Tehnika, kas tīra ceļa nomales (+ video) 7

 
iAuto | 23.maijs 2017 13:17

Greideris, kas braucot uz vienu pusi noņem ceļa apmales apaugumu, bet atgriežoties izlīdzina noņemto kārtu un sastumj to atpakaļ, šajā gadījumā aizvietots ar traktoru, kas apauguma slāni noņem ar speciālu kausu un kad tas pilns, ieber saturu automašīnā.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Greideris 23.maijs 2017 15:38
10 0 Atbildēt

Pie mums viss iet pēc zemākās cenas principa. Un pie šāda nosacījuma nekad neatpelnīsi šāda veida speciālo tehniku. Ir viens greideris ar ko šķūrē visu, ko var nošķūrēt. Vēl labāk, ja ir stroikas traķis ar šķūri un kausu, tad var pa dienu strādāt valstij, pa vakariem sev haltūrās.

njaa... 23.maijs 2017 14:24
5 2 Atbildēt

Pirms uzdot šādu jautājumu padomājiet, kā tieši atdalīt "šķembas".

Uz galvenajiem autoceļiem šķembas apaugumā ir maz un noņemt apaugumu var un to dara, bet kā tieši esat iedomājušies šķembu atdalīšanu no melnzemes un dažādiem sakņājiem?

1) Ir nepieciešama speciāla tehnika, kas maksā dārgi un šāda būtu nepieciešama katrā LAU ceļu rajonā.

2) Veikt atdalīšanu būtu ļoti dārgi, neefektīvi un ieguvums nebūtu.

3) Iestrādājot minerālo materiālu nomalēs drīkst tikai tādu, kāds ir noteikts Ceļu specifikācijās.

4) Ja esat domājuši grantētos ceļus, tad apaugums tiek noņemts palēnām, veicot greiderēšanas darbus. Greiderējot, pakāpeniski ar lāpstas nazi, tiek griezta daļa no apauguma un stumta atpakaļ uz brauktuvi, līdz ar to materiāls paliek uz ceļa.

Par labiem autoceļiem Latvijā 23.maijs 2017 13:57
3 0 Atbildēt

Kādu laiku atpakaļ VAS "Latvijas autoceļu uzturētājam" uzdevām jautājumu par apauguma noņemšanu un par šķembām kas tajā ir. Okšķerējoties tālāk Eiropā līdzīgi uzzinājam ka tiek līdzīgas darbības darīts. Bet VAS "LAU" negrib to atzīt. Skumji! Vai tā ir negribēšana vai nesaprašāna, spriediet paši.

Mūsu uzdotais jautājums VAS "LAU":

Greiderējot ceļu, apaugumā ir nonācis liels daudzums šķembu. Noņemot apaugumu un atdalot tajā esošās šķembas, tās ir iespējams klāt turpat uz ceļa, ietaupot izdevumus jaunu šķembu iegādei un transportam vismaz daļējā apjomā. Esošo šķembu iegreiderēšana apaugumā ir nesaimnieciska.. Foto pielikumā.(celja_malas.jpg; skembas_apauguma_2.jpg ). Lūdzu Jūsu atbildi – kādas ir iespējas atdalīt šķembas no apauguma un izmantot tās ceļa uzturēšanā?

Atbilde no viņiem:

Kopš Autoceļu fonda likvidēšanas 2003.gadā autoceļu lietotāju samaksātie nodokļi un nodevas tiek novirzīti kopējā valsts budžetā, un no iekasētās nodokļu summas gadā ceļiem tiek novirzīta vien aptuveni ceturtā daļa. Šāds būtisks finansējuma samazinājums ilgtermiņā ir veicinājis ceļu, īpaši vietējo un reģionālo, zemo kvalitāti, jo nepietiek līdzekļu to remontiem.

Atbildot uz Jūsu jautājumu, nezinām nevienu valsti, kurā autoceļu uzturētāji piekoptu līdzīgu praksi. Šķembas uz grants ceļiem tiek iestrādātas kūkumojošās vietās, un pamatā paliek ceļa segā. Vēlamies uzsvērt, ka LAU pieejamā finansējuma iespēju robežās veicamos darbus un normatīvu prasības izpilda un turpinās to darīt arī turpmāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti