Degvielas kvalitāte!?

Pēdējā mēneša laikā esmu dzirdējis par problēmām ar degvielas kvalitāti,precīzāk benzīnu,un pats arī saskāros.

Pašam kādu brīdi atpakaļ Žigulim izbeidzās sveces.Tika nomainītas ,un tad tas pats atkārtojās.Tika nolieta degviela un ielieta cita .Tagad ir ok.

Nedēļu atpakaļ tas pats notika ar diviem motorzāģiem,jo degvielu pildīju vienā laikā,bet  nepievērsu steigā tam uzmanību.

Šodien tas pats ar kvadraciklu ,jo piemirsu ka arī tur tajā pašā laikā bāku pielēju un šodien aizmeta sveces un nācās pirkt citas,tad tas pats atkārtojās-nolējām degvielu un ielējām jaunu, un kvadracikls visu dienu nogāja bez problēmām.

Benzīns Circle K Jūrmala un Jelgava -tika ieliets vienā dienā abos DUS.Un kāds rakstīja,ka visas sveces esot draņķis un NGK labākās-tad šodien tieši pilnīgi jaunas faktiski ,nobrauktas tik pusstundu NGK arī nomira -pie tam 2 komplekti.

Dzirdēju ka arī benzīnam tiekot pievienotas šobrīd  piedevas.

Vai ir kādam kas tāds gadījies,dzirdēts pēdēja laikā.?

Palieku tramīgs. Pagaidām problēmu nav. Viada

Elektroniskā aizdedze tev līdzētu, bet nu nav ok.

Sveces iztìri. Nekas slikts nav noticis.

Var tīrīt tradicionāli. Man patīk ultraskanas vannītē. P.S. lieliska piedeva ūdenim trauku mazgāšanas mašīnas kapsula, vai cits.

Pat pļāvējam leju 98!

Nav nekādu problēmu ar degvielas kvalitāti jau gadiem. Pērku to Viršos un iepriekš Astartē. Epizodiski Neste. Bez auto divi dārza pļaujamtraktori (Brigss un Alko dzinēji), husqarn trimmeris. 

Domāju , ka puika domājis ka TAGAD. Nevis izsenis.

Teiksim izsenis bija problēma ar statoil tanku. Lèja klàt mīzalus. Pavasarī karbī puņķu zaļš maisījums. Ar 98 nebija.

Saviem -dranduļetiem- pērku kannās. Ja benzīns slikts, tam ir mīzalu tonis. Pasen tā nav bjjis. Un A6 nesudzas, bet cirkulis - mani tur neredz.

Puika vērš uzmanību, ka tagad kaut kas ir noticis.

Mašīnā leju E95 pārsvarā Viadā, pa retam Straujupītē, pagaidām viss kārtībā. Dārza tehnikā jau vairākus gadus KATEGORISKI tikai E98! Iespējams, ka tavs Žigulis ar karburatoru arī to spirtu nepacieš, attiecīgi jālej 98 un miers.

Krievu laikā žigulis pat 76.benzīnu pacieta, ja nebija nojāts. Mūsu daudzrakstītājs ticis pie veca nodzīta zirdziņa, tur arī problēma ar svecēm.

Vaina jau nav oktānskaitlī, bet modernajās piedevās!

Bet varbūt tieši piedevas (tetraetilsvina) trūkumā? Vārstu kātu eļļošana utt. 

Centis_Nuudele rakstīja:

Krievu laikā žigulis pat 76.benzīnu pacieta, ja nebija nojāts. Mūsu daudzrakstītājs ticis pie veca nodzīta zirdziņa, tur arī problēma ar svecēm.

Te neiet runa par žiguli .Pirms bārstīties ar asprātībām uzmanīgāk izlasi tēmas ievadtekstu.

Runa iet tikai krieviem. Latviešiem runa ir vai nav, rakstniek.

Katru mēnesi pietiekami lieli ienākumi no iAuto ,un pāris reizes katru mēnesi apmaksātas labas vakariņas labā restorānā un vienmēr pilna bāka-kapēc nerakstīt?🤣🤣🤣🤣

Aigars1981 rakstīja:

Pašam kādu brīdi atpakaļ Žigulim izbeidzās sveces.Tika nomainītas ,un tad tas pats atkārtojās.Tika nolieta degviela un ielieta cita .Tagad ir ok.

Nedēļu atpakaļ tas pats notika ar diviem motorzāģiem,jo degvielu pildīju vienā laikā,bet  nepievērsu steigā tam uzmanību.

Šodien tas pats ar kvadraciklu ,jo piemirsu ka arī tur tajā pašā laikā bāku pielēju un šodien aizmeta sveces un nācās pirkt citas,tad tas pats atkārtojās-nolējām degvielu un ielējām jaunu, un kvadracikls visu dienu nogāja bez problēmām.

Benzīns Circle K Jūrmala un Jelgava -tika ieliets vienā dienā abos DUS.Un kāds rakstīja,ka visas sveces esot draņķis un NGK labākās-tad šodien tieši pilnīgi jaunas faktiski ,nobrauktas tik pusstundu NGK arī nomira -pie tam 2 komplekti.

Dzirdēju ka arī benzīnam tiekot pievienotas šobrīd  piedevas.

Vai ir kādam kas tāds gadījies,dzirdēts pēdēja laikā.?

Ja divi komplekti sveču nomirst pusstundas laikā, tās visticamāk nav beigtas, bet vienkārši aizmestas ar kaut ko, kas degvielā nedeg, kā vajag. Pa darbu esmu redzējis, ka ar spirtu saturošu benzīnu problēmas biežāk ir tieši mazajai tehnikai un karburatoriem: spirts velk mitrumu, un, ja kannā vai bākā pastāv, var sākt noslāņoties. Ja vēl kaut kas no tā benzīna ir palicis, ielej caurspīdīgā burkā un paturi dienu. Ja apakšā parādās ūdens vai duļķes, ar čeku var iet sūdzēties uz DUS un PTAC. Bez parauga un čeka pēc tam neko pierādīt nevarēs.

Vai burka ar mīzaliem var tikt uzdota par (ticamu) paraugu? Cilvēks stāsta ko grib, bet kā lai tic, ka tā nav analīžu burka kurai ir pielieta degviela no cita tanka, nevis par kuru ir sūdzība? Ja katra tanka degvielai būtu pievienots unikāls marķeris, kas ļauj apgalvot - jā, degviela ir no DUS1 un nekādā ziņā ne no DUS2 vai DUS3.

Čeks jau arī neko neliecina - ielēja, laimīgi iztērēja bet sūdzību ceļ konkurentu mudināts. Nu kaut kā tā.

Jāni kā tu noteici, ka vaz mobīlim dzinējs beigts.

Es neredzu nevienu tā pazīmi.

P.S. bencīnā problēma- mīzalos( rapsis)

Jā, Gunti, mīzalos bieži var atrast problēmu, vajag tikai pameklēt.

Šopavasar pirmo reiz iztīrīju karburatoru 2007.gadā dzimušajai pļaujmašīnai. Nezinu, kā izskatās svece, nekad neesmu skrūvējis ārā. Tāpat kā pārējos 6 dārza tehnikas motoros leju tikai 95.benzīnu kopā ar mīzaliem. Nekad nav bijušas problēmas ar piedarbināšanu pavasarī, ar to benzīnu, kas palicis bākā. Ko es daru nepareizi?

Man ir gluži tāpat.Rudenī nolieku,un pavasarī ar to pašu degvielu lec bez problēmām,pilnīgi visa tehnika ,jau vairāk kā 10 gadus,gan pļāvēji,zāģi ,un t.t.-līdz šai uzpildei, kas nav pavasarī,bet kad visu sezonu tehnika jau darbojas.

Tad jau izskatās, ka vaina ir konkrētajā partijā, nevis tehnikā vai svecēs. Ja kaut kas no tās degvielas vēl palicis, es to ieliet tīrā stikla burkā un ļautu dienu nostāvēties. Ja apakšā atdalās ūdens vai duļķains slānis, tad viss skaidrs. Ar čekiem un to burku var iet uz Circle K, un, ja neatbild normāli, rakstīt PTAC. Degvielas uzpildes stacijām katrai piegādei parasti jāglabā paraugi, tāpēc sūdzībai pamatojums būs.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti