Septembrī paredzēts sākt gatavošanos jauna autoceļa izbūvei pie lidostas 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.augusts 2021 11:12

Septembrī paredzēts sākt gatavošanos jauna piebraucamā ceļa izbūvei pie lidostas, kas savienos Ziemeļu ielas un lidostas "Rīga" pievedceļa (P133) krustojumu un lidostas termināli, aģentūru LETA informēja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" ieviesējs SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas".

Jaunā ceļa sagatavošanās darbi ietvers veco inženiertīklu demontāžu un jauno elektrības, ūdensvada un gāzes vada izbūvi. Jaunais ceļš, kas būs apmēram divus kilometrus garš, nomainīs līdzšinējo un nodrošinās piekļuvi lidostai gan "Rail Baltica" izbūves laikā, gan pēc tās.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" skaidroja, ka līdzšinējais ceļš tiks izmantots būvniecības vajadzībām. Visu darbu izpildes laiku "Rail Baltica" stacijas lidostā "Rīga" apkaimē satiksmes dalībniekiem tiks nodrošināta nepārtraukta un droša satiksmes organizācija.

Kopš "Rail Baltica" būvlaukuma atklāšanas lidostā "Rīga" norit testa pāļu urbšanas un noslogošanas pārbaudes. Tās tiek veiktas slogojot ar 18 soļos pieaugošu slodzes vērtību, kas maksimālajā punktā sasniegs 1240 tonnas. Gan slogošanas, gan atslogošanas laikā tiks mērītas pāļa struktūras deformācijas, lai pārliecinātos par pāļu noturību un nestspēju, pauda "Eiropas dzelzceļa līnijas".

Uzņēmumā atzīmēja, ka "Rail Baltica" stacijas un infrastruktūras izbūves darbi plānoti posmos, lai netraucētu lidostas darbu un netraucētu piekļuvi lidostai.

"Rail Baltica" stacijas un saistītās infrastruktūras izbūve starptautiskajā lidostā "Rīga" kopumā izmaksās 236,961 miljonu eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ir noslēgts līgums ar starptautiskā konkursa uzvarētāju personu apvienību "B.S.L. Infra", kuru veido Austrijas uzņēmums "Swietelsky AG" un Latvijas būvniecības uzņēmumi SIA "Binders" un AS "LNK Industries", par "Rail Baltica" stacijas un saistītās infrastruktūras lidostā "Rīga" izbūvi.

Būvdarbus plānots veikt secīgi, piecos posmos līdz 2025.gada decembrim. Pirmais darbu posms - "Rail Baltica" dzelzceļa infrastruktūras izbūve no stacijas "Imanta" līdz starptautiskajai lidostai "Rīga", kā arī stacijas termināļa būvniecība - būs jāpaveic līdz 2023.gada martam/aprīlim.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 10.augusts 2021 12:58
1 0 Atbildēt

Ir vairāks vietas no kurām var vērot lidmašīnas - ja pildies Jaunmārupes Viršos - tad nereti tās lido pāri, tas pats uz vecā Jaunmārupes/Mārupes ceļa - bieži ar velo esmu "apakšā". Tad no Jaunmārupes kapiem uz Skulti braucot - lidostas malā, vai ja zina meža ceļus ( tur ir arī velo "taka"), tad var aizbraukt uz to lielo lauku kas ir pacelšanās joslas galā ... to pašu protams var braucot no UAV Factory gala izdarīt, tik tur laikam formāli stāv ķieģelis taisnākajā ceļa posmā ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti