Avārijā Mārupes novadā cietuši 17, bet bojā gājuši divi cilvēki; strādā 13 mediķu brigādes 34

 

Foto: iAutolv

Nozare.lv | 12.novembris 2023 20:16

Svētdienas vakarā ceļu satiksmes negadījumā Mārupes novadā cietuši 17 cilvēki, bet bojā gājuši divi cilvēki, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijā.

Policija informē, ka svētdien ap plkst.17 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Mārupes novadā, Salas pagastā uz autoceļa A10 noticis ceļu satiksmes negadījums - automašīnas "Mercedes-Benz" un autobusa "VDL" sadursme. 

Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas vadītājs un pasažieris. Negadījumā cietuši 17 cilvēki no autobusa, viņu vidū arī autobusa vadītājs. 

Uz laiku satiksme bija bloķēta, bet pašlaik tā ir atjaunota.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru LETA informēja, ka notikuma vietā konstatēts, ka vieglajā automašīnā iespiesti divi bojāgājušie, kurus ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja. 

Autobusa pasažieriem palīdzību sniedza Neatliekamās medicīniskās palīzības dienesta (NMPD) mediķi. 

Ugunsdzēsēji sakārtoja ceļa braucamo daļu, lai pa autoceļu varētu atjaunot satiksmi un darbu notikuma vietā noslēdza plkst.19.30.

NMPD aģentūra LETA noskaidroja, ka pēc ceļu satiksmes negadījuma ar dažāda rakstura traumām NMPD mediķi kopumā slimnīcā nogādāja 17 cietušos, tostarp trīs bērnus. 

Bērni hospitalizēti ar salīdzinoši vieglākām traumām. 

Savukārt pieaugušie lielākoties guvuši vidēji smagas traumas, diviem cietušajiem traumas bija vērtējams kā ļoti smagas. Divi cilvēki gāja bojā, mediķiem glābt viņus vairs nebija iespējams. 

Kopumā notikuma vietā strādāja 13 mediķu brigādes.

 
Visi komentāri
 
0pis 12.novembris 2023 20:37
17 26 Atbildēt

Mersis devās uzbrukumā vai buss negarantēja pacelšanās joslu?

core 12.novembris 2023 21:39
20 10 Atbildēt

Ar katru savu komentāru tu arvien vairāk parādi cik liels idiots esi.

Riepa 13.novembris 2023 12:54
10 0 Atbildēt

0pis taču ir bagātnieks, mētājas pa labi un kreisi ar 80k vērtiem VW Touregiem un viņa laiks ir tik “dārgs”, ka nesaprotu pa kuru brīdi viņš paspēj piespamot pie katra raksta pa 10 komentāriem visas dienas garumā…

Banka 13.novembris 2023 13:40
2 2 Atbildēt

Pat nedomā, tev jāmaksā krīts par Tuarēgu un dzīvoklīti ar rēgipsa sienām. Nokavēsi - atnemsim tavu mazo sapnīti. Atpakaļ pie virpas!

Riepa 13.novembris 2023 15:10
2 0 Atbildēt

Tavs trulais uzbrauciens ne pa tēmu.

Man nav Touaregs kredītā un tas pats stāsts par dzīvokli.

Es jau neesmu tik bagāts, kā 0pis kurš te stāsta, ka visi vw ir budžeta klase, varbūt jautā viņam par tiem sapņiem īblīti?

uupis 13.novembris 2023 15:36
0 2 Atbildēt

Nu kur ta paliki zaķīt sestdien? Bikšeles bija jāmazgā? Vai bija jāiet uz klubu zilā austere?

Riepa 13.novembris 2023 16:45
0 0 Atbildēt

Tavu sievu ņēmu priekšā kamēr biji uz veikalu aizbraucis.

Labi, labi es ar tādiem monstriem neielaižos, bet tu varētu mazāk dirst, jo 15:30 tu tu nebiji uz vietas! Ar kādu tad auto biji atbraucis?

P.s

Gaidi pārsteigumu savā pasta kastītē.

uupis 13.novembris 2023 17:39
0 0 Atbildēt

Muhahahahaha!

Atmazkas izdomāji? Cikos bija nolikts pulkstenis? Vai tad 15:30?

Kuru pastkasti tu domā? Koka vai metāla?

650 12.novembris 2023 20:49
13 1 Atbildēt

Āmen.. 

-atvainojos, bet pareizāk jāsaka ir "nuPzgetz".Nu CIK ta var.Nu CIK vēl līķus prasīs tas nolādētais ceļagabals no tā loh Spuņciema līdz tam debilajam Lielupes tiltam.

Tipisks kretīnistiskās starpressoru stabilās debilitātes piemērs- REĀLS nāvesgabals, taču konkrēti TUR tu neatradīsi nevienu nedz fotosuudaradaru, ne v/ViD zonu, ne vispār kādu tā dēvēto "uzraudzības pastiprinājumu".Nee.

Mums (LOHIEM) tas nav izdevīgi, mums (priekš TAM) ir visvisādi zinātniski mākslinieciskie ceļu un/vai dzimumu satiksmes specdienesti un mākslinieciskās pētniecībAss Biroji.Jā. 

Viens tas tur suuuda plakakāts ar to tur trekno uzpirksteņ spēlmani jūrmalas šos mežmalā diez cik LOHIEM izmaksāja? Kurš konkrēti uzrakstīja to tur "laimē ceļojumu" sižeta scenāriju?

uupis 12.novembris 2023 21:02
5 8 Atbildēt

Te kā reiz ir sētas vīna konvencija kad priekšā braucošais negarantēja drošību - šitās teorijas piekritēji arī sitās kā mušas! Piderasi kuri nedomā par satiksmes drošību bet klausa visādus vernonus!

Vernons 12.novembris 2023 23:50
8 8 Atbildēt

Nabadziņš! Kas Tevi tā apbižojis? Būtu vismaz iedziļinājies notikumā!

uupis 13.novembris 2023 9:17
6 7 Atbildēt

Kurš tad bija kuram priekšā?

Autobuss Mersim vai Mersis autobusam?

uupis 13.novembris 2023 9:33
6 9 Atbildēt

Pēc sākotnējās info izskatās ka Autobuss nepiebremzēja un neļāva mersim pabeigt apdzīšanu vietā kur ātrums ir 50.

650 12.novembris 2023 21:35
9 0 Atbildēt

Tā ir kretīīīnu koncepcija,suudāēdāju siles konvencija,un/vai te palīdzēs tikai kontra cepcija.Lai apturētu kretīīnu vairošanos.

Rudens tumsā Lohus priecē professionaonāli uzgleznotie cssd radošās komissijas pieņemtie plakakāti ar to trekno kazino dīleri priekšplĀnā- kurš viņiem saka "Laimē" (citu/pārējo tur vidējais garām traucošais lohs salasīt vienalga nepaspēs).

Par to suuuda plakakātu naudu varēja Lohiem nopirkt pāris simtu dziedošo stabiņu un assfaltā/Nolādētajā iestrādāt kādu desmitu atstarojošo elementu.Šajā gadu simtenī ražotu,pēc labākajiem Pasaules standartiem, nevis pēc demagogu un izdzimteņu šnites. Kuri tiešām atstārotu Gaismu un/vai radītu (lohiem) tā dēvēto Cerību. 

Bet nekas, drīzumā šie paši Kurzemes novirziena Lohi trauks uz rīgu noskatīties Salūtu- gar (loha) Uļmaņja vārdā nosaukto 38 vietās izbagarēto zaļās Drošības Sētu. Tajos 3gab mega-caurumos (un 35gab viņu mazākajos pēcnācējos) kāreiz varētu sabāzt tos tur suuda plakātus ar to ņirdzīgi ģimīņirdzošo kazīno dīleri. Tfu...

nomiks 12.novembris 2023 21:48
9 1 Atbildēt

Briesmīgo statistiku var arī samazināt bez satiksmes organizācijas izmaiņām. Vajadzētu lietot drošības jostas arī autobusos. Es to vienmēr daru, bet parasti uz mani skatās kā uz dīvaini. Arī autobusa vadītājs.

Sergejs 13.novembris 2023 12:36
5 0 Atbildēt

1. Tas tak ir tikai garā vājajiem, tās jostas. 

2. Jādomā optimistiski tak, viss būs labi. Lietojot jostu tu piesauc nelaimi.

 Tas ir sarkasms, ja kāds nesaprata.

 Ir nācies brauk UK ar autobusu no Lutonas uz Stanstedi. Pilots pirms uzsākt braukšanu nogāja un palūrēja vai visi piesprādžējušies. Kur un kā sadursmes gadijumā lido 70-100kg lādiņi pa autobusa salonu var iedomāties tikai cilvēks kas ko saprot no fizikas un teorētiskās mehānikas, mūsdienās tas nozīmē tikpat kā neviens...

sviesc 13.novembris 2023 13:03
3 0 Atbildēt

Jap, UK tiešām tā ir. jāpiesprādzējas autobusos, un šoferis vēl apstaigā salonu un pārliecinās vai visi ir piesprādzējušies.

vecais 12.novembris 2023 22:11
8 1 Atbildēt

Uz šī ceļa piektdienu un svētdienu vakaros vienmēr kādi trakie gadās...CP gan neredz....

Krotow 12.novembris 2023 22:12
10 1 Atbildēt

Merša vadītājs būs kārtējais garām 15 auto kolonnai lidotājs.  Viņam diemžēl vairs paprasīt nevar, kāda uts iekoda, taču iemesls visticamāk ir vidējā ātruma kontroles zona aiz Spuņņciema Rīgas virzienā. Un tā gribējās būt pirmajam. Jo agrāk izdevās. Taču šoreiz pretī gadījās autobuss.

Sergejs 13.novembris 2023 12:46
3 0 Atbildēt

Cik tas nebūtu dīvaini tas tā varētu būt. Auto virkni labāk pirms tās zonas apdzīt, citādi tas veidojums staipīsies tur kā jāņtārpiņš ātrumam svārstoties 75-85 km/h.

 Mani novērojumi ir ka liela daļa nomet ātrumu līdz 75-80 iebraucot tai zonā, tad uzņem līdz 85-90 pēc spidometra un izbraucot atkal nomet līdz 75-80. Tas nav atkarīgs ne no laika apstākļiem ne no pulksteņa, acīmredzot ar galvu problēmas. Kā jau komentāros par šo posmu tēmu ir teikts - efekts var būt gluži pretējs iecerētam.

 P.S. Lidot acis pārgriezis neaicinu, pats to nedaru, kontrolzonu izbraucu ar 93-94 uz kruizes (kamēr neatduros pret "piesardzīgo" rindu). Šadas neoficiālas kolonas gan cenšos apdzīt iespēju robežās, jo tur sākas mīcīšanās, sēdēšana uz bampera un vispārīgi raustīta kustība.

Krotow 13.novembris 2023 14:08
0 0 Atbildēt

Kopējais kolonnas ātrums būs atkarīgs no pirmā braucēja paradumiem braukt pēc Waze/GPS vai spidometra, kas melo pa 3-6 kmh uz leju. Arī smagie priekšā, kuriem pie mums ārpus pilsētas atļautais max ātrums ir 80 kmh, to ietekmē.

wons 12.novembris 2023 23:22
10 0 Atbildēt

Cik reti jāstūrē auto, lai saprastu, ka Ventspils šoseja, kur svētdienas vakaros ir nēpartraukta plūsma, var apdzenot kaut ko vinnēt? Tumsā, lietū, sliktas redzamības apstākļos. Nu apdzīsi pārdesmit auto un tālāk?  Uz 100km 2-3 minūtes? Vai tas ir to vērts ?

650 13.novembris 2023 0:27
8 0 Atbildēt

Tas ir Valstī notiekošās ānaarhijas simbols.Visos laikos viena/no visbītamākajām "šossejām".Pretīga krievulaika atrauga, kuras (iespējams) visnotaļ labā ideja tika savulaik norauta/podā šo te derdzīgi ņirdzīgo plakakātu un teatrālo uzvedumu sērumarša pavadībā. 

Tieši uz šīs šosejas, tieši konkrētajā nelaimes gabalā ir redzēts visos laikos lielākais absolūto idiotu pieplūdums.Tur gan trīs rindas,gan tāpatvien aiz garalaika purnā,gan līkumā,gan pāri nepārtrauktajai, gan dažāds teātris tajos tur pāris aiztiltes lohciemu krustojumos.Kuri ir NEcilvēciski aprīkoti, BEZ normālas ieskrējiena un noskrējiena iespējas.Tagad tumsā- nu pamēģini notrāpi to "drošo" momentu, ja vislaik nāk nebeidzama plūsma!

TIKKO tas ilgstoši uriinu aizturējušais apdzinējs tajā rajonā beidzot sācis "izpildīties"- JA no tiem sānuceļiem kāds izgriežas, vai ja kāds "priekšāesošais" (pēēkšņi!!) sācis bremzēt dēļ nodoma nogriezties- viss, garā lohurinda sadzēšas,atstarpju ielīšanai tur vairs nav principā un tam loham momentā ir nāves briesmas! Bet nav ne zīmju, ne kontroles, un pat ne pusmetru dziļa vidusgrāvja, kā pie kaimiņlohiem Lietuvā.

Tieši Valstī Valdošās cūcības spogulis- jebkurš kretīns zin, ka tur kontroles nav un ka vienīgais variants ir varbūt pusotru reizi gadā sagaidīt NEJAUŠI pretimbraucošu ekipāžu.NAV tur bijis sodīto nedz par (sistemātisko!!!) purnābraukšanu, ne arī par nepārtrauktās šķērsošanu.Tieši TĀPĒC tur tā izpildās.

Jo īpaši saspringtas kustības laikos, itin jo īpaši tagad tumšajā rudenī un (vēl būs!) arī žļurgaini tumšajā ziemā.

Krotow 13.novembris 2023 16:29
0 0 Atbildēt

Mja, novācot merša vraku, nācās tīrīt ne tikai smadzenes.

ZZZZ 13.novembris 2023 8:16
7 0 Atbildēt

Šādās te bīstamās nekontrolējamās vietās, stulbs un nepopulārs atrisinājums ir sadalošā metāla barjera pa vidu. Ja jau mēs nemākam, esam CSDD nebremzē satiksmi mauc plūsmā, redzi priekšā jebkādu meh transportu apdzen, jo citādi tu lohs...Ir skandinavijas piemērs, 80km/h un bleķis vidū. Katrs virziens brauc pa savu sili, citādi jā izskatās nemākam/nevaram...Nu nevar katram šoferim īstajam pa policistam ar pistoli pielikt...mammu ar žagaru vadāt aizmugures beņķī, lai kontrolē neskaties dēliņ apkārt, skaties tikai un vienīgi priekšā, tumsā kas tur tev izleks šajā NEceļā priekšā😡 JĀ. un atgādināt, ka stūre domāta stūrēšanai nevis roku turēšanai.

uupis 13.novembris 2023 9:22
0 7 Atbildēt

Nav vēl zināms vai mersistam vispār bija vadītāja apliecība!

Riepucis 13.novembris 2023 9:27
6 1 Atbildēt

Ir zināms, kā viņam nebija un kā viņam nav tagad.

Vernons 13.novembris 2023 12:09
4 8 Atbildēt

Mersis ieliek autobusam purnā!  Klusa aizdoma, ka vainīgais aizbrauca sveiks un vesels!

uupis 13.novembris 2023 12:36
0 4 Atbildēt

Autobusam vajadzētu būt reģistratoram, jeb tās ir naivas cerības?

Vernons 13.novembris 2023 13:21
1 3 Atbildēt

Un Tev reģistrators ir?

uupis 13.novembris 2023 14:44
3 2 Atbildēt

Man ir!

es 13.novembris 2023 15:00
6 2 Atbildēt

Reģistrators ierakstu busi neizmanto, kad ir acīmredzama pašu vaina. Ir pat gadījumi, kad atbrauc kantora pārstāvis un demontē reģistratoru.

uupis 13.novembris 2023 15:34
0 3 Atbildēt

Tā jau ir krimināli sodāma rīcība!

Vernons 13.novembris 2023 20:27
0 0 Atbildēt

Frontālā sadursmē ar autobusu, kur vieglais iebrauc pretējā kustības joslā! CSL 37. pants, kustība Latvijā notie pa ceļa labo pusi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 4

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 2

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti