- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
anonimikis rakstīja: Malku pērk lohi. Un viņi to pērk tikai tāpēc ka lohi. Malka ir izdevīgāka kā kurināmais tikai tad, ja to iegūst savā mežā pats. Visādi citādi briketes ir way to go, ja nu obligāti gribas kaut ko dedzināmu un granulām iekārta nav piemērota.
Man nepatiktu skatīties kamīnā, kurā deg briketes. Malkas krāsns- tas jau cits stāsts. Krāmēta 80,- lazda, apse, baltalksnis
anonimikis rakstīja: Malku pērk lohi. Un viņi to pērk tikai tāpēc ka lohi. Malka ir izdevīgāka kā kurināmais tikai tad, ja to iegūst savā mežā pats. Visādi citādi briketes ir way to go, ja nu obligāti gribas kaut ko dedzināmu un granulām iekārta nav piemērota.
Man ir mežs, pie tam ne mazs, bet malku kamīnam, kublam un grilam es pērku, jo tā man sanāk stipri lētāk, nekā atvilkt no sava meža, kas atrodas 65km attālumā
Tātad reizi dažos gados esmu lox
Man pietiek ar kādiem 5 steriem dažiem gadiem.
zhuks rakstīja:
Man nepatiktu skatīties kamīnā, kurā deg briketes. Malkas krāsns- tas jau cits stāsts. Krāmēta 80,- lazda, apse, baltalksnis
Apse/baltalksnis-tikai dūmi,efekta nekāda,pareizāk sakot-nauda vējā un apkārtējie iedzīvotāji tevi nolād.
msh rakstīja: Pilnīgas muļķības. Varbūt ja kurina slapju malku.
Laukos baltalksnis ir gana liels % no kopējā malkas apjoma un neviens nesūdzas. Te būtiskākais ir kas cits - vai malka ir pareizi sagatavota un uzglabāta. Ja kurināsi slapju malku vai praulus, var iegūt visu ko, tikai ne siltumu. No normālas sausas malkas nebūt nekādu dūmu un lāstu no kaimiņiem.
msh rakstīja: Pilnīgas muļķības. Varbūt ja kurina slapju malku.
Droši vien oktobrī nopērk zaļu malku un sāk pa taisno kurināt. Tad jau nav brīnums ka kaimiņi nolād...
Kādas tagad ir malkas cenas? Iesaki malkas piegādātāju?