izbrīvētie bruģētāji stāsies rindā lai varētu tavu podu pieskrūvēt;
Atļaušos nepiekrist. To, kas grib tos podus skrūvēt, sevišķi "lietotus podus remonta gadījumā, vienmēr pietrūks. Jo nav daudz cilvēku, kas to gribētu darīt. Tāpat elektriķu. Un šos darbus robotiem tuvā nākotnē nodot nevarēs. Roboti santehniķi un roboti elektriķi varēs strādāt tikai tādu instalāciju kopšanā, kas no paša sākuma paredzētas to izmantošanai.
Es referēju uz šo:
Kādreiz lasīju pētijumu, ka 60% populācijas nevēlas uzņemties atbildību. Tie nekur nav palikuši. Tie tēmē uz roku darbu. Tiem būs grūti
Cilvēki, kuriem roboti atņems roku darbu, meklēs / konkurēs par atlikušajiem roku darbiem. Īpaši traki būs šoferiem. Līdz tam gan diezgan tālu vēl, bet būs traki
Kādreiz lasīju pētijumu, ka 60% populācijas nevēlas uzņemties atbildību;
Aha, un fūres vai satiksmes autobusa vadītāja darbs ir atbildīgāks nekā pieciem biroja direktoriem kopā. Tāpēc to jau tagad trūkst ( šoferu, nevis direktoru ) . Rīgas satiksme: Transportlīdzekļu vadītāju vidū ir vērojams darbinieku novecošanās process, un, saskaņā ar datiem, vidējais autobusu vadītāju vecums Latvijā ir ap 50 gadiem. Un Vācijā, neskatoties uz visiem imigrantiem: Galvenā informācija par autovadītāju trūkumu Vācijā:
Trūkuma apmērs: Nozares ziņojumi liecina par vismaz 70 000 profesionālu autovadītāju trūkumu. Dažas prognozes liecina, ka līdz 2027. gadam trūkums varētu sasniegt 185 000.
Vispār tāds normāls fūrists atbildību apzinās tikai vārdos. Tā iekšēji: baranku grozīt kaulus nelauž un nav jārunā ar pīplu. Viss.
Es apzinos atbildību un riskus un tāpēc braukšana mani nogurdina
Tā nu gan tas nenotiks - tai visai mega-tehnikai būs vajadzīgs viens cilvis kurš pastāvīgi, jau pēc skaņas var pateikt ka iekārta dara muļķības un/vai tai vajadzīgs remonts.
Jā pļēgurus nejēgas tā tehnika protams spēs aizvietot, bet ne kārtīgu meistaru.
Piem. es te tagad “sipos” ar aplikācijas problēmu uz serveriem, kur tehniski tad kad aplikācija nofrīzo - DB serveris saka - a man te darīt nav ko - vēsi varu atbrīvot atmiņu …
Vai citā reizē secinu ka VPN smagi gļuko jo rūterim vēsturiski iestatīts MTU mazāks kā defaulti un tikko šifrētas paketes kļūst pietiekami lielas un tās parsvarā iet ar ‘nefragmentēt’ karodziņu, viss TCP sāk iet sviestā un paketes nonāk “podā” tā vietā lai nokļutu kur plānots …
Elektronika un programmnodoršinājums vispār ir ļoti niķīga lieta, un vienīgais ko iegūst to visu lietojot vienkāršās iekārtās - ir kaudzi ar galavassāpēm un nepieciešamību visas iekārtas mainīt - jo ātrāk jo labāk, jo gan elektronika var tikt noņemta no ražošanas, gan softa izstrāde un uzturēšana var tikt pārtraukta.
Un tikai eko-jūsmiņi saka ka tas baigi labi un noderīgi … un turpina kraut kaudzē vecu nolietotu elektroniku …
Jap. 10 pļēgurus aizvietos 1 plūsmas inženieris, bet produkts būs būtiski kvalitatīvāks un ievērojami ātrāks. Šo novēroju jau karkasa māju būvniecībā. Otrā māja sanāca būtiski ātrāk, precīzāk kā pirmā. Cena arī cita, bet jaunajai ir ievērojami augstāki standarti un EUR pirktspēja cita