Fotoreportāža: Strenčos pārbūvē tiltu pār Gauju (+ FOTO) 4

 

Foto: Renārs Koris

LVC | 22.decembris 2021 14:05

Pie Strenčiem uz tilta pār Gauju turpinās būvdarbi (reģionālais autoceļš Smiltene–Strenči (P25) (28,34. km). Būvdarbu laikā satiksme nodrošināta pa saliekamo metāla konstrukciju tiltu, kurš tika uzbūvēts septembrī.

1909. gadā uzbūvētais tilts ir no monolīta dzelzsbetona, bet divi tā laidumi, kas tika uzbūvēti 1919. gadā, – tērauda sijas un koka brauktuves konstrukcija. Pašlaik tērauda sijas un koka brauktuve ir pilnībā demontēta, bet Strenču pusē demontētā krasta balsta vietā jau daļēji ir izbūvēts monolīts dzelzsbetona balsts uz pāļiem, kura arhitektoniskais veidols ir atbilstošs vēsturiskajam tiltam.  

Tilta betona laidumiem ir demontēta segas konstrukcija un ietvju konsoles. Diviem laidumiem decembra vidū tika iebetonēta brauktuves daļa un jaunās ietvju konsoles, turpinās tilta balstu konstrukciju betonēšana. Līdz pavasarim pirmo divu tilta laidumu no Smiltenes puses atjaunošana būs pabeigta tiktāl, lai pa tiem ar būvniecības tehniku varētu piekļūt nākamajiem tilta laidumiem.

Kopumā pārbūves procesā 100 m garajam tiltam tiks atjaunotas dzelzsbetona nesošās konstrukcijas, tērauda siju laidumi tiks pārbūvēti par dzelzsbetona un viss tilts iegūs vienotu arhitektonisku veidolu. Pēc pārbūves tiltu visā garumā klās vēsturiskais bruģakmens, no kura daļa ir demontēta no tilta klāja, bet daļa atrasta pārbūves posmā zem ceļa seguma Smiltenes pusē. Savāktais bruģakmens, pirms to ieklāt no jauna, tiks attīrīts.

Projekta ietvaros vienlaikus ar tilta pārbūvi notiek pilna ceļa segas atjaunošana autoceļa Smiltene–Strenči (P25) ap 700 m garā posmā pie tilta (27,595.– 28,417. km).

Darbus veic SIA “8 CBR” par līgumcenu 1 657 941 eiro no valsts budžeta līdzekļiem. Darbus plānots pabeigt 2022. gada septembrī. Pārbūves projekta autors ir SIA Projekts 3.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 22.decembris 2021 16:31
7 2 Atbildēt

Ideāls laiks betonēšanai. Pretsala piedevas svīdīs ārā un skats pa rubli, vēl jau arī korozija. Idiotisma paraugstunda par mūsu naudu.

msh 23.decembris 2021 0:47
3 3 Atbildēt

Elementāri, vatson - būvnieki rēķinājās ar to ka ziemas nebūs

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti