- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
imzz rakstīja: tādas idejas pastāv. Tomēr man balss komandas nešķiet sevišķi efektīvas. Piemēram, nospiest slēdzi ir ātrāk, nekā pateikt balsī komandu. Bez tam var būt fona trokšņi un ne jau visiem ir labas balsis ar skaidru izrunu. Piemēram: "Ieslēgt vējstikla slotiņas pirmais režīms" uz ekrāna parādās: "ielēgt vējikla lotiņa pirmai eži; Komanda nav saprasta" ;)
Kad man bija Honda C-RV, kam multimēdiju un citas funkcijas varēja vadīt ar balsi, diez ko labi man tas nevedās. Var jau būt, ka mana dikcija nav tā labākā, bet, piemēram, iestāstīt telefona atmiņā numuru, kurā ir cipars 2, es viņam nevarēju, vienīgā alternatīva bija dot komandas caur google translate balss tulkojumu. Turklāt praktiski nevienai telefona vadības funkcijai nebija alternatīvas fiziskas vadības, tikai klausules pacelšanas un nolikšanas pogas uz stūres. Mašīna gan bija 2007. gada.
imzz rakstīja: Nu, tev arī stūri nomainīt ar ekrānu, kas var būt vienkāršāk: bulta pa kreisi, bulta pa labi un abi īkšķi uz bultām, gluži kā tagad jauniešiem uz "smartfona ekrāna. Un ko ar bremzi iesāksim ? Bremzes pedālis, vecmodīgākā lieta pasaulē.
Jā. Es regulāri lietoju tesla autopilotu, kā arī bremzēju izmantojot rekuperāciju. Bremžu pedāli sanāk nospiest labi ja 1x nedēļā. Bremzes mūsdienu auto ir arhaisks izgudrojums, jo gudri ir šo kinētisko enerģiju kaut kā uzkrāt, bet tadiem seniliem un neizglītotiem pāķiem kā tev to nesaprast. Turpini izmantot sauso ateju un atslaucīties ar avīzi, tas ir labākais cilvēces izgudrojums!
Es pa lielam atbalstu autobūves attīstību, bet tādēļ neskrienu pakaļ katram jaunajam trendam, ko man cenšās pārdot dīleris. Un kā elektriķis es saprotu, ka sēžot transporta līdzeklī, kas kustās ar 90km/h man ir jābūt pilnai ticībai, ka tas lūznis apstāsies pie jebkādiem apstākļiem, pat pie zilā ekrāna borta datorā. Ticība visādiem sensoriem jau nāk pēc tam. Kas attiecas uz joslas noturēšanu un iemigušu braucēju glābšanu - ja cilvēks ir tādā stāvoklī, ka viņam ir nepieciešama elektronika lai nobrauktu taisni, tad varbūt labāk nebraukt? Cilvēks, kas pārāk sāk paļauties uz elektroniku ar garantiju vienreiz sap*sīsies un tad ir cerība tikai uz to, ka viņš to izdarīs vienatnē.
0pis rakstīja: Bēru procesija ar pelnu urnu būs pēc tam kad Tešļaks nobloķēs durvis un aizdegsies. Tā ka par bremzēm runāt ir pilnīgi lieki šī auto kontekstā.
ja nobloķē durvis, tad vienalga, kas deg, tesla vai mērcēta desa Apdrošinātāji tomēr, vadoties pēc saviem datiem, uzskata, ka elektroauto deg retāk. insideevs.com/news/561549/study-evs-smallest-fire-risk/
0pis rakstīja: Procentēs jārēķina, ne jau absolūtos skaitļos. Ja saskaitītu, cik avārijas Latvijā ir dēļ aļņiem un ziloņiem, atklātos pārsteidzoša statistika - Latvijas ziloņi ne reizi nav izskrējuši uz ceļa tieši priekšā auto, atšķirībā no neprognozējamiem aļņiem. Varētu uzbūvēt teoriju, ka vietējie ziloņi ir evolucionējuši un pielāgojušies satiksmes apstākļiem. Nopublicētu Delfos un tak cilvēki ticētu.
Tur ir arī procentos.
msh rakstīja: "Tas auto bieži neļauj principā nonākt līdz avārijas pat situācijai..." Kā velosipēdistam man ir vairāk bail no teslām nekā no fūrēm, lasīt - no fūrēm es nebaidos, bet labi zinu ka teslas gan var būt neprognozējamas - vai nu mazums, pie stūres sēdošais indivīds, autopilotu ieslēdzis, rauj kulakā, bet gļukainais autopilots izdomā ka es esmu tukša vieta un mani notriec nah... Attiecībā par tevis piesauktajiem sūdiem, tos vajadzētu aizliegt ar likumu, nevis slavēt. Visi tie mēsli pilda vienu funkciju - iemidzina vadītāja modrību. Vai esi pamanījis ka visa tā virzība uz ahūni drošām tačkām pēdējo 30 gadu laikā nav praktiski devusi nekādu uzlabojumu? Kaut kāds purnagrāmatas lietotājs bija izrēķinājis cik dzīvības tikušas izglābtas, skaitlis bija mazs, neatceros tik cik, man liekas ka ar četriem vai pieciem cipariem. Nu lūk, tāpēc tas arī notiek - nepieciešamība pēc prasmēm kas nepieciešamas lai vadītu mašīnu visu laiku krītas, un visādas megadrošības sistēmas iemidzina uzmanību.
Negribu te būt lielais eksperts, bet Tu pats pamēģini dzīvē šīs sistēmas darbības. Varbūt Tev domas mainīsies. Daudzi profiņi viņas nelieto, atslēdz. To es nekomentēšu. Bet skatoties kā viņa darbojās dzīvē, tas algoritms ir ar rezervi ielikts. Ja priekšā gājējs, velobraucējs auto tiek laicīgi bremzēts. Un garām pabraukt, bez iejaukšanās, praktiski tikai pa pretējo joslu. Tā būtu pareizi darīt arī manuālā vadīšanas manierē. Tā kā labāk nedzen sviestu 30 gadus vecu. Tieši fūres un visādi sportisti slinko piebremzēt un spiež, spraucās garām uz cm mazāk aizsargātiem cs dalībniekiem. Neievēro distanci...Tikko Vācijā piemērs smagai avārijai uz bāņa. Būtu tur distroniks vai lidars bijis, nekastāds nenotiktu ar to nezko darījušo fūres profiņu. AAE šitie dvieļu galvas brauc 60kmh un visur paspēj.
WALA rakstīja: Jo vairāk visādu asistentu un drošības sistēmu, jo nevērīgāki paši autovadītāji ... tas ir vienīgais mans iebildums pret šīm sistēmām ... BTW vakar uz Akmens tilta uzbrauktuves pie LNB izskatas ka sarkans Tesla bija ieskrejis vienam pakaļā ... tā kā drusku smieklīgi ne ?!?!
Cilvēks nav tā konsturēts, lai 6h nepārtraukti pieskatītu detaļas, bet nekādi nereaģētu uz tām. Automāti tam ir krietni labāki. Visus tos asistentus var overraidot uzspiežot gāzi. Gan jau tā arī Teslu var nomušīt. Es gan nepamēģināju
eidis rakstīja: Nekādi. Tas līmenis ir ļoti tālu no citām lietām bez frontāla crash. Nepamanīs visdrīzāk
Varam notestēt. Būsi pārsteigts
WALA rakstīja: Pieņemot ka piem. Tesla kameru sniegto info nevar interpretēt 2 veidos ar perfekti vienādu varbūtību ...
Vot to nezinu kā viņi tiek galā, kad dati satiekas uz 50/50. Bet nedēļas laikā viedoklis pat Teslas AI bija ļoti nopietni uzlabojies. Tur tiešām viss ir grandiozi padarīts. Iespējams, ka tā Tesla nepareizi nolasīs kādu vienu objektu, bet tajā distancē, kurā izšaus šo kļūdu, humānis būs nobraucis 2 vecmāmiņas un nokantējis 6 motociklus. Bet tā AI arī citiem ir nopietni uzlabojumi. Piem Nissan joslu lasītājs jaunajā risinājumā jau ir galvas tiesu pārāks kā 3 gadus vecēkiem auto
ZZZZ rakstīja: Ar Teslu un tās darbību nav pieredze. Bet Korejas un Vācu tā darbība ir tīri ok. Ja blīvējās kustība, tur pats viss notiek un nav jāčikājās līdz. Bet, kā saki , vari pārņemt vadību jebkurā brīdī kad tas nepieciešams. Bremzē pedālis, paātrināties pedālis. Viss.
Pirms neilga laika tepat forumā viens sūdzējās, ka, spiežot gāzi grīdā, auto nolika pa mēmajiem. Šķiet, ka tieši par VW bija stāsts, bet varbūt jaucu.
msh rakstīja: Man nav nekādas pieredzes ar šitiem sūdiem, bet es šaubos ka problēma bija ar pašu pogu
Redzi, mašīnām kurām ir poga, nevis aizdedzes atslēga, ir attiecīgs immo kurš atļauj iedarbināšanu. Pa lielam tā arī būs galvenā atškirība starp piekto golfu ar aizdedzes atslēgu un septīto ar pogu - abiem diviem aizdedzi ieslēdz centrālās elektrības bloks ieslēdzot dažus relejus - jā, piektajam golfam aizdedzes slēdzene ir tikai mazjaudas slēdzis kas padod signālus stūres vadības blokam.
Papētot markas forumus (Škoda) izskatās, ka tā poga arī pati par sevi mēdz nomirt, bet tā kā radiniekam tas ir uzņēmuma auto tad principā dziļi vienalga kas tur par problēmu. Galvenais jau tas čakars lai to tehnikas brīnumu dabūtu kustināmu un uz servisu. 100 punkti ka čalis turpmāk kādu brīdi parkosies tā lai ērtāk būtu visam piekļūt un aizvilkt 😄
WALA rakstīja: Tas ka progress IR - ir nenoliedzami, bet vai es tādu gribu un vai man vajag - drīzāk ka ne - es ciest nevaru kad auto var izdomāt darīt kaut ko citu kā es esmu iecerējis, jo ir bijis gadījums kad piem. uz tā paša Akmens tilta esmu speciāli vilcis uz tramvaja sliedēm nevis bremzējis, un tikai pēc tam bremzējis ... gribetu redzēt kādu lēmumu pieņemtu Tesla , tas pats ar sarkano gaismu, kad redzu ka astē drusku par optimistisku kāds nàk (un ticams ka vilks pār sarkano) un tad spiežu grīdā ... bieži tas nav bet kādu 1x pa gadu varētu būt ka sanak tādas situācijas ...
Pilnīgi visiem auto, kurus esmu braucis, AI stabili overraidojas ar gāzi vai bremzi. AI darbojas tajā laikā, kad esi neuzmanīgs un NEVEIC pareizas darbības. Ja tu VEIC darbības, tad tās ir reakcija un AI nepiedalās