policija speciāli skatās cik tad nu ātri es braukšu

Andrisk89 Reģ.: 20.08.2023

netiekšu kur tiesi bet bija 2 naktī ielas posms divas joslas vienā virzienā neviena krustojuma nav 

ierobežojums 50km h 

Es uzbruacu uz attiecīgas ielas un kāpinu ātrumu par cik viss tukšs gribējās varbūt paspēt ātrak mājās,

spidometrā neksatījos tik tad kad policija ieslēdz migalkas.

Jebkurā gadijumā paātrinajos ne super lēni ne ātri cik nu tā miskaste ar 1.6 dizeli gāja 

atmetu gāzi pagāja kādas 10 sekundes skatos migalkas pamazām braucu malā. Te bija 100% kā šeit princips skatās cik tad nu ātri būs un tad stādina

www.tvnet.lv/7980370/noskaties-jelgava-jauniesi-sariko-dragreisu-nepamana-ka-aiz-muguras-brauc-policija

šjā gadījumā var redzēt ka sasniedz 102km tad ieslēdz migalkas a varbūtu pie 80 km kāds skrēja pāri ielai ? Varbūt sāks bēgt jo skaidrs ka tiesības nost. Pie 65 neviens nebēgtu 100%

ir tāds likums ka policijai nekavējoties ir jānovērš pārkāpums nevis jānoskatās kādu laiku???

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ir radara lietošanas instrukcija kuru policija parasti neievēro, tur kā reiz ir rakstīts, ka pārkāpējs ir jānovēro, lai nepiešūtu patvaļīgu ātrumu, bet gan konstatēto ilgākā posmā. Strauji atmetoties vai paātrinoties ātruma mērījums nav īsti derīgs.

Andrisk89 Reģ.: 20.08.2023
0 0 Atbildēt

nu man apmēram tā bija pātrinājos vidēji āatri gāze ne  jau grīdā bet pa pusei un tad atmetu nost ripoja tad redzēju migalkas tālumā un tad bija 80 spidmetrā

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu re, policija mums ķer uz maksimālo momentāno ātrumu kādu uzrāda radars, pat ja tas bija uz 0,5sek. Tas ir pretrunā ar radara lietošanas instrukciju. Ja vēl vispār tos aizvēsturiskos STALKER izmanto nevis lāzera radarus.

iciks Reģ.: 29.05.2013
10 2 Atbildēt

Nu uztaisi vēl 4. tēmu par to, cik dzīve netaisnīga un kāpēc nevajag noteikumus ievērot tad, ja pašam liekas, ka tā vajag.

feciic Reģ.: 09.05.2008
4 0 Atbildēt

Dandālis-ņaudētājs, ar noliektu galvu atzīstot un nožēlojot pārkāpumu iegūsi vairāk nekā mēģinot pierādīt netaisnību.

Pie kāda ātruma tad policijai būtu jābrīdina-51? Vai legāli nelegālajiem 70?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Policijai jāievēro likumu - un tas pieprasa, ka pirmkārt pārkāpuma izdarīšana ir jānovērš, otrkārt nekavējoties jāpārtrauc. Attiecīgi varēja gan novērst, laicīgi ieslēdzot bākugumis, gan pārtraukt pārkāpumu tiklīdz tas tika izdarīts, nevis "novērot".

Izvērtējot pārkāpuma smagumu - individuāls "dandālis-ņaudētājs", pret bruņotu organizētu noziegumu, ko izdarījušas amatpersonas.

feciic Reģ.: 09.05.2008
1 0 Atbildēt

Pie kāda ātruma būtu jābrīdina? Varbūt inspektors nemaz neko negribēja darīt bet ja dandālis-ņaudētāji tik met pedāli grīdā tad neko, liek mierā un formē protokolu.

Man kautkā vienmēr licies ka naktī, jo sevišķi pilsētā, ir jāuzvedas godīgāk jo iespēja izgaismoties arī par nebūtiskiem pārkāpumiem ir daudz lielāka.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re... Atkal analizēsi ko vajadzēja darīt savādak parastajam "dandālim-ņaudētājam", jo tev patīk, ka policisti ir noziedznieki.

darklight Reģ.: 29.10.2013
8 1 Atbildēt

Kas tā par sūda tēmu vispār? Ej uz Bez tabu ar savām žēlabām, tur tādus uzklausa.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Redzesloka paplatināšanai "naktī pa pislētu" katram būtu noderīgi pabraukāt.Tieši šajā diennakts laikā agresija un visatļautība mums izpaužas vislielākajā mērā.Jā.Vienkārši NAV tāda gadījuma, kad katrs pusotrais ceļā sasstaptais nelīstu otra "Vadītāja" parsonīgajā telpā vai atklātā textā neizaicinātu uz kādu "noskaidrošanos".Ja tu to dabalojobu pie diviem krustojumiem app-isīsi par 200 metriem, pie trešā jūs noteiksti satiksieties vēl un vēl.Viņš tak mierā neliksies, nemaz neceri.

Un izredzes ieraudzīt kādu tā dēvēto "monitorējošo mentu" te ir tuvas nullei.Shitas dalbaēbu pieradums neskatīties spizdometrā un principiāli neievērot itin neko pārņem aizvien lielāku to dalbaēbu daļu.Kam labāks sauto un vairāk naudass, tas vispār p/is visu kas kustās un uzspļauj pilnīgi dajebkam.Kamēr tas āksts "Pr-nieks" no e-krāna drirš škidru, ka "jāievēro esot no Pirmā km/h", tamēr reāli tās lietas ir galīgā dsā.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
1 0 Atbildēt

TG AM

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Tak viss ir pareizi. Ātrumpārkāpums un gaidam, kad izdara vēl kādu sīku CSN pārkāpumu. Var piešūt par agresīvu braukšanu un pareizi dara. Tāpēc likumu uzvere ir sa*ista visās sfērās.... domā nozags ļimonu, nu kas tur tāds, roka nedaudz paslīdēja vai tad nepietiek ar pakratītu pirkstu, ka tā ir slikti darīt? A tu ko gribēji uz 80 spiedēj, kur ir 50...pārbaudīt savas NEiemaņas ātruma sapratnē? Gribi braukt ar smagu kāju?...kur problēma par to samaksāt? Brauc uz trasi...tur sanākt var lētāk.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Nu vai kā variants - līdz tiem 80 vienkārši nepiesienās, nu mazums kas, gadījās šoferim smagāka kāja, vai idiotiskie 70-50-70, nu tur tak neviens neko neķer, ja kautkā izcili neizpildies. Te tas pats - pie zināma pārkāpuma smaguma Andrisk tika noņemts no trases. Būtu kādi 5kmh mazāk - dēļ viņa ne dirsu plēstu, ne papīrus smērētu. Neapgalvoju ka tā ir, vienkārši, kā variants, nez vai kāds tur tālredzīgi rēķināja, cik agresīvos izdotos piešūt...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pareizi? Tu tā ka atbalsti konceptu, ka policija noskatās, kā kādu sit un gaida kamēr nositīs, lai varētu piemērot lielāku sodu?

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Ja vien neesi pilnīgs idiots (domāju, ka neesi, lai arī brīžiem centies pierādīt pretējo), tad vajadzētu saprast, ka cilvēka (arī jebkura dzīvnieka) sišana un ātruma pārsniegšana tukšā ielā ir divas atšķirīgas un principiāli nesalīdzināmas lietas.

Bet visdrīzāk jau šeit ir tas, ko Lynx augstāk saka. Vispār nebūtu aiztikuši, ja nekļūtu pārāk nekaunīgs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu un kur tieši tu piedāvā to precīzo svītru vilkt, kadus likumpārkāpumus policisti drīkst atļaut turpināt? Ir šķietami viegli pateikt, ka tās ir nesalīdzināmas lietas, kad iedod ekstrēmu piemēru, bet grūtāk tur "kaut kur pa vidu".  Problēma ar tavu domāšanas veidu ir tā, kas atbalsta policejisku režīmu - t.i. policista tiesības uzspļaut likumam un subjektīvi izlemt, ko sodīt un ko ne.

audia4B8 Reģ.: 02.01.2023
1 5 Atbildēt

Citreiz poliči ir viltīgi noslēpušies un vaktē pagriezienu nerādītājus, lai dabūtu sev labu maltīti

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nu un kur tieši tu piedāvā to precīzo svītru vilkt, kadus likumpārkāpumus policisti drīkst atļaut turpināt? Ir šķietami viegli pateikt, ka tās ir nesalīdzināmas lietas, kad iedod ekstrēmu piemēru, bet grūtāk tur "kaut kur pa vidu".  Problēma ar tavu domāšanas veidu ir tā, kas atbalsta policejisku režīmu - t.i. policista tiesības uzspļaut likumam un subjektīvi izlemt, ko sodīt un ko ne.

Ko darīt vienam un katram policistam, ja viņš vienlaikus redz, ka visa auto plūsma plūst vienmērīgi ar +15?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Rakstīt likumdevējam, ka likums, kuru pārkāpj masveidā, ir debils un grozāms. Bet jā - tas ir policejiskas valsts organizatoru mīļākais rīks - radīt likumus, kurus ir normāli pārkāpt - lai de facto nonāktu pie situācijas, kurā vara ir policistam, nevis likumam.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Rakstīt likumdevējam, ka likums, kuru pārkāpj masveidā, ir debils un grozāms. Bet jā - tas ir policejiskas valsts organizatoru mīļākais rīks - radīt likumus, kurus ir normāli pārkāpt - lai de facto nonāktu pie situācijas, kurā vara ir policistam, nevis likumam.

Jā, jā, 

www.youtube.com/watch?v=Cr7hg7zDOQk&ab_channel=tcla75

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
3 1 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Nu un kur tieši tu piedāvā to precīzo svītru vilkt, kadus likumpārkāpumus policisti drīkst atļaut turpināt? Ir šķietami viegli pateikt, ka tās ir nesalīdzināmas lietas, kad iedod ekstrēmu piemēru, bet grūtāk tur "kaut kur pa vidu".  Problēma ar tavu domāšanas veidu ir tā, kas atbalsta policejisku režīmu - t.i. policista tiesības uzspļaut likumam un subjektīvi izlemt, ko sodīt un ko ne.

Ko darīt vienam un katram policistam, ja viņš vienlaikus redz, ka visa auto plūsma plūst vienmērīgi ar +15?

No plūsmas, nejauži izvēles kartībā stādina. Izraksta protokolu, ņem nākamo. A kā savādak? Pašam nevajag būt šajā aunu barā, tad arī nebūs jāraud un jāspriedelē, kāpēc izvēlējās 'mani' un vai tas ir taisnīgi, ja citi turpina pārsniegt bez sekām, kamēr 'man' raksta protokolu!

 Ja visi turpina hroniski braukt +15/+20 tātad soda apmērs par šo ātrumu pārkāpumu ir par mazu, jo gandrīz neviens autovaditājs no tā nebaidās..

Pilsetā pārsniedzot ātrumu līdz 20km/h brīdinājums vai 40€! Kas ir smieklīgi,jo ātrumu parsniedz par 40%, kas  pilsētā pie neparedzētas situācijas ir ļoti daudz!

 (tapēc jau arī poliči pa lielam piever acis un atļauj skriet jo paši negrib ņemties ar papīriem deļ kādiem brīdinājumiem, bet šādi pieverot acis, arī izveidojas šie hroniskie skrējēji kuri ir pārgudri un vairs nespēj barukt pēc likuma panta.) 

  Sodi visā ātruma spektrā būtu jāpalielina x2 vai pat x3! Un jānoņem tā muļķīgā +/- 10km/h bufera zona, kas velkas līdz no psrs laikiem-būves, ka ražotne nemacēja kvalitatīvi nokalibrēt spidometrus! Ta braucot uz 50, vienam žigulim rādija 45kmh, otram 60kmh 😅

 Bet kā tiek pacelts šis jautajums uzreiz 'hroniskie' vaimanā un ķērc pilnā balsī (nesenie centieni stingrākam likumam) Tad uzreiz ir tiesības, konstitūcijas un sazin vēl kas lai tikai atstātu esošo situāciju.

 Ik dienu ļoti labi izjūtu, cik autovadītāji ir nedisciplinēti un brauc kā patīk, nevis brauc pēc likuma. Radot gan agresiju gan avārijas situācijas, gan arī avārijas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

"...Un jānoņem tā muļķīgā +/- 10km/h bufera zona, kas velkas līdz no psrs laikiem-būves..."

Kādiem PSRS laikiem? Šāda "bufera zona" ir praktiski visā Eiropā, izņemot Skandināvijas valstis.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 0 Atbildēt

Laikam neesi sen bijis ārpus robežām. Igaunijā soda ar pirmo kilometru, tāpec ir iesauka lēnie Igauņi.

Polija, Vācija, ja brauksi ar mums ierasto +10, arī norausi sodu. Īpasi ja tā brauksi garam skolām, pansitonātiem u.c. spec vietām, kur ir ātruma samazinājums...

Pa lielam Eiropā ir +/- 5kmh tolerance! Kurā KATRAM PAŠAM ir jaapzinās sava auto spidometra klūdas rādijums, bet ja ir ražotāja noteiktie riepu izmēri un balstiekārtā nav veiktas modifikācijas, tad tas parasti iekļaujās šajā 5km/h diapazonā - respektīvi sanāk 'sods no pirmā kilometra!'

 Bet pie mums ir kaut kāds mistiska automobīļa +/-10km/h kļūda un tad vēl fiksējosās mērierīces +/-5km/h un lēmumā sapluso abus klat, jebšu ņem nost -15km/h.

 

Un tieši tapēc jau realtatē +15/20kmh plūsma pie mums ir norma. Vienalga vai pilsēta vai dzīvojaām zona vai šoseja, ja nebrauc virs norādītās zīmes ar vismaz +20 tad parasti iesēžas tev dusmīgi pakaļā, cenšoties stumt, pārmācīt u.t.t. 

 Ķip ko velcies braucot pēc noteikumiem?!??

Policijas kontrole, kas pārgajusi uz stacionāro FR modeli, vadītajiem arī liek šo visatļautību, jo pie visām zinamajām FR vietām parasti nomet -10, pabrauc garam un tad atkal braši skrien tālāk.

Varbūt vēl kādā ex-psrs valstī ir joprojām tik liels kļūdas diapaozons, bet nu jā, eiropā toč tu čiliņā nepabrauksi ar +10/+20, jo sodu atrausi kārtīgu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, ļoti sen. No pēdējā brauciena atgriezos tieši pirms 18 dienām - Rumānija - kopā 3300 km. Braucu pa bāni, kur atļautais ir 130, ar apmēram 150 pabraucu garām poliču bembim ar radaru iekšā, neviens ar ausi neklapēja. Bukarestē arī uz vienas no 2 joslu ielām pēc Google Maps ar 65. Vācijā pēdējo reizi biju 2022. gadā - tajā braucienā 2 reizes paņēma fotoradars. Vienā reizē 70 vietā ap 85, otrā - 100 vietā uz bāņa ap 130... Abas reizes nozibsnīja. Un tas nebija Austrumvācijas gals - viena reize pie Minsteres, otra - gandrīz pie Luksemburgas robežas. Vācijā sanāca vairākkārt ar kravinieku pabraukāt - tur uz mazajiem ceļiem atļautais ir 60 km, vietējie teica, ka līdz 70 var neiespringt - ne fotoradars bļauj, ne poliči piesienas, Uz Poliju vai tai cauri braucu apm. 2 reizes gadā. Vienīgā reize pēdējo 10 gadu laikā, kad esmu apturēts, bija par būtisku ātruma pārsniegšanu (nepamanīju apdzīvotās vietas zīmi), bet tā esmu pabraucis garām Varšavā gan ar 60 atļauto 50 vietā, gan uz bāņiem ar 130-140 atļauto 120 vietā... Lieldienas svinēju Budapeštā (braucu caur Poliju, Slovākiju, atpakļceļā Austriju, Čehiju. Čehijā vienā vietā atļautā 100 vietā ātrums bija 120, nekādas reakcijas... Fotoradariem praktiski visur gāju garām ar apm. +10. Neviena soda. Jā, Igaunijā piekrītu - tur par +3 km man atnāca sods apm. 12 euro, esmu arī par Nīderlandi dzirdējis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Igaunijā gan jau, ka pie skolas uzrāvies, kur FR ir kopā ar bērnu brīdinājuma zīmi  - nekāda vispārīga "sodīšana no pirmā km" tur nav un plūsma kustas ar +10. Piedevām daudz masveidīgāk - ir mazāk gan ātro, gan lēno "izlecēju". 

Austrieši centīgi sūta vēstules pat par relatīvi maziem (ir saņemti sākot no +10) pārkāpumiem, bet atkal jau - ir "jāiekrīt" specifiskā vietā. +20 uz šosejas vai bāņa neinteresē nevienu. Savukārt lielākais sods, kas man no Austrijas ir pienācis, ir kretīniskāks, nekā pat mūsējie spēj izdomāt. Piebraucu pie liela bērnu rotaļļietu veikala īsi pirms slēgšanas un steigā neuzliku "pulkstenīti" 3h bezmaksas  ierobežotai stāvvietai. Tā nu par to 1/2h, ko tur nostāvēju, pierēķināja 50EUR - un ne jau kaut kādam Europarkam, bet oficiāli uz valsts kasi policijas kontā, par ko paspēja pat atsūtīt arī vēstuli, jo uz loga uzlikto nebiju apmaksājis 3 dienu laikā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nē, uz Tallinas šosejas pie kaut kāda krustojuma, kur zīme bija 70, man bija 73... Turklāt tas bija tumsā, ap pusnakti. Ja būtu skola, tad ātruma ierobežojums taču būtu 50 vai pat 30... Par to plūsmu piekrītu - kopumā EE tā ir mierīgāka un ap +10, tikai pie radariem igauņi gan sabremzējas 5-10 km/h zem atļautā. Varbūt gan tagad kaut kas ir mainījies, pēdējo reizi uz EE braucu 2020. gadā, konkrētais keiss ar radaru bija 2018.

Bet par to veikalu - man šitādu Cityparks uzlika pie Valdemāra Rimi - arī 15 min pirms slēgšanas, kā dēļ steigā aizmirsu iereģistrēt auto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nākamreiz, kad brauksi, paskaties uzmanīgāk - tur šosejas malā ir manītas vairākas lauku skolas tieši ar 70 ierobežojumu uz šosejas

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Kanibal, principā pareizi, bet nevis soda bardziba bet gan (vai un) neizbegamiba vajadzīga. Melnās kastes hroniskiem pārkāpējiem? Mobilie FR katrā sabiedriskajā autobusā/ valstij piederošā automašīnā?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

10 km brīdinājumu buferi var atstāt ārpus pilsētām, bet pilsētās tas būtu jālikvidē. Un aiziet fotoradari. Dzīvojamās zonās tos īpaši vajadzētu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kamēr norit diskussija/par "pieļaujamajiem" +10, tamēr krietna daļa gluži mierīgi atļaujas braukt ar +25 pilsētā un ar visiem +55 ārpusē.Izjātie/Par! te ir gauži mazs procents, taču no tā katrreiz tiek prasmīgi uztaisīts pīārs.

Treknajam liekulim pr-niekam būtu sen jau bijis jāatkāpjas/no.Jo tā ir klaja nekaunība un pretīga demagoģija, kad no e-krāna publiski drirst par "vajadzību" ievērot no Pirmā +km/h, taču aizkadrā viņam joprojām darbojas savulaik VipPersonu iedibinātais +13km/h. 

Protams, ka ar 50km/h sataisītie potenciālie suudi būs lielāki, nekā ar 5km/h.Tā arī ir pretīgi gluma teorija.Mēs (gadiem ilgi !!!) nejāājam mobilo ierīču droč'hītājus un atklātā textā Bandītus (acīmredzami neesam spējīgi, ar Pr-niekiem nepieciešamajām Ogānizātoriskajām un/vai Intelektuālajām spējām apveltīti!), taču putāmlūpām muldam par ikkatra pieplusotā km/h "kritisko atšķirību" attiecībā uz varbūtējo suudu apmēru.

Normāls kvalificēts vadītājs mācēs noturēt daudzmaz precīzi jebkuru noteikto ātrumu, taču LOhi visu savu (jau tā klibo) uzmanību noveltīs trulai spidometra vērošanai.Turklāt, 4/5 no viņiem pat nezin sava auto patieso ātrumu attiecībā pret tā lohspidometra rādījumu.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Idejiski es atbalstu šādu lietu. Man paziņas, kas dzīvoja labu laiku Beļģijā, stāstīja, ka tur tā esot izplatīta prakse. Policija pamana pārkāpumu, sāk skatīties, vai uzreiz nebūs vēl otrais un trešais. Tad pēc brīža ņem nost no trases pēc pilnas programmas - distances neievērošana, apdzīšana neatļautā vietā, ātruma pārsniegšana utml.

Manuprāt, diezgan muļķīgi ir ķert pie pirmā km/h pāri slieksnim un tad pusstundu čakarēties brīdinājuma dēļ - pagaidi 20sec, kad tas skrējējs uzņem uz +30 un tad paņem priekšā pēc pilnas programmas, lai jūt.

Fuck around and find out.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Diezgan muļķigi (smieklīgi) ir vispār bezjēgā tērēt nodokļumaksātāju (lohu) apmaksāto darbalaiku un lieki rakstīt (skribelēt) proktokolu par acīmredzamu pārkāpumu.Kur vairumā gadījumu noteikti pietiktu ar kvīti un paša pārkāpēja "piekrišanu".Ja nepiekrīt- tātad ir video un lai brauc skaidroties pie specializētā "video tulkotāja".

Un nevaig arī diži bakstīties pa Debesīm ar dažādiem te izsmalcināti/eksotiskiem ķeršanas veidiem- pietiktu ka "viņi" pildītu savus IKDIENAS pienākumus un 1kārt ķertu tiešām tos, kuri tiešām reāli kko apdraud. 

Teju visa lohrīga braukšanas laikā massveidā baksta mobilo ierīču ekrānus un/vai tur rokā trubu- bet cik (mums,Lohiem) ira "aizturēto/Par!"?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja "Un tieši tapēc jau realtatē +15/20kmh plūsma pie mums ir norma. Vienalga vai pilsēta vai dzīvojaām zona vai šoseja, ja nebrauc virs norādītās zīmes ar vismaz +20 tad parasti iesēžas tev dusmīgi pakaļā, cenšoties stumt, pārmācīt u.t.t.

 Ķip ko velcies braucot pēc noteikumiem?!??"

Šis reāli kretinē, jā. Gribi skriet - sagaidi piemērotu brīdi, un dod vaļā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nemurgo. Tā +15/20kmh plūsma ir tikai pēc spidometra. Realitātē ātrums ir zem 10km/h. 

Kur CSN tev prasa ievērot spidometru nevis ātrumu?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Ko? Laikam jau pārprati kaut ko. Man arī krīt uz nerva tie, kas sēž pie bufera un stumj tos, kas brauc lēnāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

"Ja visi turpina hroniski braukt +15/+20 tātad soda apmērs par šo ātrumu pārkāpumu ir par mazu, jo gandrīz neviens autovaditājs no tā nebaidās.."

Precīzi pateikts. Tas ir vienīgais, ko policejiskās valsts mīļotāji māk izsecināt. To otru pusi - ka saprātīgais vairākums to izvēlas ka drošu ātrumu un brauc bez problēmām, jau izdomāt nevar. SODĪT!!! Vienīgais vārds ko pazīst.

core Reģ.: 03.01.2017
2 1 Atbildēt

Krokodils rakstīja:

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Nu un kur tieši tu piedāvā to precīzo svītru vilkt, kadus likumpārkāpumus policisti drīkst atļaut turpināt? Ir šķietami viegli pateikt, ka tās ir nesalīdzināmas lietas, kad iedod ekstrēmu piemēru, bet grūtāk tur "kaut kur pa vidu".  Problēma ar tavu domāšanas veidu ir tā, kas atbalsta policejisku režīmu - t.i. policista tiesības uzspļaut likumam un subjektīvi izlemt, ko sodīt un ko ne.

Ko darīt vienam un katram policistam, ja viņš vienlaikus redz, ka visa auto plūsma plūst vienmērīgi ar +15?

No plūsmas, nejauži izvēles kartībā stādina. Izraksta protokolu, ņem nākamo. A kā savādak? Pašam nevajag būt šajā aunu barā, tad arī nebūs jāraud un jāspriedelē, kāpēc izvēlējās 'mani' un vai tas ir taisnīgi, ja citi turpina pārsniegt bez sekām, kamēr 'man' raksta protokolu!

 Ja visi turpina hroniski braukt +15/+20 tātad soda apmērs par šo ātrumu pārkāpumu ir par mazu, jo gandrīz neviens autovaditājs no tā nebaidās..

Pilsetā pārsniedzot ātrumu līdz 20km/h brīdinājums vai 40€! Kas ir smieklīgi,jo ātrumu parsniedz par 40%, kas  pilsētā pie neparedzētas situācijas ir ļoti daudz!

 (tapēc jau arī poliči pa lielam piever acis un atļauj skriet jo paši negrib ņemties ar papīriem deļ kādiem brīdinājumiem, bet šādi pieverot acis, arī izveidojas šie hroniskie skrējēji kuri ir pārgudri un vairs nespēj barukt pēc likuma panta.) 

  Sodi visā ātruma spektrā būtu jāpalielina x2 vai pat x3! Un jānoņem tā muļķīgā +/- 10km/h bufera zona, kas velkas līdz no psrs laikiem-būves, ka ražotne nemacēja kvalitatīvi nokalibrēt spidometrus! Ta braucot uz 50, vienam žigulim rādija 45kmh, otram 60kmh 😅

 Bet kā tiek pacelts šis jautajums uzreiz 'hroniskie' vaimanā un ķērc pilnā balsī (nesenie centieni stingrākam likumam) Tad uzreiz ir tiesības, konstitūcijas un sazin vēl kas lai tikai atstātu esošo situāciju.

 Ik dienu ļoti labi izjūtu, cik autovadītāji ir nedisciplinēti un brauc kā patīk, nevis brauc pēc likuma. Radot gan agresiju gan avārijas situācijas, gan arī avārijas.

Lohs!

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
1 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Jā, ļoti sen. No pēdējā brauciena atgriezos tieši pirms 18 dienām - Rumānija - kopā 3300 km. Braucu pa bāni, kur atļautais ir 130, ar apmēram 150 pabraucu garām poliču bembim ar radaru iekšā, neviens ar ausi neklapēja. Bukarestē arī uz vienas no 2 joslu ielām pēc Google Maps ar 65. Vācijā pēdējo reizi biju 2022. gadā - tajā braucienā 2 reizes paņēma fotoradars. Vienā reizē 70 vietā ap 85, otrā - 100 vietā uz bāņa ap 130... Abas reizes nozibsnīja. Un tas nebija Austrumvācijas gals - viena reize pie Minsteres, otra - gandrīz pie Luksemburgas robežas. Vācijā sanāca vairākkārt ar kravinieku pabraukāt - tur uz mazajiem ceļiem atļautais ir 60 km, vietējie teica, ka līdz 70 var neiespringt - ne fotoradars bļauj, ne poliči piesienas, Uz Poliju vai tai cauri braucu apm. 2 reizes gadā. Vienīgā reize pēdējo 10 gadu laikā, kad esmu apturēts, bija par būtisku ātruma pārsniegšanu (nepamanīju apdzīvotās vietas zīmi), bet tā esmu pabraucis garām Varšavā gan ar 60 atļauto 50 vietā, gan uz bāņiem ar 130-140 atļauto 120 vietā... Lieldienas svinēju Budapeštā (braucu caur Poliju, Slovākiju, atpakļceļā Austriju, Čehiju. Čehijā vienā vietā atļautā 100 vietā ātrums bija 120, nekādas reakcijas... Fotoradariem praktiski visur gāju garām ar apm. +10. Neviena soda. Jā, Igaunijā piekrītu - tur par +3 km man atnāca sods apm. 12 euro, esmu arī par Nīderlandi dzirdējis.

Ar FR fiksejumiem ir tā ka tie var atnākt pēc pāris mēnesiem, tāpec nesaki vēl hop.... 😉 (Pēc eiropas likuma pus gada laikā ir jaatnāk)

 Tepat pie mums gadās mēnesis vai divi aizkave un tad kasi pauri un domā tinot filmu atpakaļ....

 No ārzemēm nevari gribēt, ka atnāks pēc dienas, divām vai nedēļas. Diemžēl joprojām arī šengenas valstu zonā nav kopējās eiropas sistēmas kur poličiem pārbaudīt un viss ir sadrumstalots aizbildinoties ar valstu drošību.

Tālākās ārzemēs sodus apstradajot tur tomēr izvērtē kāds sods un ja konkrētā bildē ir maziņš, bieži nemaz i nesūtīs šo reiķinu uz Latviju, jo sūtīšanā čakars lielāks, kur visticamāk, ka cilvēks tāpat iemetīs miskastē un tēlos muļķi domājot, ka ta var aizbēgt no pienākumiem.

 Šādos ārvalstu sodos parasti ja ekipāža apstādina, nočeko savas valsts sistēmā, ka uz autiņa karājas sodi, tad liek maksāt par visu. 😉

Rumānijā šķiet ir trakāk ne kā pie mums, tur poliči uz ielām ir tikai tāpēc ka kaut kādas mūsdienu normas prasa un eiropas naudu grib dabūt, ta viņiem ir japilda kādas normas.

 Realitatē tur anarhija uz ceļiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Kopš Vācijas ir pagājuši gandrīz 2 gadi... un vēlreiz - ar +10-+20 esmu braucis garām arī policijas ekipāžām gan Vācijā, gan Beļģijā, gan Horvātijā, Austrijā, Čehijā un gan jau vēl kaut kur...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti