Vasara ratiņkrēslā - motociklists nofilmē savu avāriju (+ VIDEO) 26

 
iAuto | 21.oktobris 2024 15:17

Avāriju fiksējuši gan motociklista, gan autovadītāja videoreģistratori. Cietušais motociklists informē, ka negadījumā par vainīgu nesen atzīts autovadītājs, bet viņš pats visu vasaru bijis spiests pavadīt ratiņkrēslā un tikai augusta beigās atsācis staigāt ar kruķu palīdzību.

 
Visi komentāri
 
Sviesc 21.oktobris 2024 15:38
10 1 Atbildēt

Grūti spriest. Nezinām cik ātri brauca motocikla vadītājs. Nezinām cik tur atļautais. Video izskatījās, ka diez gan raiti stiepa. Ja mocis iekļāvās ātruma limitos, tad vainīgs auto vadītājs. Ja pats bija būtiski izbraucis no ātruma limita, tad pats vainīgs.

0pis 21.oktobris 2024 15:54
1 2 Atbildēt

Ja mocim ir gaisma (priekšā), tad jau vadītājam tā bija jāredz.

Sviesc 22.oktobris 2024 11:40
2 0 Atbildēt

Itkā jā ja mocis iekļāvās ātruma limitos. Jo ja piemēram mocis bija teiksim 150m atpakaļ un tad vēl nebij redzams, tad braucot piemēram ar 120kmh, pēc 4.5sec mocis ir jau auto sānos. Teiksim pamodelēšu situāciju: vadītājs paskatās atpakaļ, nav neviena. paskatās uz priekšu un sāk braukt. Pa to laiku jau tās 4,5sec jau ir pagājušas un mocis jau lido pāri kapotam.

uupis 21.oktobris 2024 16:03
12 1 Atbildēt

Kreisais pagrieziens jāveic no GALĒJĀ kreisā stāvokļa (nevis no labā ceļa puses). Es saprotu ka šoferim gribējās apgriezties. Ja šams būtu iebraucis sānceļā un tur apgriezies no KREISĀ stāvokļa, mocis būtu apbraucis pa labo pusi vai arī apdzenot neatļautā vietā pats būtu vainīgs!

Sviesc 21.oktobris 2024 16:43
1 1 Atbildēt

Spriežot pēc notikumu dinamikas, mocis brauca krietni ātrāk par savu sargeņģeli, un diezi vai bija spējīgs mainīt trajektoriju pietiekami ātri da uz jeb kuru pusi.

0pis 21.oktobris 2024 16:53
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc video, mocis mēģināja izvairīties, bet tiešām brauca par ātru jeb par vēlu pamanīja diversantu automobilī un nepaguva pieņemt labāku lēmumu kā mēģināt apbraukt auto gar priekšu (kas ir sliktāk, nekā pa aizmuguri).

Pļurkt 21.oktobris 2024 17:24
1 2 Atbildēt

Pat ja mocis brauca par ātru, tad kādam ir tiesības viņu par to nogalināt??

Sviesc 21.oktobris 2024 17:41
1 0 Atbildēt

Ja brauc par ātru, tad kļūst neredzams.

regrthsdf 22.oktobris 2024 10:01
8 0 Atbildēt

Piekrītu, ka motocikla ātrums par lielu. Es šajā vietā noteikti būtu braucis lēnāk. Kā arī motociklists nebija sagatavojies bremzēt un šķiet to arī nemaz nemēģināja darīt. No pieredzes - ja braucot redzi drapaku ieskriešanās joslas beigās bez ātruma un iespējas normāli iekļauties, esi gatavs viņa negaidītam manevram - vai nu kāja/pirksts un pedāļa/roktura vai arī laicīgi pārkārtojies, lai pārdzīvotu šo šedevrālo manevru.

Pļurkt 22.oktobris 2024 15:20
0 1 Atbildēt

Tātad pirms katra mūjābēla un nejēgas apstāties???

Piedvām var būt pirmsd katra krustojuma apstāties un pārliecināties vai kāds dalbajobs neizbrauks, pat ja deg zaļais?????

dgfhdfghdfghdg 23.oktobris 2024 17:32
0 0 Atbildēt

Nu es pirms katra krustojuma uzmetu acis uz abām pusēm, vai izskatās, ka visi kam vaig stāvēt stāv vai arī ir bremzēšanas procesā. Vismaz vienreiz atceros, ka krēslas laika pie Mežaparka tādējādi izvairījos no sadursmes, jo izbraucošais vieglais mani nepamanīja. Ātrums man bija ne vairāk par 50, tuvā gaisma ieslēgta. Protams, neviens nespiež to visu darīt, tomēr es apzinos, ka kamēr viens labos bleķus, tikmēr ķirurgs labos mani. Esmu vairākas reizes labots un vēlos/arī citiem iesaku šo procesu minimizēt.

Vernons 21.oktobris 2024 19:42
0 0 Atbildēt

Piekrītu, Tev taisnība!

CSL 19. pants. CSN 57. UN 70. punkti! Agresīva braukšana noved pie sadursmes...

0pis 21.oktobris 2024 16:00
11 6 Atbildēt

Ko lai saka, mocim bija jānolasa idiots automobilī mazliet agrāk un jāiet garām pa otru pusi. Automobilisti pārāk bieži ir akli un/vai truli. Nu, piemēram - sestdien minos pa absolūti tukšu šoseju, gar pašu malu jo asfalts ir pilnīgi jauns un gluds visā platumā. Un te man gar elkoni pabrauc kautāds pēžo ar pežuo pie stūres. Viens velo un viens auto. Neviens cits auto nebrauc viņai ne pretī, ne pakaļ. Es vot domāju - kas tai p***ai darās viņai tukšajā paurī, kāda hrena pēc viņai ir jābrauc garām nu tik tuvu? Esmu vienkārši ahujā par to, cik viegli klīniski dumi cilvēki var dabūt tiesības vadīt auto.

16.05 21.oktobris 2024 16:06
2 0 Atbildēt

Palasi šo komentāru (vai neatrodi līdzību?): 100% piekrītu, taču daudzi to savā augstprātībā neatzīst. Sievietes domā savādāk, tādēļ arī brauc savādāk. Redz kur pirms dažām dienām, ieraugot kādu skaistu lauku baznīciņu, piegriezu uz nomales un pavisam lēnītēm kustēju uz priekšu, kas gandrīz beidzās ar sadursmi - izrādās biju pietuvojies kādas sievietes mājām, kas vadītājai lika strauji pikēt man no aizmugures gandrīz nonesot kreiso spārnu un bampera galu, acīmredzot, lai es neaizņemu to pleķīti pie viņas mājas.

Vernons 21.oktobris 2024 20:01
2 0 Atbildēt

Priekšā esošs ceļu satiksmes dalībnieks ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, garantē Drošību!

650 22.oktobris 2024 2:46
0 0 Atbildēt

Materiāls acīmredzami domāts lai cien.Komentētāji pabojātu katrs/sev tā dēvēto karmisko Karmu.Pie kam,gandrīz neatkarīgi no izteiktā Viedokļa.

PS.., attiecīgam kontingentam būtu vēl īpaši jāatgādina, ko īsti nozīmē  (c) Priekšā esošs ceļu satiksmes dalībnieks ... - ka arī STĀVOŠS savureiz ir gan "priekšā esošs", gan arī "dalībnieks" (skat. iepriekšējo materiālu tepat 12cm zemāk).

verdikts 22.oktobris 2024 3:44
4 3 Atbildēt

1. auto izbrauca no mazākas nozīmes ceļa, attiecīgi bija jāpārliecinās, vai nevienam netraucēs un jādod ceļš visiem. 

2. no ieskriešanās joslas nedrīkst apgriezties braukšanai pretējā virzienā.

3. Bija jādod ceļš visiem un visām (kamēr nav neviena un višsi jau aizbraukuši), jāiebrauc normālā stāvoklī uz galvenā ceļa, jāparāda pagrieziens un droši jāapgriežās. 

4. jāskatās ar abām acīm uz ceļu, nevis telefons jābaksta! 

Verdikts: 100% vainīgs autovaadītājs.

ZZZZ 22.oktobris 2024 8:43
4 0 Atbildēt

Visi tādi gudri! Ir viens liels BET katru apkārt braucošo jāuztver kā Tevi nobraukt gribošo, jo tu nekad nevari zināt ko tur viņš/a pie stūres dara!??? www.youtube.com/watch?v=7_k_vHpcmn4

Sergejs 22.oktobris 2024 14:14
0 0 Atbildēt

Diezgan atviglo dzīvi un vairākas reizes šis princips ir ļavis no sadursmes izvairīties, savā ziņā čujs ka "tas jocīgi trinās gar ceļa malu, kā tik tūlīt neraus apgriezties"

ZZZZ 22.oktobris 2024 8:44
0 0 Atbildēt
imzz 22.oktobris 2024 11:13
2 0 Atbildēt

Vispār, tajā vietā satiksme organizēta tā, lai tiktu darīts tieši tas, ko darīt nedrīkstētu saskaņā ar principu pa kreisi tikai no kreisās joslas. Tajā vietā, tieši paātrinājuma joslas beigās, dubultās līnijas vietā uztaisīta pārtrauktā, lai varētu taisīt lēcienu pāri joslām.

650 22.oktobris 2024 12:48
0 0 Atbildēt

Nu kāds gan tur brīnums.Tā dēvētie Dablayobi piedalās satiksmes organizēšanā ne jau tikai LVijā.Jā.

..."katru apkārt braucošo jāuzver" -nu arī tā taču ir sen aizmirsta itin populāra populārzinātniska teorija.Visus viņus vajag uztvert kā potenciālos Lohus un nevienam nekad neticēt.Diezgan maz iespēju kļūdīties.

Sergejs 22.oktobris 2024 14:16
0 0 Atbildēt

Un ja arī kļūdies tad tas jau būs patīkams pārsteigums, win-win sanāk😊

Asaris 22.oktobris 2024 23:09
0 1 Atbildēt

Kāds tur tas teiciens bija? Skrien kā vējš, ...

Redzot kā viņi Rīgā brauc, neviena no šiem motociklistiem nav vairs žēl.

Sviesc 23.oktobris 2024 14:57
0 0 Atbildēt

Neviens jau arī moci nepērk, lai brauktu pēc csn. Moci pērk lai kārtīgi atvilktu. Nu varbūt izņemot čoperus. Ar baikiem gāž konrēti.

sdfdgfdfgjdfgjdgjf 23.oktobris 2024 17:40
0 0 Atbildēt

Akūta problēma atvilcējiem ir, ka liela daļa nemāk/baidās tikpat intensīvi bremzēt kā paātrināties. Katra treniņa sākumā (krosa motocikls bez ABS) pa granteni no 80kmh mēdzu nolikt pa mēmajiem tā ka gandrīz bloķējas priekšējais ritenis, bremzējot ar abiem riteņiem. Atkārtot to vairākas reizes taisnē un slaidā līkumā pa kreisi, līkumā pa labi. Var trenēties nobremzēt konkrētā distancē - no liela ātruma līdz priekšā esošai zīmei.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Par vairākiem desmitiem centu litrā - kādēļ tuvākajos gados gaidāms ievērojams degvielas cenu kāpums (+ VIDEO) 4

Valsts budžeta projekts paredz, ka par degvielu nākamgad un aiznākamgad būs jāmaksā vairāk. Taču šis pieaugums būs niecīgs salīdzinājumā ar kāpumu, kas gaidāms no 2027. gada. Spēkā stājoties jaunām Eiropas Savienības prasībām par zaļināšanos, degvielas litra cena tuvāko gadu laikā varētu pieaugt pat par vairākiem desmitiem centu. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībā diskutē par iespēju atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 6

Galvaspilsētas domē pašlaik notiek diskusijas par iniciatīvu atcelt priekšrocības elektroautomašīnām SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotajās autostāvvietās, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Domes neizdarība var nolikt bērnus uz ielas ar intensīvu satiksmi - vēl var paspēt labot (+ VIDEO) 13

iAutolv skaidro, kādēļ Jūrmalā demontēta gājēju celiņa dēļ ir izveidojusies bērniem nedroša vide, ko spriežot pēc tehnikas neesamības, tik ātri kārtībā savest negrasās. Lasīt vairāk

 

Mini piesaka jaunos John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman

Britu autoražotājs MINI Parīzes autoizstādē nodemonstrējis divus pilnīgi jaunus elektriskās piedziņas modeļus John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman, solot, ka tirgū tie nonāks 2025. gada pavasarī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti