Kārtot: Augošā secībā
1 2
iciks 17.07.2024 9:10

opelis rakstīja:

darklight rakstīja: Šodien bija gadījums, kāds ar mani notika pirmo reizi mūžā. Mūkusalas apļa trešajā joslā dabūju likt pa mēmajiem, jo... man pretī traucās cits auto 😁 Uzmauca viņš uz apļa, šķiet, no Lucavsalas nobrauktuves un mauca šķērsām uzreiz uz trešo joslu. Pēc apstāšanās sirmais onka pie stūres izbrīnīts skatījās manī un plātīja rokas. Apbraucu viņu un aizbraucu tālāk, nezinu kā viss beidzās. Bija kaut kāds pseidodžips, tajā šokā marku nepiefiksēju. Bet numuri Latvijas.

Pāris gadus atpakaļ Daugavpilī aplis Daugavmalā, kur tramvaja galapunkts. Braucu pa dambi no centra, priekšā sestais žigulēns. Piebrauc pie apļa, ieslēdz kreiso pagriezienu un pacietīgi sagaida tukšu apli un pret spalvu aizbrauc Rīgas virzienā. Kā brauca aplī aiz dzelzceļa - neredzēju, jo aizbraucu pa pirmo nobrauktuvi, bet pieļauju, ka shēma bija tā pati...

Kā stāstīja čoms, kas studēja Daugavpilī, 6dienu rītos tur allaž atrakcijas. Sabrauc iepirkties visādi lauku papi un tad tik sākas braukšanas brīnumi.

Pilsētai tajā laikā bija savas braukšanas īpatnības, pajocīgi tehniskie risinājumi un kas tur tik netika novērots...

iciks 15.07.2024 10:58

Visdrīzāk jau arī - ai, kas tad nu tur ko neaizbraukt ar moci, cik tad tas attālums. Gan jau viss liekas daudz vieglāk, nekā faktiski ir.

Pazīstams cilvēks savulaik piedalījās līdzīgā avantūrā, vien brauca ar laivām. Saprotams, nekad nebija nekas līdzīgs darīts, vien palaidās uz to, ka kaut kāda fiziskā forma ir, gan jau būs labi. Kādu gabalu pirms finiša viens paziņojis, ka vairāk spēka neesot un viņam vienalga, laidīs garu ārā, bet vairāk neairēs. Pārējie šo tomēr kaut kā striķī krastā dabūjuši.

Tāpat cits zināms cilvēks arī jau n-tās vasaras KATRAS brīvdienas dragā pa jūru ar dēli un it kā liekas, ka pieredze ir, visu zina, bet tāpat teicās, ka ir gadījies, ka sanāk gandrīz vai lieli sūdi.

Tā ir jūra, joki mazi.

iciks 01.07.2024 11:19

msh rakstīja: Vācu? Veņķiks visdrīzāk bija Valeo ražojuma...

Un? Par kopējo produktu (auto) taču atbildīgs ražotājs, attiecīgi viņam būtu jāspēj saprast, ko iekšā likt un ko ne.

iciks 16.06.2024 21:19

raimondsm rakstīja: Turpinot domu par to, kāpēc ideju attīstība ir tik lēna.

Mikrobioloģija un Žakarda stelles un tālākā attīstība.

Ļoti daudz ko nosaka sabiedrība, ne tikai laika noteiktie tehnoloģiskie uz zināšanu ierobežojumi.

Te ir viena komiska līdzība. Ja Lēvenhuka laikā mikroskopijas attīstībai zinātniskajā domāšanā traucēja valdošais uzskats: gadsimtiem ilgi dominēja spontānas rašanās teorija — ideja, ka dzīvi organismi var rasties no nedzīvas matērijas.

Šodien - patērētājs uzskata, ka laba pārvalde, zināšanas skolā, aktualitātes, jaunas idejas un to attīstība kādam ir jāpienes klāt. Viss radīsies pats no sevis ar veco attieksmi.

-------------

iauto.lv/forums/topic/40954-kas-ir-koronaviruss-covid-19-kadas-pazimes-ka-izsargaties-tagad-ari-latvija?pnr=170

28.05.2024

Daži brīvdomības blakusefekti. jauns.lv/raksts/par-veselibu/606793-mediki-cel-trauksmi-latvija-verojams-loti-nopietnas-saslimsanas-uzliesmojums-bernu-vidu

Šogad līdz maija sākumam reģistrēti jau 259 garā klepus gadījumi. Pretstatā 111 gadījumiem pērn visa gada laikā. Un teju puse no šogad saslimušajiem jeb 43 % bijuši bērni vecumā līdz 5 gadiem. ---------------

Tā taču nav nekada tur teoretizēšana par kilovatstundām, ko var nesaprast,  te ir praktiski vērtīga informācija vieglajā valodā.

Es tev vieglā valodā savulaik izskaidroju, ka garais klepus ir slimība, kas raksturīga bērniem. Tu atkal bļausties, ka bērni slimo ar slimību, kas raksturīga bērniem.

Nudien pasaules gals.

iciks 16.06.2024 21:16

darklight rakstīja: A tas parasti Škodām tā ir? Līdz šim nevienā auto tādu atsevišķu kruīza sviru nebiju sastapis, tai skaitā VW un Seat. Ar Fabiju nesen braucu, tur arī pagrieziens bija pareizajā vietā un nekādas liekas sviras netorčīja. Nedomāju, ka tam ir sakars ar kaut kādām vecām tehnoloģijām, vienkārši dizainers kaut ko labu pīpējis.

Ar mūzikas vadību pa lielam tur viss kārtībā, skaņa gan pasūdīga.

Octavia mk4 tā ir. Mk2 bija uz logu skalotāja slēdža.

Mk2 laika Roomster mūzikas regulators bija līdzīga stila izvirzītā veidojumā, kas gan man likās tizls. Ievērojami lielāks par šo kruīzu. Braucu un lādējos.

Ikdienā tādu auto lietojot neliekas nekāda bēda, lai gan ir gadījies dažas reizes pieķert ne tur, kur vajag - t.i. mēģināt ieslēgt pagriezienu ar ne to

iciks 28.05.2024 16:45

Traki gan. Slimība, ko allažiņ sauc par bērnu slimību, pēkšņi konstatēta bērniem!

Es šorīt ļoti agri aizbraucu makšķerēt. Pirms laika atbraucu un sajutos mēreni saguris un galīgi ne tā, kā parasti. Kovids, garais klepus?

iciks 25.05.2024 21:24

Nevar saprast, autors ir dumjš vai vienkārši trollis.

iciks 24.05.2024 21:37

Nu uztaisi vēl 4. tēmu par to, cik dzīve netaisnīga un kāpēc nevajag noteikumus ievērot tad, ja pašam liekas, ka tā vajag.

iciks 23.05.2024 8:53

Rr19 rakstīja: Vislabāk man patīk tie, kuri kreiso pagriezienu  ieslēdz, kad ir apstājušies, vai, kad stūri pagriež. Pirms fotoradara braukt ar  - 10 tā jau ir norma.

Jāatzīst, kaut kā ar šo ir pavisam smagi.

Kad radarus ieviesa, tad bija 3,14. Pagāja daži gadi un vienubrīd likās, ka varbūt tomēr tauta sākusi saprast, ka ar 80 nav obligāti jābrauc, ja atļauts 90. Nē, kļūdījos.

Gan radari, gan vidējie posmi - visi atmetas un atmetas labi.

Un visi šie vectētiņi (ir dažreiz arguments, ka nav ko cilvēkiem uzbraukt, jo viņi ir veci, nevarīgi un ātrāk nespēj) pēkšņi iegūst otro jaunību un citu ātrumu, kad posmi/radari beidzas

iciks 21.05.2024 7:12

msh rakstīja: Jā, ieslēdzot virzienrādītāju un cerot ka kāds palaidīs, tikmēr kavējot joslu aiz sevis - priekš kam tas vajadzīgs ja vajag tikai otrajā robā iepūst un nonāc kur vajag, nevienu netraucējot

Es neteicu "kavējot savu plūsmu". Es teicu "normāli iekļauties".  Neticēsi, bet tā gadās un tas patiešām ir iespējams.

iciks 20.05.2024 15:45

Tu jau mazliet brauc no vienas galējības otrā. Gana bieži Tevis aprakstītajā situācijā var tīri normāli iekļauties blakus joslā, īsti citiem netraucējot.

iciks 13.05.2024 21:21

raimondsm rakstīja: Tas viss ir naftinieku un patērētāju ekonomikas izdomāts veids, kā degradēt ekoloģiju, enerģijas un resursu taupīšanu un nesamazināt nejēdzīgu patēriņu.

Degradēt argumentus un diskusiju vidi arī ir svarīgi.

Paskat tik, kas nu to teiktu.

Tava tukšvāvuļošana ir argumentēta? Šie vāvuļojumi ir tikpat vareni kā apgalvošana, ka problēma X ir radusies reptiloīdu, žīdmasoņu, iluminātu un pederastu sazvērestības rezultātā.

Tava tukšdiršana degradē jebkuru tēmu, bet par diskusiju to nosaukt nekad nav iespējams. Iedirs garu spamu, pazūdi, iedirs nākamo u.t.t. Un tāds vēl stāstīs par diskusiju kultūru.

iciks 16.04.2024 12:31

Kas ir drosme - zināt, ka tevi sitīs, bet saņemt šo sitienu.

Kas ir stulbums- hm... vai iepriekšminētā definīcija neder tikpat labi?

iciks 25.03.2024 9:00

darklight rakstīja: Trešā tipa Džo jebkurā gadījumā vajag sēdēt mājās un nevazāties, neatkarīgi no tā, kādu tieši vīrusu viņš ir saķēris. Visā visumā Covid pandēmija ir devusi divus pozitīvus rezultātus. Viens ir tas, ka daudzos kantoros ir saprasts, ka visām biroja žurkām nebūt nav jāsēž uz vietas piecas dienas nedēļā, otrs tas, ka vilkties uz darbu ar temperatūru vairs neskaitās kruti, bet gan stulbi.

Par attālināto darbu esmu runājis ar zināmiem ļaužiem, kas strādā dažādās jomās.

Attālinātais darbs cilvēkiem patīk, bet līdz zināmai robežai. Visi tomēr vēlas reizi pa reizei satikt kolēģus, parunāties, arī sapulces klātienē ir produktīvākas.

Vēl jau tāda lieta, ka ne visiem mājās ir piemēroti apstākļi darbam. Kam mazi bērni/mazbērni, kam daudz demotivējošu elementu, teiksim, blakus mājai dīķis, kur varētu pamakšķerēt, bet jāstrādā u.t.t.

Respektīvi, hibrīdmodelis (daļēji mājās, daļēji darbā) visiem šķiet vispiemērotākais un pamatā tā arī viss notiek. Atšķiras vien nianses, kā tas tiek īstenots.

iciks 07.03.2024 11:31

Tie ir parkošanās senosri patiesi. Cik zinu, auto šo iespēju var atslēgt, ja, teiksim, aķa uzlādes līmenis pazems.

Tavā gadījumā drīzāk tā ir viena no funkcijām, ko auto atslēdz patiešām kaut kāda avārijas režīma dēļ. Visdrīzāk problēma nebūs saistīta ar parkošanās sensoriem, bet ar ko citu.

iciks 06.03.2024 20:07

msh rakstīja: Prasības pagaidām pārāk švakas, vajadzēja arī maģi un klimatu.

Piekrītu, ka tas viss izskatās diezgan bezjēdzīgi. Neesmu braucis ar modernām teslām vai tādiem auto, kam skaņas signāls būtu ieslēdzams no ekrāna (tas vispār liekas k-kas apbrīnojams).

iciks 01.03.2024 11:54

Kamēr tas viss būtu tīri garlaikotu jūsmiņu priekam, lai tak saldē/uzkrāj/kompostē/ēd atkārtoti (lasi - jājas, kā grib), bet normāliem cilvēkiem tas viss radīs neērtības un visticamāk maz būs šitādu entuziastu.

Par saldētavu runājot, parasti jau no cilvēkiem dzird sūdzības, ka ledusskapja & saldētavas komplektā vairāk par 3 atvilktnēm nav un ar vietu ir visai žēlīgi. Tērēt dārgo vietu banānu mizām?

iciks 01.03.2024 10:35

darklight rakstīja: Ko šonakt pirmo darīt? Iet mainīt riepas vai mēģināt iesniegt ienākumu deklarāciju?

Ja būtu prasījis par iepriekšējo nakti, būtu devis labu padomu - doties uz Krasta ielas Lidlu un stāties rindā, lai nenokavētu tik svarīgo atklāšanu.

Ziņās redzēju, ka viens entuziasts gaidījis kopš pusnakts, lai iegūtu 30 eur dāvanu karti. Bildē neizskatījās pēc nabaga pensionāra, kam tas ir pusmēneša uzturs. Drizāk tagad tas ir jauns un ļoti aizraujošs izklaides veids.

iciks 01.03.2024 10:32

Esot speciāli busiņi, kas šādi strādā. Pieņemu, ka skaits ir ne ļoti liels, jo par šādiem sodiem visai reti dzird.

iciks 01.03.2024 10:30

imzz rakstīja: Bioloģisko atkritumu šķirošana, kas tagad jau esot obligāta un ko absolūtajam vairumam iedzīvotāju nemaz nevajag.

Latvijā no 2024. gada 1. janvāra būs obligāta bioloģisko atkritumu šķirošana, kad papildu jau esošajiem atkritumu konteineriem būs pieejams vēl viens – brūnais. 

Šobrīd šķirot var brīvprātīgi, tomēr pagaidām to dara samērā maz.

Organisko atkritumu šķirošana notiks brūnos konteineros.

To izvietošanu jau tagad var pieprasīt vietnē navkurmest.lv.

Tiesa gan, šogad daži iedzīvotāji Rīgā savam apsaimniekotājam lūguši aizvākt brūno konteineri.

Apsaimniekotājs: iedzīvotāji neredz šķirošanas izdevīgumu.

"Getliņi EKO" izceļ šķirošanas ieguvumu – no šiem atkritumiem iegūstama elektrība un nevairojas atkritumu kalni poligonā.

Savukārt uz iebildi, ka līdz ar šo atkritumu šķirošanu varētu vairoties plastmasas maisiņi, kuros iedzīvotāji uzkrās brūnajā konteinerā liekamo, Avota ieteica atgriezties pie sentēvu metodes, paredzot bioloģiskajiem atkritumiem nelielu trauku vai spainīti, ko pēc tam nogādāt atpakaļ mājās, izskalot un lietot atkal; šovasar aizvākti ap 40% iepriekš uzstādīto brūno konteineru, jo iedzīvotāji tā lūguši. Tas nozīmē, ka brīvprātīgi aizvien šķiro samērā maz. Un tā neesot laba tendence. Bioloģisko atkritumu izvešana ir par 20% lētāka nekā parasto, bet arī tā iedzīvotājiem pagaidām neesot gana liela motivācija.

RNP valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš sacīja: "Pirmkārt, viņi neredz to izdevīgumu. Otrs iemesls, – viņi vienkārši nelieto tos konteinerus, konteineri ir pustukši, bet viņus izved pēc tilpuma. (..) Pat izvedot reizi divās nedēļās, tur nekādi nesanāk pilns konteiners. Līdz ar to viņi pārmaksā par to, ko viņi nemaz nedara.

citāti no LSM 2023.g.septembra

Šorīt nesot miseni aizdomājos par šo. Ja tā apdomā savus paradumus un pavēro kaimiņus, lielākoties ļaudis iznes miseni ejot ārā kādās darīšanās. No rīta uz darbu/skolu/kaut vai pastaigājoties. Ko šādā situācijā darīt ar to netīro spaini?

Variants - nest speciāli. Jūsmiņiem droši vien vienalga, bet racionālam cilvēkam tas grūtāk saprotami.

iciks 27.02.2024 14:01

Tā nesaki vis. Ir viens labs šķirošanas veids - tie, kas deg un tie, kas nedeg

iciks 23.02.2024 22:39

Pilsētā varbūt, bet ārpus pilsētas 99% elektromobiļu, kā novērots, brauc nu ļoti vienmērīgi un mierīgi, ne dzenot, ne ko. Pa šiem pēdējiem gadiem esmu apdzinis diezgan tādu, bet mani reti kurš. Pie tam nez vai esmu niknākais braucējs.

Ja kāds elektriķis plosās, visdrīzāk tas būs nomas variants. Iznomā, atlaid un atstāj, lai tad īpašnieks lādē. Kad vajag pašam, tad vajag taupīt.

iciks 22.02.2024 21:28

Jāatzīst, ir visai interesanti nezinātājam. Lai gan arī zinātājam nav diži košāk, jo situācija mainās laiku pa laikam un kas bija vakar, tas var nebūt šodien

iciks 30.01.2024 10:04

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Dažādi nodokļu režīmi ilgtermiņā neizbēgami beidzas slikti un pavisam ne tā, kā nodokļu manipulatori un noderīgie idioti ir iedomājušies. Tieši ar nodokļiem un CO2 demonizēšanu ir panākts dīzeļu un kvēpu uzvaras gājiens vieglajos auto. 

Un sajūsmina ideja "apkāst sistēmu", uzlādējot auto ar kuru... nevar nokļūt tur un tad, kur un kad vajag. Piedevām par naudu, par kuru varētu ilgi un dikti liet dārgo akcizēto degvielu. Nez kurš ir tas apkāstais, ja sistēma ir tevi pārliecinājusi, ka ir jēga tai samaksāt tūkstošus, lai ietaupītu simtus.

Beidz laist muļķi. EV tūlīt tirgos par tādām pašām naudām, kā benzīna kapsētas.

Lai būtu. Atrodi man, lūdzu, kādu tāda tipa praktisku mašīnu kā elektro-universāli. Tā lai var ielikt ģimeni un vēl bagāžniekā mantiņas.

Cenu pats saproti, tai jābūt līdzīgai benzīnniekam/dīzelim.

iciks 29.01.2024 8:40

msh rakstīja: Runājot par deficītiem - kad jūs pēdējoreiz redzējāt pārdošanā tādas jaunas mašīnas kā, piemēram, audī 80?

Nu tas nav korekts piemērs. Paņemsim labāk kaut kādu jaunu tepat aprakstītu Bugatti/Ferrari, ko saražos vien 10 eksemplāros. Man ir aizdomas, ka visiem iauto lietotājiem nepietiks, bet kur nu vēl tie, kas ārpus iauto.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti