Snigšana beigusies, bet šoseja nav tīrīta - tik nekopta Rīgas-Jūrmalas šoseja nav bijusi gadiem (+ VIDEO) 44

 
iAuto | 8.janvāris 2022 18:12

Snigšana beigusies, taču sniega tīrīšanas tehiku uz Latvijas noslogotākās šosejas neredz. iAuto.lv pamanījis, ka tas nav tikai šobrīd - tā ir sistēma, kas "rullē tālāk" un mainīties negrasās.

Te nav stāsts par vienreizēju gadījumu. Rīgas -Jūrmalas šoseja ir ar visintensīvāko satiksmi Latvijā saskaņā ar Latvijas Valsts ceļiem.

Turklāt snigšana nebija intensīva, un tajā pašā laikā Dreiliņu un Ulbrokas ceļi bija ļoti labi notīrīti.

Rodas jautājums, kas ir mainījies? Vai ir samazināts budžets, kaut kādas prasības, vai arī ceļu uzturētājs vienkārši ietaupa!

Šis ir tikai novērojums, agrāk brauca pat vairākas smagās tīrīšana tehnikas vienības vienlaicīgi un šķūrēja sniegu nost no joslām, tagad tikai uzkaisa pa virsu reaģentu.

Raksts tiks papildināts ar atbildīgo iestāžu viedokli.

Latvijas Valsts ceļu atbilde iAuto:

"Visā valsts ceļu tīklā ikdienas ceļu uzturēšanas darbus (IUD) veic VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), atbilstoši deleģējuma līgumam ar SM. LAU šos darbus veiks līdz IUD tirgus atvēršanai, kas notiks vairākus mēnešus pēc tā, kad tiks paziņoti iepirkuma uzvarētāji, vairāk informācijas šeit: https://lvceli.lv/aktuali/valsts-autocelu-ikdienas-uzturesanas-darbu-iepirkuma-19-dalas-kopuma-sanemti-44-piedavajumi/. 

Informācija par ziemas uzturēšanu atrodama šeit: https://lvceli.lv/wp-content/uploads/2021/11/AA-novembris-2021-nonprint_lab2.pdf, šeit: https://lvceli.lv/aktuali/jaunas-prasibas-ziemas-uzturesanai/, kā arī attiecīgajos MK noteikumos. 

Video ir uzņemta Rīgas pilsēta iela Kārļa Ulmaņa gatve, nevis valsts galvenais autoceļš A10. 

Norādām, ka ziemas uzturēšanas darbi tiek veikti atbilstoši MK noteikumou Nr. 26 prasībām. Vēršam uzmanību, ka šajā ziemā ir vairāk sniega un apledojuma, salīdzinot ar iepriekšējo ziemu. Šajā ziemā autoceļi tiek tīrīti un kaisīti daudz biežāk kā iepriekšējā ziemā.

Attiecībā par 8. janvāri  valsts autoceļa A10 Rīga – Ventspils posms ir tīrīts un kaisīts no plkst. 4 līdz plkst. 6 un no plkst.18 līdz plkst. 20. Atbilstoši CMS datiem nepārtraukti sniga no plkst. 10 līdz plkst. 18 un ar pārtraukumiem no plkst. 20 līdz plkst. 24. Atgādinām, ka pilnībā ceļi tiek notīrīti tikai PĒC snigšanas beigām, laiks, kurā tas jāpaveic ir atkarīgs no uzturēšanas klases, informācija par to ir iepriekš nosūtītājos materiālos. 

LVC veic kontroli atbilstoši MK noteikumos Nr.26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” noteiktajam."

Attēlā: A10 km 8.01.2022 plkst. 20, posmā Rīga – Jūrmala. Foto: Latvijas Valsts ceļi

 
44 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 8.janvāris 2022 18:27
31 25 Atbildēt

Kur tur ir netīra šoseja? Ārā ir ZIEMA! Tie daži cm sniega ir pupu mizas, pie 120 pat īsti nenēsā auto. Manā skatījumā, netīrīts ceļš ziemā ir tad, kad auto atdurās pret sniegu un nevar vispār pabraukt uz priekšu.

Jānis O. 8.janvāris 2022 18:43
24 10 Atbildēt

Nebūtu vismaz video rādījis. Normāli braucams ceļš dažas stundas pēc snigšanas beigām. Vjag "sniegpārslu uztvērēju" tāpat kā Staķim ar Ķirsi?

Opis 8.janvāris 2022 19:43
19 12 Atbildēt

Gaudotājs kaut kāds tas filmētājs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti