Sakārtos nejēdzīgo satiksmes apli uz Pļaviņu apvedceļa (+ VIDEO) 3

 
VDTV | 12.maijs 2023 10:45

Uz Pļaviņu apvedceļa Daugavpils šosejas posmā norisinās būvdarbi, kas autobraucējiem var paildzināt ceļā pavadīto laiku. Posmā no Pļaviņu dolomīta šķembu karjera līdz rotācijas aplim, kur ir A6, P37 un V772 autoceļu satiksmes mezgls, ir uzsākta brauktuves seguma pārbūve.

Darbu laikā paredzēts likvidēt iesēdumus un plaisas, veikt izlīdzinošo frēzēšanu un ieklāt jaunu asfaltbetona saistes un dilumkārtu.

Vienlaikus tiek veikta A6, P37 un V772 rotācijas apļa pārbūve. Aplis vēsturiski ir bijis ļoti liels, radot apjukumu autovadītāju vidū, tādēļ bieži netika ievērots dalījums joslās. Rezultātā notika satiksmes negadījumi.

Pārbūvējot paredzēts likvidēt nevajadzīgās nobraukšanas un uzbraukšanas joslas. Gan satiksmes mezgla zonā, gan visā šosejas remontdarbu posmā ir noteikti braukšanas ātruma ierobežojumi – vietām 70 un 50 kilometri stundā, dažviet – 30 kilometri stundā. Tajā pašā šosejas posmā tiek veikts arī dzelzceļa pārvada remonts. Tiks demontētas savu laiku nokalpojušās laiduma konstrukcijas, izbūvēta jauna betona plātne, hidroizolācija, ietves un metāla aizsargbarjeras.

Tilta pieejās tiks izbūvētas jaunas kāpnes, tāpat tiks sakārtota ūdens atvades sistēma. Jaunajā brauktuvē ieklās asfaltbetona segumu divās kārtas. Pārvada balsti un sijas tiks saglabātas. Būvdarbu zonā braukšana tiek organizēta pa vienu joslu, satiksmi regulē luksofori.

Patlaban būvdarbu posmu no dzelzceļa pārvada līdz dolomīta karjeram var izbraukt 15 minūtēs, bet vēlāk autovadītājiem būs jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā. Plānots, ka visi minētie darbi tiks pabeigti šogad. Būvdarbus visos trīs objektos veic SIA “SC grupa”.

Līgumcena šosejas posma seguma pārbūvei ir vairāk nekā 3,8 miljoni eiro, dzelzceļa pārvada būvdarbiem – vairāk nekā 1 miljons eiro, bet satiksmes apļa pārbūvei – vairāk nekā 1,3 miljoni eiro. Pārbūves projekta autors pārvadam pār dzelzceļu ir SIA “Projekts 3”, autoceļu A6, P37 un V772 satiksmes mezglam – SIA “Projekts EAE”. Būvuzraudzību nodrošina SIA “Ceļu inženieri”.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
srt 12.maijs 2023 14:41
4 1 Atbildēt

Jā, lohiem tur bija nopietnas problēmas. Bet būs tikai sliktāk. Ja agrāk divi lohi varēja sadlīt to apli divās daļās, tad tagad būs grūti, nemācēs kopā izbraukt.

Vidzeme 12.maijs 2023 21:18
1 0 Atbildēt

Tāda izstiepta pankūka, ne aplis - labi ir, ka pārbūvē. Tā šoseja tur tukša, uz 120 km/h braucot sanāk strauji bremzēt gan pie pagrieziena uz Ērgļiem, gan nogriežoties uz Madonu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti