Bija pieradis tā braukt - pārkāpēja pēdējā apdzīšana (+ VIDEO) 38

 
iAuto | 2.jūnijs 2019 17:01

Lada Granta vadītājs uzsāk apdzīšanu, neraugoties uz to, ka pretī brauc citi transportlīdzekļi. Sekas ir traģiskas: bojā iet pretimbraucošā VAZ vadītājs un Granta pasažieris, bet Granta vadītājs un divi viņa pasažieri, kā arī pretimbraucošā Hyundai vadītājs ar smagām traumām nogādāti slimnīcā.

Stavropoles policijas nodaļā Granta vadītājs bijis zināms kā nedisciplinēts šoferis, kurš pēdējā pusgada laikā vairākkārt sodīts par ātruma pārkāpumiem.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 2.jūnijs 2019 19:02
3 0 Atbildēt

Pamazām KF genofonds uzlabojas.

Vernons 2.jūnijs 2019 20:50
0 0 Atbildēt

Tur nekas neuzlabosies. Jo lielāks ātrums, ja vairāk "prāta"! Veselam saprātam jādomā par izdzīvošanu. 1. sekundē melnajam prāts un uzmanība pietika!

Palaidniex 3.jūnijs 2019 8:52
8 0 Atbildēt

Šāda satura video vajag rādīt iesākot katru mācību stundu autoskolā. Un Kinoteātros tieši pirms filmas, katrā 10 reklāmas pauzē TV un pirms katra 100 video nolūrēšanas youtūbē un kad tiek rakstīta īsziņa braucot pie stūres.

Vissvarīgāg vieniem, kas iet uz šādu bezkaunīgu apdzšanu, lai tiem pielektu, ka ne visi pavāksies malā (iemesli dažādi - principiāļi, neskatās uz ceļu, pašnāvnieki), un otriem, ka ir vērts skatīties uz ceļu un, ja gribas dzīvot, ir vērts pavākties malā (ja protams ir kur), kad pretī brauc bezkauņa, kurš uzskata, ka visi vienmēr pavāksies malā.

JanJan 3.jūnijs 2019 9:05
4 0 Atbildēt

Vispār laba doma - rādīt autoskolā avāriju video, lai topošie šoferi analizē un stāsta pasniedzējam, kāpēc radās avārija, kurš brauca pareizi, kurš nē, kā būtu jābrauc tādā situācijā utt.

Arch 3.jūnijs 2019 12:33
1 0 Atbildēt

Īstenībā autoskolās rāda tos video, nesen gāju, rādīja.

Bradypus 3.jūnijs 2019 9:24
4 0 Atbildēt

Kas tad nu, Palaidniex ir spējis pamanīt, ka avāriju bija iespējams novērst arī nevainīgajam? Apsveicami!

Palaidniex 3.jūnijs 2019 9:36
5 1 Atbildēt

Pasdkaidroju tiem, kuri tankā - es nekad neesmu iestājies pret iespēju novērst avāriju, bet pret tavu fantastiku, kad iespējas to izdarīt pat teorētiski ir tuvu nereālam, ja vien neesi gaišreģis, kur nu vēl realizēt praksē.

Ja visi zinātu, kad kritīs - vienmēr var spilventiņu palikt, bet tākā realitātē, bez kristāla bumbas tā nav - murgainu teoretizēšanu no nezinātniskās fantastikas apsmaidīšu vienmēr.

Bet tā kā tu mums esi zināms gaišreģis, tad tev jau to vajadzēja saprast, bet laikam tomēr īsti neesi.

Vernons 3.jūnijs 2019 9:43
2 7 Atbildēt

Acīm redzams progress ir sasniegts!

Palaidniex 3.jūnijs 2019 10:47
6 2 Atbildēt

Nekāda progresa nav, tā esmu vienmēr domājis, bet ar tevi ir galīgi čābīgi, uz vecumu vēl trakāk sāc murgot...

P.S.

Kad pēdējo reizi esi izgājis skati bez bremžuguņiem vispār vai nestrādājošu bremžuguņu vietā paceļot roku pa atvērtu logu?

Bradypus 3.jūnijs 2019 10:10
1 3 Atbildēt

Tagad nu tu sāc melot un locīties, lai izliktos labāks. Bet arī tas ir labi - vismaz esi sapratis pamatprincipu. Par to, kas ir iespējams un kas nav jau ir atsevišķa diskusija. Varbūt ar laiku spēsi spert arī nākamo soli un saprast, ka stāstu praktiskus padomus, nevis fantastiku.

Palaidniex 3.jūnijs 2019 10:45
1 1 Atbildēt

Tas, ka tu izlasi manos tekstos to, ko gribi, ne tas kas tajos rakstīt s ir zināms vernonisma. Pirms izsaki savus apgalvojumus, ka es mēģinu "izlocīties", vismaz nocitē kādu manu citātu, kurā es esmu ieteicis neizvairīties.

Pagaidām redzu tikai to, ka mēģini mani apmelot.

Bradypus 3.jūnijs 2019 14:25
0 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka iAuto atrast kaut ko no vēstures ir ļoti grūti, netaisos mēģināt izrakt tās diskusijas, kurās šādu viedokli izteici. Pacenties to arī turpmāk ievērot un nebūs vajadzības neko citēt.

Palaidniex 3.jūnijs 2019 10:49
4 0 Atbildēt

P.S. Silti iesaku nejaukt divus jēdzienus - "iesaku neizvairīties" vai pamatoti apgalvoju, ka "izvairīties nebija iespējams" to vai citu reālo apstākļu dēļ.

Tie jēdzieni nu galīgi nav viens un tas pats!

Bradypus 3.jūnijs 2019 14:58
2 0 Atbildēt

Silti iesaku nejaukt divus jēdzienus - "neizdoties izvairīties" un "nemēģināt izvairīties". Tie jēdzieni nu galīgi nav viens un tas pats!

Palaidniex 3.jūnijs 2019 17:44
1 0 Atbildēt

Nu tad kā tur bija ar to furgonu, kuram uz tilta ielika purnā līkumā uz aklo apdzenošais mondeo? Nemēģināja vai neizdevās?

Tu ikreiz braucot pa A9 Rīgas virzienā uz tilta pār Lielupi, gadījumā, ja pretī nāk rinda ar automašīnām, katram gadījumam mēģini izvairīties, ja nu kāds tomēr uz aklo pēkšņi ielec purnā?

Bradypus 3.jūnijs 2019 18:55
0 0 Atbildēt

Iedod linku, lai varu paskatīties, kā bija...

Palaidniex 3.jūnijs 2019 18:58
0 0 Atbildēt

Tak meklē te kur viens savremzēja filmētājam priekšā, Ks negribēja nolauzt piekari uz bedraina tilta, bet pati gudrākā ar mondeo lika pretejā joslā ar mondeo purnā busam...

Pats atradīsi...

Bradypus 3.jūnijs 2019 19:54
0 0 Atbildēt

Jau teicu - man iAuto vēstures atrašana ir pārāk sarežģīta, lai tevi aplaimotu. Tādēļ nemaz nemeklēšu - ja gribi komentāru, sameklē pats.

Kanibaals 3.jūnijs 2019 19:30
0 0 Atbildēt

Uz Jelgavas apvedceļa arī viens ar RUS numuriem ielika frontāli, neko tur cietušais nevarēja izvairīties, jo opis paskatījās vai var apdzīt izraujot uzreiz pretējā joslā.

Izvairies no šitā - skaties.lv/degpunkta/deg...talu-sadursmi/

Bradypus 3.jūnijs 2019 19:52
0 2 Atbildēt

Kādēļ ne? Tur nomale plata. Tikai jāatceras, ka raut nomalē ar FWD drīkst tikai ar gāzi grīdā, nevis bremzējot.

P.S. Īpaši Palaidniex - ir nācies to praksē darīt tieši šādā situācijā - izleca huļiganka pēkšņi priekšā no fūres aizsega. Toreiz pats braucu ar Kadetu un Ventspils šosejas Kalnciema - Ķemeru krustojumu posmā bez tālākejošām sekām pabraucu ar labajiem riteņiem jau slīpumā un pa zāli.

Janeks90 3.jūnijs 2019 10:25
1 0 Atbildēt

Vēl tikai vajadzētu parādīt salauztās ekstremitātes un sašķaidītās galvas no tām mašīnām. Tad varbūt viens no 100 mazliet aizdomātos.

?? 3.jūnijs 2019 11:02
0 0 Atbildēt

Kādēļ tas pretimbraucošais nepabēga malā? - vietas tak pietika!

imzz 3.jūnijs 2019 17:56
1 0 Atbildēt

Pilnīgi iespējams, ka uz pussekundi bija novērsis uzmanību no ceļa.

650 3.jūnijs 2019 11:08
0 0 Atbildēt

Krievijā NAV iespējams izdzīvot bez mākas izvairīties. Latvijā šī problēma ir nobīdījusies aizkadrā,vienkārši to individuālo gadījumu skaits ir kļuvis daudz mazāks un braucēju viduvējā kvalifikācija drošības jomā tomēr ir augstāka kā krieviem.

Nevarētu noliegt,ka sakarā ar krievu mentalitāti un lielu ikdienas attālumu specifiku,tur ir ļoti daudz arī ātru un relatīvi kvalificētu braucēju.Bet traucē tas, ka liela daļa no viņiem vienlaicīgi ir psihiski dalbaēbi un arī ceļu (īpaši krustojumu) drošības koncepcija šajā valstī ir aizkavējusies pirmatnējo mērkaķu līmenī.

Vernons 3.jūnijs 2019 11:27
0 14 Atbildēt

Divu CSN punktu secīgs pārkāpums ir agresīva braukšana! Tā kā Palaidniekam līdzīgie strādā CSDD, tad apzināti pietrūkst STOP signās kā brīdinājuma signāls! Nava sadaļu "Ātruma samazināšana" un "Brīdinājuma signāli un to lietošana"!

Pat vienā virzienā braucošo sadursme ir "priekšā braucošā bremzējot" agresīva rīcība. Tur ir vismaz triju punktu secīga pārkāpšana. Tas Palaidniekam ir pārāk ciets rieksts!

LAPK 149. panta 4. punkts.

Likuma " Par policiju" 4. pantu arī grūti izpildīt! Nav Noteikumu, nav pārkāpuma!

Palaidniex 3.jūnijs 2019 12:08
11 1 Atbildēt

Kārtējo reizi plāties ar savu disleksiju?

Tad kad esi izgājis skati ar stopsignāla vietā lietotu tam atbilstošo paceltu kreiso roku?

Un vēlreiz atkārtoju disletiķiem - katram pa priekšu braucējam ir jābūt tiesībām samazināt ātrumu. TAS NAV APSPRIEŽAMS. Ar atlaistu akseleratoru bez stopsignāla, lietojot darba bremzes ar degošu stopsignālu, bet ja tas

nedarbojas, tad tikai tad ar paceltu roku.

Vēl vairāk - ja kādam pa priekšu braucējam radusies nepieciešamība, satiksmes drošības nodrošināšanai sev priekšā ekstremkāli bremzēt, tad viņš to DRĪKST darīt, jo pakaļā braucējs 99% gadījumu var neredzēt iemeslu bremzēt. Un tieši tam, lai netiktu laupīta iespēja droši spiest bremžu pedāli grīdā visiem pakaļā braucējiem, satiksmes drošības nodrošināšanai, pašu veselībai un pašu izdevumu ekonomijas nolūkos jābrauc tā, lai uz ko šādu varētu arī sadzēsties bez bums. Viss.

Bet, kā mēs visi zinām, "cieto riekstu" dalītājs nespēj izlasīt un saprast tā kā uzrakstīs. Laikam CSN pārzināšana un izpratne nav tavs lauciņš.

Vernons 3.jūnijs 2019 15:35
0 9 Atbildēt

Nav progress! Tev ir tiesības samazināt ātrumu vienalga kā! Bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem, bez palūkošanās spoguļos, nozagt man manu distanci, iebraucot spraugā, kad reāli tā par mazu! Kas man "muļķītim" atliek, vērot un ievērot Distanci. CSN katram otram! Tāda ir Tava filozofija. Tu mums vienīgais gudrais, visi pārējie muļķīši! Auto laikam kopā, ar tiesībām to vadīt, nopirki, vai Tev tādā komplektā to uzdāvināja.

Palaidniex 3.jūnijs 2019 17:00
6 0 Atbildēt

DIS-LEK-SI-JA!

Vēlreiz atkārtoju - nezodz pa priekšu braucējam tiesības bremzēt tik ekstremāli, cik tas nepieciešams satiksmes drošībai, nu tik ekstremēli, lai pat lūrot spoguļos un redzot tevi ostot viņa atgāze,s vienalga spiestu bremzes grīdā, jo sasisti auto bleķi, salīdzinot, piemēram, ar bērna dzīvību, ir sūds! Tev, kurš neredz cauri pa priekšu braucējam, savlaicīgi uzzināt par vajadzību ekstremāli bremzēt var būt vēl mazāk iespēju un laika.

Ja kāds tev ir paspraucies garām - tātad tas brauc ātrāk par tevi un tūliņ apdzīs arī tev iepriekš, bet nu jau viņam tagad pa priekšu braucošo. Ja tu savu pa priekšu braucošo nespēji apdzīt, bet kāds spēja tevi - tātad tu brauc lēnāk un kavē satiksmi. Īpaši, ja esi atstājis tik mazu šķirbu, ka tā tev kļūšt bīstama. Ielīd\z tev priekšā, noņem "oglobuļu" no akseleratora, atjauno drošu distanci. Kad tas "nelietīgais apsteidzējs" būš pazudis atkal varēsi pietuvoties. KAS TE NESAPROTAMS???

Kanibaals 3.jūnijs 2019 19:33
5 0 Atbildēt

Kas tieši tev liedz izpildīt CSN 105. prasības? Kāpēc nespēj ieturēt tādu distanci lai priekšā esošajam bremzējot vari apstāties?

105. Transportlīdzekļa vadītājam atkarībā no braukšanas ātruma jāizvēlas tāda distance, lai, priekšā braucošajam transportlīdzeklim bremzējot, būtu iespējams izvairīties no sadursmes, kā arī jāizvēlas tāds intervāls, kas nodrošina ceļu satiksmes drošību.

Vernons 4.jūnijs 2019 8:07
0 18 Atbildēt

CSN 105. punkts nevar būt par iemeslu kādu sodīt!

Tad ir jāaizliedz apdzīšana, CSN106.! Nākamā pretruna uzvākta "aste", kura jāpalaiž garām. Ir 21. gadsimts. Komunikācija uz ceļa nekāda. Virzienrādītājus neslēdzam, ātrumu pārsniedzam un tad kādā spraugā ielecam un strauji bremzējam.

Vīnes Konvencijas 17. pants ir kaitīgs un šaurām pierītēm nepieņemams.

Pants saucas “Ātruma samazināšana"! Katram ir tiesības saņemt savlaicīgu informāciju par priekšā braucošā rīcību!

Tie kam ceļš nav darba vieta spriež par to kā jābūt! Viss sen salaists tūtā. Tikai tukša muldēšana, mēs samazināsim avāriju skaitu, bojā gājušo skaitu, bet ātruma samazināšanas un ieskrējiena joslas nebūvēsim! Vienreiz izanalizē Noteikumus, lai nebūtu jāborē stulba rīcība uz ceļa. STOP signāls nav brīdinājuma signāls 32 gadus! Pazuda 1987. gada 1. jūlijā. Palaidniex nebija dzimis!

Kanibaals 5.jūnijs 2019 21:52
0 0 Atbildēt

Atvaino neko nesapratu. Apdzenot distanci vari neievērot, bet pārējo murgu varēsi tiesā stāstīt.

650 3.jūnijs 2019 13:15
1 0 Atbildēt
boliks 3.jūnijs 2019 13:45
2 0 Atbildēt

Tikai laika jautājums...

jocigais 3.jūnijs 2019 13:21
1 0 Atbildēt

idioti

650 3.jūnijs 2019 13:28
2 0 Atbildēt
Palaidniex 4.jūnijs 2019 15:48
4 0 Atbildēt

Bradypus 4.jūnijs 2019 23:02
6 0 Atbildēt

Normāli Vernoni.

Vernons 5.jūnijs 2019 11:43
0 6 Atbildēt

Nē! Tas nav normāli. Tur abi labi! Es saprastu, ka vieglais jāpalaiž, bet te piedodiet, ja apdzinējs ticis jau blakus, tad tā jau ir apdzīšanas traucēšana.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti