Valdības lēmums par līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām nodrošinās Austrumu maģistrāles pabeigšanu Rīgā 5

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 19.marts 2021 8:11

Valdības lēmums apstiprināt tā dēvēto Covid-19 krīzes pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanu plānu nozīmē 27,3 miljonu eiro piešķiršanu Rīgas pašvaldībai Austrumu maģistrāles pabeigšanai, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Līdz ar projekta īstenošanu tiks noslēgts viens no pēdējo gadu lielākajiem infrastruktūras projektiem Rīgā. Pēdējais Austrumu maģistrāles posms tiks izbūvēta 2,8 kilometru garumā no Piedrujas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Divu brauktuvju apvedceļš ar pievedceļiem pilsētas labajā krastā dos iespēju pilnvērtīgi apbraukt pilsētas centru, novirzīt auto satiksmi no vēsturiskā pilsētas centra un atslogos 11.novembra krastmalu.

Pa jauno maģistrāli autovadītāji varēs nokļūt Purvciema, Pļavnieku, Dārzciema, Teikas apkaimēs, neiebraucot vēsturiskajā centrā. Kravas transporta pārvadātājiem ceļš uz ostu vairs nebūs jāmēro pa krastmalu, bet varēs izmantot šo apvedceļu.

"Austrumu maģistrāle kopumā būs viens no vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem, kāds Rīgā jebkad īstenots. Jaunais apvedceļš būtiski atvieglos visa labā krasta iedzīvotāju un Rīgā strādājošo ikdienu," izteicies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

 
Visi komentāri
 
aizejošais 19.marts 2021 9:17
4 0 Atbildēt

Kā gan skrien laiks. 2007. gadā:

Plānots, ka visa Austrumu maģistrāles izbūve pilnībā varētu būt pabeigta līdz 2012.gadam.

a4d.lv/notikumi/aust...edejais_posms/

... 19.marts 2021 13:22
0 0 Atbildēt

Varētu pastrīdēties, vai tas "dos iespēju pilnvērtīgi apbraukt pilsētas centru, novirzīt auto satiksmi no vēsturiskā pilsētas centra un atslogos 11.novembra krastmalu."

Bet nu skaidrs, ka Purvciemam, Pļavniekiem, Dārzciemam tas ir vajadzīgs...

Krotow 19.marts 2021 15:43
0 0 Atbildēt

Bez gatava Ziemeļu šķērsojuma tas der tikai tiem kuri braukā pa Rīgas austrumu galu. Lai gan cerams ka vismaz pabeigs šo pašu.

aizejošais 20.marts 2021 6:38
0 0 Atbildēt

'tikai tiem' kas stumdās ar fūrēm pa krasta ielu un gar Vecrīgu, lai tiktu uz / no uzņēmumiem un ostas termināļiem. Nav maz. Bet t.s Ziemeļu šķērsojumu, domāju, ka neuzbūvēs nekad. Pārāk milzīgas izmaksas.

god.rīdzenieks 20.marts 2021 23:46
1 0 Atbildēt

Kāds naivums.Nozags daudz vairāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti