BMW

BMW 5.sērija auto tests, atsauksmes un iespaidi 2020 / 2021

GadaAuto Reģ.: 20.09.2014

Jaunais BMW 5.sērija no 2020 / 2021 gada, kāda pieredze?

 
AGRISSTANEVICS Reģ.: 28.05.2018
2 0 Atbildēt

Šonedēļ bija iespēja testēt jaunāko tīrasiņu bavārieti - BMW 520d, pie tam pilnpiedziņas versijā, t.i. xDrive MHEV un 8-pakāpju automātu. Jau iesākumā var droši teikt, ka premium segmentā vienas no līdera pozīcijām ir garantētas! Nedaudz neierasta un manā skatījumā necila bija a/m krāsa - tumši pelēks perlefekts(bernina grey amber effect), kas neizcēla limuzīnas cēlās eksterjera līnijas. Gaitas/piekares īpašības perfektas, līganas, bet ne mīkstas, kas nolasa mūsu ceļu grambas, pie tam auto bija bez sporta piekares. 2-litrīgais dīzelis ar 190 Zs(140Kw)galvu reibinošu dinamiku gan nerādīja, bet neaizmirsīsim, ka pilnpiedziņa! Auto bija aprīkots šķiet ar visām iespējamām pakotnēm, tādām kā M_Sporta(ar visu no tā izrietošā), Comfort plus(4-zonu klimats, Harman Kardon audio, multimēdiju sistēma), Innovation(lāzera gaismas, projekcija uz priekšējā stikla Head-Up display, žestu vadības sistēma, paplašinātais dekors ārpusē High-Gloss Shadow Line, soft close durvju aizvēršana, automātiski vadāms bagāžas nodalījuma vāks un daudz kas cits. Testa auto cena gandrīz 80 tEur, bet bāzes modelis pieejams pat par 46 tEur.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

2L dzinējs, bet cena 80K, tas man nav saprotams, pie tam pēc 4 gadiem viņš maksās ap 25K, vērtības kritums fantastisks.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 1 Atbildēt

Šis ir "vācu stils" - demo auto ir saskrūvētas visas iespējamās un neiespējamās opcijas un tas rada to siekalojošos baznīcas biedru baru. To opciju saskrūvēšana saceļ tam cenu līdz līmenim, kur to sen jau nevar pārdot. Tāpēc baznīcas biedri salonā sasiekalojas par šo, bet nopērk modeli par reālu cenu. Cena zemāka, bet motors 1,1 bez turbīnas, durvju apšuvuma nav, logus jāskrūvē ar rokām. Stāsti gan kā demo auto

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

Es jau arī esmu šāda demo auto īpašnieks Salona cena bija 129000, nopirku ar 60K nobraukumu pa 49K, ekstras ir DAUDZ iekšā

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

Ar ko "japāņu stils" atšķiras no šitā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Šis ir 100% tā, kā raksti. Vēl vairāk, ja par jauna auto ūberaprīkojumu piemaksāt lielu naudu, pēc pāris gadiem auto vērtība atšķirsies max par pāris tūkstošiem eur, ar citiem “līdzvērtīgiem” BMW salīdzinot.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
4 0 Atbildēt

Vērtības kritums ~ EUR 1,50/min

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 1 Atbildēt

A kad būs kaut kāds review, vairāk nekā ka sūdīga krāsa un kataloga ekstru pārskats

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Nav jau kārtīgas pieredzes. Žurnālisti un citi spečuki izbrauc ar katru vērtējamo auto burtiski pārdesmit km. Tikai tīri subjektīvais iespaids par max aprīkoto demo auto.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

Pie tam nianses jau var noķert salīdzinošos testos. automāts slēdzas, motors griež, stūre stūrējas, panelis mīksts un negrab, sēdekļu āda patīkama, nesmird pēc lētas plastmasas. Budžeta klasē var visādus kaitinošus ietaupījumus atrast, premiumā diez vai

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Lai būtu reāls tests, ar to mašīnu ir jāpavada vismaz 1 diena un jānobrauc vismaz pārsimts kilometri, viss pārējais ir tikai mirkļa emocijas, pie tam katram braucējam pret attiecīgu marku ir jau savs viedoklis, ko izmainīt 1h laikā ir pagrūti.

Atceros iauto gada auto testu, beigās jau ir grūti atcerēties visus auto ar ko brauci, atmiņā paliek tie spilgtākie! Kkāds Subaru, piemēram, vispār taburete likās, aizmirsu gandrīz, ka ar to braucu

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Tests kā objektīvs viedoklis izdodas varbūt vienīgi secībā no vienkāršāka auto uz premium. Ja otrādi, tad pēc premium auto ar tautas klases auto nemaz braukt negribas Kāds vēl objektīvisms...

feciic Reģ.: 09.05.2008
6 1 Atbildēt

Kāreiz testu dienā kā pirmais bija audi q5 pēc tam mazda cx5. Nu nebija pilnīgi nekādas skaidrības kāpēc tas audi maksā gandrīz 2x dārgāk. Ok motors-turbo benzīns ar 250zs vienos vārtos saliek atmosfēru ar 160zs. Piekare mazdai mīkstāka(komfortablāka), vietas salonā tikpat, jā, šur tur acīmredzams lētums bet nu tas cenas pieaugums galīgi nelikās adekvāts saņemtajam guvumam.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Gibrīdkonzerbundžu vairumtirgotavas BO$$ tepat iA titullapā pirms nepilna gada vēstīja- iekšdedzes nelikvīdu pircēji ir lohi, bet dd nelikvīdu entuziasti ir vienkārši galīgie/končennijie p-assi.

Tagad tepat (bez padziļināta komentāra,ta kur nu vēl kāda tāda godīgi/attaisnojoši/uzmundrinoša) "piedāvā" šo te dd hlamu par šo te Passakaino summu.Kaut gan tepat,šajā pat vietnē, tika sacīts (un turpina būt/sacīts) pilnīgi galīgi diametrāli pretējais.

Man domāt, ka vispār Jebkura jauna auto pircējs šobrīd ir diegan liela LOHA lomā.Jo dažādo "darboņu" aizkadrā sagatavotā "nākotne" viņam nav zināma.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
1 0 Atbildēt

Tieši tā. Latvijas autotirgus deķis tāds plāns - tad nu staipa katrs oskinveidīgais uz savu pusi...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-tādu Meeeslu publicēt bija vistīrākā visklajākā necieņa pret iA lasītājiem,kuru nospiedoši lielākā daļa sastāda tieši tajā te "autoritatīvajāJā viedoklī" smagi apdrirstos.

Bet (diemžēlžēl)Lohi nesaprot TO, ka katra šāda publikācija īstenībā pazemina gan viņu esošā (hlama) vērtību, gan būtiski samazina izredzes tikt no tā vaļā (lai vietā iegūtu jaunāku/labāku Hlamu..).Viņš, cyka, savā lietoto hlamu aizgaldā (aizkadrā) tur tos suudus tirgo "pa 600/gadā"- tapc viņam ir svarīgi tos pieņemt "nelikvīda" statusā un pec tam (lohiem) ieļečīt jau kā itin/labus esam.Tfu,plet,nekaunības un demagoģijas kalngals.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Piekrītu, divkosība vai pat trīskosība! Kā viena tāda dīzeļhlama īpašnieks varu vienīgi turpināt mierīgi to nobraukt līdz metāllūžņu statusam un neķert kreņķi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Protams.Nezcik daudzi sabiedrībā zināmi un itin labi materiāli nodrošināti indivīdi brauc ar lietotiem auto.Ja šajā trauksmainajā nenoteiktības laikā kāds vēlas reklamēt jaunu dīzeļauto- veselais saprāts prasītu izturēties vismaz ar minimālu cieņu pret varbūtējajiem klausītājiem.Grūti būs atrast Lohu ar 80k kabatā,kurš tos vnk nomestu galdā tā vienkārši bez jautājumiem un pamatojumiem.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
3 0 Atbildēt

Kaut e-auto šogad Gada Auto ir pārstāvēti salīdzinoši kuplā skaitā, iekšdedzes auto nekur vēl nav pazuduši. Ar kādu daļu jau bija sanācis izbraukt pirms tam, tāpēc šoreiz izvēle krita par labu Bavārietim. Tā kā pēdējais BMW ražojums ar ko ir sanācis pabraukāt bija e46 ar 2.0d, tad grēks būtu bijis neizmantot iespēju izmēģināt, ko tad 20 gadi attīstības nozīmē. Tad nu ņēmu atslēgu, sēdos ,nu ļoti patīkamajā salonā, un devos ceļā.

Pirmās sajūtas iesēžoties salonā – “Oi… cik patīkami apņemošs sēdeklis”. Tam seko salona materiālu iztaustīšana, kas bez pārsteigumiem ir labas kvalitātes. Šķita, ka interjers piestumts ar visām iespējamām un neiespējam ekstrām. Kaut arī ekstru ir daudz, tās ir viegli saprotami izklātas pogu un skārienekrāna izskatā. iDrive sistēma ir viegli uztverama un arī intuitīvi lietojuma pateicoties centrālajā konsolē esošajam vadības ripulim.

Labi darbinam klāt un dodamies ceļā. Kaut zem pārsega nepukst sirds no augstākajiem ražotāja plauktiem (2.0 benzīns ar 135 kw), tā sedanu vienalga dzen uz priekšu viegli un bez ierunām. Vadība ļoti patīkama un precīza. Piekare, protams, nav nekāda mīkstā, bet nebūt ne arī nekonfortabla. Zobus gan labi izklabināja un Vanšu tilta posmā pirms Rīgas pils, virzienā uz Centru. Bet nu asfalts tur tāds kā pa viļņotu granteni brauktu. Tas gan neietekmēja kopējo brauciena baudījumu. Nevarēja saprast vai tā bija vieglā mūzika, kas skaneja caur Harman/Kardon audio sistēmu, vai patīkamie laikapstākļi, bet brauciens bija tīrs baudījums. Bavārietis nevis kacināja, bet mudināja baudīt mierīgu, patīkamu “slīdēšanu” pa pilsētas ielām. Vēsā mierā varētu norulēt neskaitāmus simtus km tāpat vien prieka pēc.

Rezumējot - nepārprotami patīkama vieta, kur atrasties un ārā kāpt galīgi negribējās. Nedēļas nogales brauciens dabā ar šo būtu patiess prieks.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
1 0 Atbildēt

Atceros, ka pirms gadiem sešiem izbraucu ar līdzigu 5 sērijas bembi testa bracienu, kas toreiz arī ar 2 dīzeli maksāja virs 70K. Visi trīs, kas testējām uz pārmaiņām visas dienas garumā nevarējām saprast, bet par ko tas cipars.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
4 0 Atbildēt

Testam tika iedots BMW 520i MHEV ar 184 Zs.

Šis Latvijas Gada auto 2021 sarakstā manā skatījumā ir automobilis, kuram būtībā nav kur piesieties (līdzīga sajūta bija arī jaunajā VW Golf). Apmēram 60 000 EUR cena (laikam) arī ir krietni subjektīvs lielums. Kurš varēs atļauties, iegādāsies ļoti solīdu automobili.

Runājot BMW kontekstā, bieži dzirdam teicienus par to, ka "BMW ir diagnoze" u.t.t. Cik esmu braucis ar citiem BMW, lielā mērā varu piekrist, jo allaž šīs markas automobiļi ir provocējuši veikt dažādus nedarbus, kas labākajā gadījumā ir apzīmējami ar samērā viegliem CSN pārkāpumiem, sliktākajā gadījumā ir nācies sevi pieķert pie sabiedrību būtiski apdraudošiem manevriem. Šī automobiļa gadījumā tā nebūt nav.

Lai gan 520i ir mazjaudīgākais aktuālajā 5. sērijā, būtu grēks teikt, ka automobilis neiet. 7.5 sekundes līdz simtam ir pieklājīgs rādītājs, jaudas pietiek plašā diapazonā. Taču nav tās provokācijas, ko parasti sniedz BMW automobiļi. Šis konkrētais ir automobilis, ar ko mierīgi kruizēt pa pilsētu vai šoseju, baudot augstvērtīgo komfortu ko sniedz šī automašīna. Jā.. negribas kāpt ārā. Nerunāsim par adaptīvajām gaismām, braukšanas asistentiem, skaņas sistēmu, krēsliem u.t.t. Tas viss ir līmenī.

Janis_R Reģ.: 09.12.2014
1 0 Atbildēt

Manuprāt BMW 520i MHEV ir auto, kas ir radīts lai sniegtu baudu no braukšanas. Pietiekami jaudīgs un komfortabls ikdienas braukšanai, pietiekami dinamisks, bet neizaicina arī uz nevajadzīgiem varoņdarbiem. Īpaši gribu uzsvērt vienu BMW īpašibu - elegance kā pamatvērtība. Sēdekļi, panelis, displeji, kameras, neatradu kam piesieties. Kas sevišķi patīk iesēžoties BMW? Viss ir intuitīvi uztverams. Lai arī tehnoloģijas visu laiku attīstās, vadības sviras vai funkciju regulēšanas atrodas ierastās vietās. Vismaz tiem, kas ar BMW ir braukuši ne pirmo gadu. Info displeja MENU ērts, piedāvātās iespējas plašas. Testa modelim pat tas, ko varētu nosaukt par aizdedzes atslēgu, atgādināja mazu datoru. Patīkami, ka ir iespēja iedarbināt salona apsildi vēl malkojot rīta kafiju. Un mazā foršā lietiņa - stūres apsildes podziņa atrodas uz stūres, nevis panelī, jos sildīt es taču gribu stūri.

Diskusija par cenu gan man nešķiet vietā. Jaunu BMW salonā pērk cilvēki, kas diez vai domā par to, kā viņš to pēc diviem gadiem tirgos un cik zaudēs. Šis ir auto, ar ko braukt pa pilsētu, doties uz operu vai golfa klubu. Tas ir Premium auto bez liekiem pārspīlējumiem.

Pie tam es šādi raksturoju BMW neskatoties uz to, ka man divas reizes nobruka apsolītie individuālie testi. Auto pie tā nav vainīgs.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Konuss rakstīja: Testam tika iedots BMW 520i MHEV ar 184 Zs.

Šis Latvijas Gada auto 2021 sarakstā manā skatījumā ir automobilis, kuram būtībā nav kur piesieties (līdzīga sajūta bija arī jaunajā VW Golf). Apmēram 60 000 EUR cena (laikam) arī ir krietni subjektīvs lielums. Kurš varēs atļauties, iegādāsies ļoti solīdu automobili.

Runājot BMW kontekstā, bieži dzirdam teicienus par to, ka "BMW ir diagnoze" u.t.t. Cik esmu braucis ar citiem BMW, lielā mērā varu piekrist, jo allaž šīs markas automobiļi ir provocējuši veikt dažādus nedarbus, kas labākajā gadījumā ir apzīmējami ar samērā viegliem CSN pārkāpumiem, sliktākajā gadījumā ir nācies sevi pieķert pie sabiedrību būtiski apdraudošiem manevriem. Šī automobiļa gadījumā tā nebūt nav.

Lai gan 520i ir mazjaudīgākais aktuālajā 5. sērijā, būtu grēks teikt, ka automobilis neiet. 7.5 sekundes līdz simtam ir pieklājīgs rādītājs, jaudas pietiek plašā diapazonā. Taču nav tās provokācijas, ko parasti sniedz BMW automobiļi. Šis konkrētais ir automobilis, ar ko mierīgi kruizēt pa pilsētu vai šoseju, baudot augstvērtīgo komfortu ko sniedz šī automašīna. Jā.. negribas kāpt ārā. Nerunāsim par adaptīvajām gaismām, braukšanas asistentiem, skaņas sistēmu, krēsliem u.t.t. Tas viss ir līmenī.

Kā viņi dabū gatavu 7.5 sek ar tikai 180zs uz 1.6tonnām pašmasas?

Laikam nav 7.5, bet 7.9sek, bet vienalga

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jajā,,;shitas ir, bmw salonā pērk cilvēki, kuriem vispār viss pie dessas un vispār viņi visu pasauli var nopirkt,nolikt un zarā uzvilkt.Un Noteikti tas ir tieši akkurāt kāreiz 520tais, kuru "viņi" ppērk.Jā, "viņiem"" pilnīg pajāt, cik tas maksās pirms un cik pēc 2g un 5G.Jā.Un (kas pats Galvenaiss)- viņi visi lasa šo Tēmu, uz to viņiem nav nekāds pajāt.Jā.Ok.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti