Telefonintervija ar “Latvijas Valsts ceļi” pārstāvi Annu Kononovu (+ VIDEO) 7

 
LTV Ziņu dienests | 13.decembris 2022 8:18

Aizvadītajā diennaktī Latvijā snidzis tiešām daudz. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecināja, ka pirmdienas vakarā biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 38 centimetri Stendē un 55 centimetri Kuldīgā.

Bet kāda patlaban ir situācija uz valsts autoceļiem? To jautāsim uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” pārstāvei Annai Kononovai.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mehs 13.decembris 2022 11:31
7 6 Atbildēt

Cilvēki ir kļuvusi mīkstčaulīgi. 10 Cm sniega un visādi brīdinājumi. 80 tajos, lai tiktu uz skolas autobusu, bērneļi brida pa 1m dziļu sniegu, stāvēja ceļa malā jau 7.00 no rīta sarkaniem deguniem, gaidot kolhoza PAZiku, kas izvadāja uz skolu. Padumjo laiku automobiļi ripināja ar pakaļas piedziņu un mūsdienu izpratnē vasaras riepām. Tiesa tās bija šauras, labāk griez a cauri sniegam un auto klīrensi bija augstāki. Kaut arī jaudas nebija lielas, tomēr motori bija ar mazākiem apgriezieniem un ar 2 ātrumu stiepienā stūma ar buferi sniegu, ka prieks. Uzņemumu priekšniekam un brigāžu vadītājiem bija ŅIVAS un Bobiki. Tie protams sniegu mala jestrāk. Pa vietējās nozīmes ceļu T100 lielais kāpurnieks stūma sniega valni 1.5m augstumā. Jā cilveki tā neskrēja un ja kāds objektīvu apstākļu dēļ nokavēja darbu (ne tāpēc, ka aizgulējās un par sniegu atcerējās, kad ieraudzija to pa logu 8.00). Cēlās 6.00 tīrija un brauca. Komfortā cilvēks evolucionē par bezmugurkaulnieku. Man pienākas, kāpēc nav tīrīts.

650 13.decembris 2022 15:18
2 1 Atbildēt

Lab Dien, Anna. Man šodien sagribējās Jums 1reiz pajautāt jautājumu.Kā tā.Kā pēc.

Vecos (senos) laikos, kad tikko tika ieviesta LVC mājaslapas interaktīvā braukšanas apstākļu karte,tā darbojās samērā lieliski.Savukārt nu jau Netikvecos (nesenos,tādos mazsenākos) laikos kāds Speciālistu Kopums bij šai kartei pieķēries/klāt un no kādreizējās ērti (relatīvi vien/kārši, saprotami) lietojamās padarījis par virtuālai porno grāfijai līdzīgu virtuālo objektu.

Tas ar acīm acīmredzami saredzot ir šitā te iz-domāts tāpēc, lai pēc iespējas Mazāk iespējamo lietotāju vēlētos šajā kartē ieskatīties (saņemt šo virtuālo pakalpojumu).

Itin jo īpaši vientiešu lomā tiek nostatīti akurāt MOBĪLO ierīču lietotāji.Jo,ir taču tik neizsakāmi vienkārši uzspiest kādus 7-8 uzspiežamos uzspiedienus, lai vispār "saprastu" kur tur to Karti var ieraudzīt.Ta kur nu vēl pa to pārvietoties.

Itin jo īpašu ticamības pro-centu ira sasniegusi tā saucamā sat.negadījumu attēlošana, kuŗa kļūst redzama, ja kāds pārlieku slimīgi ziņkārīgais Lietotājs ir uzdrošinājies to kārti pievilkt sev tuvāk. Tā piemēram, kopš paša šīgada ziemsezonas uzsākuma Rīgas pilsētā ir redzamas (vienas un tās pašas) appm 5-6gab "negadījumu vietas".Īpaši iedvesmojošs liekas negadījums, kuŗs pirms mēneša bij ņēmis vietu kādā tādā JENOTU ielā.Acīmredzot tā sekas bijušas tik iespaigīgas, ka atzīme (sadarbībā ar interaktīvo tiešsaistes notikumu operatīvi portatīvo portālu Wāze.com) tur karājas vēl šo (Balt) dien.Jā.

Interesanti ir (arī) tas, ka šobrīd (un arī citureiz) autobraucējiem tik ļoti sensitīvi svarīgajā Kurzemes reģionā (īpaši ap tā saucamo Kuldīgas Nostūri) ir ieraugāma tikai viena (1gab.) web kamera (uz ceļa Saldus-Kuldīga)..

Šodien minētais inter aktīvais Sald-Kuld iecirknis ir sadalīies 2 daļās,viena kurām līdz apm 14:30 bija cerīgi zaļi krāsota , taču otra draudīgi sarkana.Nupat zaļā daļa ir kļuvusi jau zila, tāpēc (iespējams) kādiem tādiem ziņkārīgākiem dīkdieņiem tas viss varētu šķist samērā interesanti.Taču, atverot kameras attēlu, nekādu reālu briesmu saskatīt īsti neizdodas...Vēl jo vairāk, uzspiežot uz Sarkanās daļas, kļūst redzams šāds te visnotaļ iedvesmojošs teksts: (c) ..ĻOTI APGRŪTINĀTI braukšanas apstākļi P108 Vārme - Saldus -5...-4c , Nav nokrišņu, Vietām slidens, Notīrīts un nokaisīts.... -hmmm, ceļš notīrīts/nokaisīts ,un slidens tikai vietām, taču vienlaikus ĻOTI apgrūtināts..un labi, ka vispār Nelīst...Hm.Phe.Jā,hallo,aļoaļo, rīt (droš vien) sazvananīsimies Atkal.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti