Valdības lēmums par līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām nodrošinās Austrumu maģistrāles pabeigšanu Rīgā 5

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 19.marts 2021 8:11

Valdības lēmums apstiprināt tā dēvēto Covid-19 krīzes pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanu plānu nozīmē 27,3 miljonu eiro piešķiršanu Rīgas pašvaldībai Austrumu maģistrāles pabeigšanai, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Līdz ar projekta īstenošanu tiks noslēgts viens no pēdējo gadu lielākajiem infrastruktūras projektiem Rīgā. Pēdējais Austrumu maģistrāles posms tiks izbūvēta 2,8 kilometru garumā no Piedrujas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Divu brauktuvju apvedceļš ar pievedceļiem pilsētas labajā krastā dos iespēju pilnvērtīgi apbraukt pilsētas centru, novirzīt auto satiksmi no vēsturiskā pilsētas centra un atslogos 11.novembra krastmalu.

Pa jauno maģistrāli autovadītāji varēs nokļūt Purvciema, Pļavnieku, Dārzciema, Teikas apkaimēs, neiebraucot vēsturiskajā centrā. Kravas transporta pārvadātājiem ceļš uz ostu vairs nebūs jāmēro pa krastmalu, bet varēs izmantot šo apvedceļu.

"Austrumu maģistrāle kopumā būs viens no vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem, kāds Rīgā jebkad īstenots. Jaunais apvedceļš būtiski atvieglos visa labā krasta iedzīvotāju un Rīgā strādājošo ikdienu," izteicies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aizejošais 19.marts 2021 9:17
4 0 Atbildēt

Kā gan skrien laiks. 2007. gadā:

Plānots, ka visa Austrumu maģistrāles izbūve pilnībā varētu būt pabeigta līdz 2012.gadam.

a4d.lv/notikumi/aust...edejais_posms/

god.rīdzenieks 20.marts 2021 23:46
1 0 Atbildēt

Kāds naivums.Nozags daudz vairāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti