta,ka pavecs un nepatīk salona apdare. Varētu pirkt Citroen C4 grand spacetourer, bet cena jaunam sālīti,bet lietoti ir tikai nobraukti. Vēl skatamies uz jaunu Grand scenic,bet nu jau metas bail no Renault motoriem. Kādam pieredze ar jauno Grand scenic. Varbūt es kaut ko palaidu garām?

No Fordiem bail,jo ar tiem slikta pieredze,bet VW baida dārgas apkopes un remonti.

Paldies!????

Jā var palasīt zem Jauniem auto. Man kopš 2018, gada decembra. Jauns no Norde salona.

Ja vajag apskati un test drive PM.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti